Matkalle mahdollisimman vähällä kosmetiikalla

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Vuosien saatossa olen oppinut kantapään kautta pakkaamaan matkoille fiksusti. Ette edes arvaa kuinka usein olen lähtenyt reissuun ja jo Helsinki-Vantaan lentokentällä matkalaukussa on ollut ylipainoa. Hups! Siitä seuranneena olen kotiinpaluupäivänä tapellut itku silmässä matkalaukun kanssa, kun se ei ole a) meinannut mennä kiinni ja b) painanut noin tonnin liikaa. Onni onnettomuudessa minulla on ollut todella usein onnea lentokentillä ja en ole elämäni aikana maksanut kuin kerran tai kaksi ekstraa matkalaukun ylipainosta. Usein tämä on tosin vaatinut kikkailua eri laukkuje välillä sekä sormet ristissä toivomista, ettei virkailija halua punnita käsimatkatavaroitani...

Vaatteet eivät paina oikeastaan edes aivan kamalasti ja fiksulla pakkaamisella sekä suunnittelulla pääsee lähtemään reissuun suhteellisen pienellä vaatekerralla. Mutta se pirun kosmetiikka, joka tuntuu painavan aivan jumalattomasti! Vaikka viikon matkan pärjäisi alusvaatteiden lisäksi muutamalla vaatekappaleella, kertyy välttämättömästä kosmetiikasta aikamoinen potti unohtamatta muun muassa suoristusrautaa ja/tai hiustenkuivaajaa. Vartalonpuhdistukseen käytän yleensä suosiolla hotellin omaa saippuaa, mutta sen lisäksi pitäisi pakata matkaan tuotteet hiusten pesuun ja muotoiluun, ihonhoitotuotteet sekä meikit. Ja rantalomalle vielä aurinkorasvatkin. Tähän kaikkeen ei ihan yksi kosmetiikkapussi riitä.

Lyhyelle matkalla kosmetiikan siirtäminen matkakokoisiin pulloihin ei ole huono idea ja usein pakkaan shampoon ja hoitoaineen sellaiseen jo ihan siitäkin syystä, että käyttämäni shampoo ja hoitoaine ovat litran pulloissa. Kuitenkin jokaisen rasvan ja putsarin pursottelu yksittäisiin pikkupakkauksiin on todella turhauttavaa ja pahimmassa tapauksessa ne kerkeävät loppumaan ennen matkan päättymistä. Tästä syystä pakkaan itse yleensä kosmetiikan sellaisenaan omissa pakkauksissaan matkalle, mutta mietin tarkkaan mitä tarvitsen. Jätän esimerkiksi suosiolla erillisen yövoiteen sekä kasvoveden kotiin ja ylipäätänsä valitsen matkaan tuotteita, jotka käyvät moneen tarkoitukseen.

Saavuin tänään aamulla Suomeen koulutukseen ja vietän perjantaihin saakka hotellielämää. Kosmetiikan osalta onnistuin pakkaamisessa todella hyvin ja seuraavat tuotteet valikoituivat mukaani ihonhoidon osalta:

Tuotteet meikin puhdistamiseen kasvoilta ja kosteusvoide ovat ne kaikista tärkeimmät. Kosteusvoiteeksi valitsen aina sellaisen, joka sopii meikin alle, mutta on myös tarpeeksi kosteuttava iltaisin kuivalta tuntuvalle iholleni. Pakkasin meikkipussiini mukaan hetki sitten saamani Cliniquen Moisture surge - kosteusvoiteen*, joka on geelimäisen koostumuksen ansiosta kivan kevyt meikin alle päivävoiteeksi, mutta vie todella tehokkaasti kireyden tunteen iholta iltaisin. En ole vielä kovin kauaa käyttänyt tuota voidetta, mutta tähän mennessä olen aivan myyty. Olen tarkka käyttämistäni kosteusvoiteista ja siitä, miten ne käyttäytyvät kasvoilla. Tämä Cliniquen voide saa ehdottomasti kuusi kautta viisi!

Kasvovoiteen lisäksi pakkaan aika matkaan yhden kosteuttavan "yleisvoiteen", joka sopii käsille, iholle ja tarvittaessa myös kasvoille. Tällä kertaa otin mukaan myös pari Elizabeth Ardenin Advanced Ceramide Capsule-kapselia*, jotka sisältävät keramidia sekä E-vitamiinia. Kapseleiden sisällä olevan seerumin koostumus on todella öljyinen, mutta siitä huolimatta seerumi tuntuu iholla todella miellyttävältä. Käytän välillä iholleni Nuxen ihoöljyä ja siihen verrattuna tämä imeytyy paljon nopeammin eikä jää ihon pinnalle samalla tavalla, kuin öljy.

Viime keväänä kookosöljy vakinoitui matkakumppanikseni ja kulkee aina matkustaessa mukanani meikkipussissa. Harvalta on jäänyt epäselväksi, millainen multituote kookosöljy on ja itse käytän sitä matkoilla muun muassa silmämeikin puhdistukseen, iholla ennen sheivausta, silottamaan hiuksia, huulilla sekä ylipäätänsä kuivien alueiden kosteutukseen iholla. Pieneen purkkiin siirrettynä se kulkee helposti mukana ja pikkuriikkisestä purkista riittää pitkäksi aikaa.

Ihonpuhdistukseen pakkasin mukaani Estée Lauderin Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanerin, joka soveltuu ihon- ja meikinpuhdistuksen lisäksi käytettäväksi kasvonaamiona. Olen ostanut tämän jo aikoja sitten, mutta vasta hetki sitten kokeilin tätä ensimmäisen kerran. Voidemainen, kostealla iholla hieman vaahtoava koostumus on kivaa vaihtelua yleensä käyttämiini geelimäisiin tai vaahtomaisiin puhdistusaineisiin, mutta jostain syystä en ole aivan täysin myyty. Meikin tämä puhdistaa todella tehokkaasti ja Estée Lauderin DoubleWear-meikkivoiden lähtee viimeistä meikinripettä myöten kasvoilta (äsken juuri pesin meikit pois ja valkoiseen pyyhkeeseen kasvoja kuivatessa ei jäänyt merkkiäkään meikkivoiteesta), mutta iholle jää hieman nihkeä tunne. Tästä samasta putsarista on kaksi toistakin versiota, geelimäinen ja vaahtomainen, joten ehkä ne voisivat olla enemmän minun juttu.

Kuten alussa mainitsin, usein turvaudun suihkussa vartalon puhdistuksessa hotellin omaan suihkusaippuaan, mutta nyt matkaan lähti mukaan L'occitanen joulukalenterista tullut minikokoinen suihkugeeli. Hyödynnän matkoilla ylipäätänsä paljon näytekokoista kosmetiikkaa ja joskus matkustan pakaten mukaani ainoastaan tuotenäytteitä. Matkat on oiva hetki tyhjentää kosmetiikkanäytevarastoa ja samalla tulee tutustuttua uusiin tuotteisiin. Hajuvesistä en oikeastaan enää koskaan pakkaa mukaani täysikokoista hajuvettä, vaan otan mukaani yhden tai pari hajuvesinäytettä, jotka sopivat silloiseen fiilikseen - oli sitten kyseessä yökyläily kaverilla tai rantaloma. Nyt otin mukaani viime syksynä kauppoihin tulleen Estée Lauderin Modern Muse Le Rouge Gloss-hajuvesinäytteen, joka on makeampi versio tästä (postaus) lempi tuoksuihini kuuluvasta tuoksusta.

Usein talteen laitetut kosmetiikkanäytteet jäävät helposti jemmattua kaappien perälle, joten suosittelen ehdottomasti kurkkimaan kosmetiikkaa pakatessa mitä kaikkea niistä löytyy! Samalla tulee tehtyä lisää tilaa kylpyhuoneeseen, kun nurkissa ei pyöri pieni hajuvesi- tai voidenäytteitä. Ylipäätänsä matkalle kosmetiikkaa pakatessa kannattaa hyödyntää loppumaisillaan olevia tuotteita. Vaikka mennessä pakkaisikin täysikokoisia tuotteita mukaan, voi ne matkan päätyttyä ja ennen kotiin suuntaamista heittää roskiin. Lentäessä ja pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaessa ei tietenkään pysty yli 100ml pakkauksissa olevia tuotteita ottamaan mukaan, mutta esimerkiksi monet voiteet ovat alle 100ml pakkauksissa, jolloin loppumaisillaan olevat tuotteet kannattaa pakata mukaan.

 Onko teillä jakaa jotain pakkausvinkkejä tai luottotuotteita, joita ilman ette lähde ikinä reissuun?

*Tuotteet saatu blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela