A modern woman, a modern muse

perjantai 25. maaliskuuta 2016


“A woman's perfume tells more about her than her handwriting. ” 
― Christian Dior

Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät poistu koskaan kotoa ilman suihkausta hajuvettä. Kotipäivinäkin käytän jotain kevyttä hajuvettä yhden suihkauksen kaulalle ja ranteisiin. Vaikka tukka olisi likainen, päällä mukavimmat mahdolliset vaatteet eikä kasvoilla yhtään meikkä, on olo jotenkin paljon naisellisempi hyvältä tuoksuessa.

Olen todella nirso hajuvesien suhteen, enkä ole pitkään aikaan syttynyt mistään hajuvedestä. Jouluna sain (tai oikeastaan itse ostin ja äiti laittoi pakettiin, heh!) joululahjaksi Emporio Armanin Diamonds-tuoksun, koska kaipasin Hollannissa ainoana mukana olevien tuoksjen rinnalle jotain kevyempää arkikäyttöön sopivaa tuoksua. Tuo tuoksu tuli ostettua hieman yllättäen, koska se oli hyvässä tarjouksessa ja miellytti todella paljon. Armanilta toinen jo vuosia jatkuvassa käytössä oleva tuoksu on Giorgio Armanin Acqua di Gioia, josta on tällä hetkellä käytössä Essenza-versio. Se on alkuperäiseen AdG:aan verrattuna paljon voimakkaampi ja juurikin tuon rinnalle halusin jotain vähän freesimpää tuoksua. Loppusyksystä ostin myös Lanvinin ME:n tarjouksesta (huimat 25euroa 100ml), joka on Acqua di Gioian tapaan vesituoksu, mutta osoittautui ehkä hieman hutiostokseksi. Tuoksu, josta olen hieman epävarma.

Viimeisenä parina kuukautena on tullut tunne, että haluaisin jonkun kukkaisen ja kepeän kevät- ja kesätuoksun, mutta mikään ei ole oikein tuntunut omalta. Kerralla ei pysty liian montaa tuoksua testaamaan ilman, että menee ihan sekaisin tai vaihtoehtoisesti saa kovan päänsäryn. Olen tuoksutellut muun muassa monien kehumia Lancomen La vie est belleä, Armanin Si:tä, Guccin Bamboota, Elie Saabin Le Parfumiä ja monia muitakin pieninä näytteinä kotona olevia tuoksuja. Mikään ei ole kuitenkaan napannut. Nykyään en siedä ollenkaan liian makeita tuoksuja, joten Escadat ja Victoria's Secretit ovat ehdottomasti no go-listalla. Suomessa mulla olisi ollut muutamia tuoksujen loppuja, mutta tällä hetkellä ne eivät iske yhtään.

Mietin tänään tätä postausta suunnitellessa omaa hajuvesihistoriaani. Ensimmäisiä kunnollisia hajuvesiä, jotka muistan ovat Escadan Moon Sparkle ja Absolutely Me, Versacen Bright Crystal ja Ralph Laurenin The Big Pony 4. Näiden jälkeen lempituoksuni olivat Victoria's Secretin Dark Orchid Seduction sekä Nina Riccin Ricci Ricci. Kaikki edellämainitut juurikin voimakkaita, makeita tai teinimäisiä, joista en enää välitä. 


Tällä viikolla se löytyi. Tuoksu, joka tuntui niin omalta. Kyseessä on tämän vuoden uutuustuoksu Estée Lauderilta, Eau de Rouge, joka on päivitetty versio Moder muse-tuoksusta. Olen tuoksutellut tuota ensimmäistä Moder musea aikoinaan, mutta en pitänyt siitä ollenkaan. Meinasin jättää keskiviikkona kokonaan edes kokeilematta tätä tuoksua juurikin tuon kokemuksen jälkeen. Onneksi heitin ennakkoluulot nurkkaan! Päädyin tämän Le Rouge-tuoksun kevyempään Eau de toilette-versioon, koska halusin nimenomaan kepeän kevät- ja kesätuoksun. Eau de parfum, eli Modern Muse Le Rouge oli myös aivan taivaallinen sitä en kiellä ja olin pahan valinnan edessä. Tuoksut erottaa ulkonäöllisesti siitä, että Eau de Rougessa on vaaleanpunaiset "korvat" ja Le Rougessa punaiset.


Tuoksusta sanotaan seuraavasti:
A fresh twist on Modern Muse Le Rouge, this fragrance is a flirty contrast of dewy rosebuds and vibrant fruits, kissed with dreamy, iridescent woods. This flirtatious dual impression fragrance offers two contrasting accords: a dewy rose accord captures your feminine side with a juicy fruitiness, fresh floral bursts and a sparkling vibrancy. The tempting iridescent woods accord reflects your undeniably sensuous side with accents of Jasmine Absolute, Magnolia and other polished woods, Sheer Vanilla and Ambrette Seeds. It’s a sheer new way to love Modern Muse Le Rouge.

Omalla ihollani tuoksu muuttuu raikkaaksi ja freesiksi, muttei liian kukkaiseksi tai makeaksi. Täydellinen tuoksu jokapäiväiseen käyttöön *sydänsilmä-emoji*. Jos tunnistitte itsenne tekstistä, suosittelen ehdottomasti testaamaan tämän uutuustuoksun. Jos tämä ei nappaa, niin Shisheidon Ever Bloom voisi olla toinen potentiaalinen ehdokas. Jos tämä ei olisi sulattanut sydäntäni niin olisin ostanut tuon tuoksun.

Mitkä ovat teidän tuoksumuistojanne ja onko teillekin käynyt tuoksumieltymyksen kanssa sama kuin minulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela