Evo hair tuotteet kokeilussa

lauantai 4. maaliskuuta 2017

"Free your mind
&
your hair will follow."

Ekologisuus on noussut Suomessa suureksi hitiksi ja se on näkynyt kasvisruoa lisäksi myös kosmetiikassa. Kuluttajat haluavat tehdä entistä enemmän ekologisia kosmetiikkavalintoja tai valita tuotteita, joita ei ole muun muassa testattu eläinkokeilla ja jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Varsinkin kosmetiikkaa ostaessa kuluttaja saattaa joutua tekemään suurenkin työn löytääkseen tiedon käyttääkö brändi eläinkokeita ja kuinka ekologinen valinta ostettava tuote ylipäätänsä on esimerkiksi ainesosien ja pakkausmateriaalin suhteen.

Rakastan kosmetiikkaa ja kokeilla uusia tuotteita, mutta sen suhteen olen sekakäyttäjä - en tutki onko tuote testattu eläinkokein ja mitä kaikkea tuote pitää sisällään. Kuitenkin joka kerta bongatessani maininnan esimerkiksi kierrätysmateriaalista valmistetuista pakkauksista, eläinkokeettomuudesta ja siitä, ettei tuote sisällä haitallisia parabeeneja ja/tai sulfaatteja, saa tuote ansaitsemansa lisäarvon. On mahtavaa, että kosmetiikassa, tai missä tahansa muussa kulutustavarassa, ajatellaan maapallon hyvinvointia.

Torstaina olin Evo Hairin tilaisuudessa, jossa meille esiteltiin Evo smooth -tuotesarja, joka on omiaan kurittomille ja pörröisille hiuksille. Evo on Australialainen hius- ja kauneustuotteiden valmistaja, joiden tuotteet ovat tarkoitettu alan ammattilaisille sekä myytäväksi kuluttajille kampaamoista. Evo on jo pelkästään siitä tutustumisen arvoinen kampaamosarja, koska pakkaukset ovat persoonallisia ja hauskoja - jokaisen tuotteen kyljessä on oma sloganinsa. Koko yrityksen slogan kuuluukin "saving ordinary humans from themselves". Evo on persoonallisuuden lisäksi painottanut tuotekehittelyssä ja ainesosissa ekologisuutta ja sosiaalista vastuuta. Oli upeaa kuulla, että kaikki vahingoittuneet tuotteet annetaan asunnottomille, pakkaukset ovat 100% kierrätettäviä, joka ikinen tuote on gluteeniton, sulfaatiton ja parabeeniton, Evo on jättänyt monia ainesosia kokonaan käyttämättä niiden ympäristövaikutuksien vuoksi eikä tuotesarjaa testata eläimillä. En tähän hätään löytänyt mediasta tarkkaa tietoa, mutta muistaakseni tuotteet ainakin tullaan muuttamaan vegaaneille sopiviksi (asiasta enemmän tietävä voi korjata, jos muistan aivan väärin!). Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa vielä jälleenmyyjältä, jos haluaa käyttää ainoastaan vegaanikosmetiikkaa.

Kokeilin tänään aamulla Evo smooth -sarjaa hiuksilleni. Oma tukkani on erinomainen koekaniini sille, täyttääkö tuote lupauksensa: lisää hiusten hallittavuutta, silottaa, vahvistaa ja vähentää pörröisyyttä. Hiukseni ovat tosissaan värjätyt ja käsitellyt, oma hius on hento ja takuuntuva ja minulla on teippipidennykset, jotka kaipaavat silottavia ja kosteuttavia tuotteita. Nykyinen pidennyshiukseni on ollut käytössä jo useita kuukausia ja sitä on värjätty ja sävytetty monta kertaa, joten ilman oikeanlaisia tuotteita minulla ei ole mitään mahdollisuutta pitää hiuksiani auki ilman, että niskassa on takkupallo, jota pitää olla selvittämässä jatkuvasti.

Pesin hiukseni suihkussa Evo mane tamer -shampoolla ja jätin pesun jälkeen mane tamer -hoitoaineen vaikuttamaan kosteisiin hiuksiin säärien ajelun ajaksi (en ole tarkka tuossa hommassa, joten meni ehkä pari-kolme minuutia!). Huuhtelun ja suihkun jälkeen levitin hiuksiini vielä hiuksiin jätettävän lockdown -tehohoidon. Lockdown silottaa, selvittää ja pohjustaa hiusta muotoilua varten, mutta se toimii myös  ilman lämpölaitteiden käyttöä antaessa hiusten kuivua luonnollisesti. Itse kuivasin hiukset hiustenkuivaajalla ja osittain pyöröharjan avulla laittamatta hiuksiin mitään muuta tuotetta -ainoastaan kosteisiin hiuksiin lisätty lockdown -tehohoito.

Yllä on kuva hiuksistani pesun ja föönauksen jälkeen. Hiusta ei ole myöskään ennen kuvan ottoa käyty läpi suoristusraudalla, jonka yleensä teen saadakseni hiuksen pinnasta vieläkin sileämmän ja pehmeämmän. Kirjoitan tämän postauksen ihan omasta tahdostani, joten aivan vilpittömästi voin kertoa olevani myyty tälle tuotesarjalle! Suihkun jälkeen touhusin monta tuntua kotona siivoillen ja postauksen kuvia ottaen ja edelleen sormet menevät ongelmitta jopa niskahiusten läpi. Hiuksiakaan en ole harjannut moniin tunteihin ja yleensä edes pieni niskatakku tulee lähes välittömästi ja jota tekee mieli olla selvittämässä jatkuvasti. Välillä tuntuukin, että elän harja toisessa kädessä!

Hiuksista todellakin tuli pehmeät, sileät eivätkä ne takutu tuttuun tapaan. Olin todella tyytyväinen aikaisemmin käyttämääni shampooseen ja hoitoaineeseen (postaus täällä) ja tilasinkin niitä juuri lisää kotivarastoon hyvän tarjouksen myötä, mutta tämä Evo smooth -sarja todellakin vaikutti. Pitää käyttää näitä vielä vähän lisää ja tehdä vertailua. Nyt meinaan ainakin vaikuttaa, että ennen käyttämäni shampoo ja hoitoaine löysivät niiden syrjäyttäjän.

 Jos käyttämänne kampaamo toimii Evo -jälleenmyyjänä, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän sarjaan! Evo:lta löytyy tuotteet myös muun muassa hennoille, kuiville tai todella käsitellyille, korjausta vaativille hiuksille unohtamatta laajaa kirjoa erilaisia muotoilutuotteita. Itseä jäi saamieni tuotteiden lisäksi kiinnostamaan haze styling powder, salty dog saltspray sekä shebang-a-bang dry spray wax. Pitää muistaa nuo kunhan saan ensiksi käytettyä entisiä tuotteita loppuun.

Oletteko kokeilleet Evo -tuotteita aikaisemmin vai kuulitteko tästä mahtavasta brändistä vasta nyt?
 
Suositushinnat:
Evo mane tamer -shampoo 300ml 27,00€
Evo mane tamer -hoitoaine 300ml 27,00€
Evo lockdown smoothing treatment 150ml 29,50€

Evo-sarjaa myy muun muassa idhair -verkkokauppa sekä valikoidut kampaamot, kuten Hyvinkäällä luottokampaamonani käyttämä Parturi-Kampaamo Lila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela