Ihanat tonnikalatäytteiset kvinoasushit

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

idruoka itse tehty sushi resepti maki kvinoa kvinoasushi
Rrrrrrrakastan sushia ja ehdoton lempparini on perinteinen, simppeli Maki- sekä California-sushirulla. Sen lisäksi, että ne mahtuvat yleensä helposti kerralla suuhun ilman pallokalalta näyttämistä, pidän niiden yksinkertaisista makuyhdistelmistä, jonka kruunaa dippaus (= uittaminen) soijakastikkeessa. Ja soijakastike pitää ehdottomasti olla maustettu ronskilla kädellä wasabia. Vaikka ylistän Maki-sushia, uppoaa minuun myös erilaiset Nigirit ja Uramakit. Sushi kuin sushi, hyvää on!

Viime huhtikuussa tein ensimmäisen kerran itse sushia (postaus ja resepti täällä) ja maailman parhaan assistentin Riikan kanssa homma sujui todella näppärästi. Tekniikan hoksattuamme kauniit sushirullat alkoivat valmistua nopeasti. Itse en alkaisi kerralla tekemään jokaisia sushilajikkeita, mutta aivan normaalit Makisushit ovat todella nopeita valmistaa tuomaan pientä luksusta ihan vaikka arki-iltaan. Parasta niiden tekeminen kuitenkin on hyvän seuran ja avatun valkoviinipullon kanssa!

Viime viikonloppuisena sushihimossa tein itselleni muutaman Noriarkillisen sushia, mutta pienellä twistillä. Valkoisen sushiriisin sijasta käytin täytteenä kvinoaa, jolla saatiin sushista vielä hieman terveellsiempää. Sushihan on jo itsessään, pois lukien majonesipäälysteiset sushit, oikeaa superfoodia muun muassa Nori-merilevän ansiosta, joka sisältää paljon esimerkiksi jodia, rautaa ja K-vitamiinia. Kvinoa taas sisältää enemmän proteiinia ja ravintokuitua verrattuna valkoiseen, puhdistettuun riisiin. Täytteeksi laitoin  MSC-kalastettua tonnikalaa, kurkkua, porkkanaa ja paprikaa. Väliin olisi näiden lisäksi sopinut erinomaisesti vielä avokado, mutta allekirjoittanut ei jaksanut lähteä enää uudestaan ruokakauppaan.

Kvinoasushi
3 noriarkkia
Kvinoa sushia varten:
1dl kvinoaa (keittämätön)
2-3dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
Tonnikalatäyte:
1/2 prk tonnikalaa vedessä hyvin valutettuna
1-2 rkl soijajogurttia tai  esim. kermaviiliä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
sitruunamehua
Muut täytteet:
kurkkua
paprikaa
porkkanaa
avokadoa
...

Keitä kvinoa ohjeen mukaan (1dl kvinoaa per 3 noriarkkia) ja sekoita riisiviinierikka valutetun kuuman kvinoan joukkoon. Jäähdytä kvinoa ennen sushien käärimistä.

Valmistele tonnikalatäyte valuttamalla tonnikala ja sekoittamalla siihen suola, pippuri, hieman sitruunamehua sekä noin 1-2 rkl soijajogurttia tai kermaviiliä. Huom! Täyte ei saa olla liian löysää vaan sopivan tahnamaista. Viipaloi vihannekset ohuiksi tikuiksi. Lisää täytteisiin halutessa vielä ohuita avokadosiivuja.

Valmista Makirullat asettamalla noriarkki bambumatolle ja levitä ohut kerros kvinoaa norin päälle jättäen toiseen reunaan noin sentin levyinen kvinoaton alue. Asettele täytteet leveyssuunnassa muutaman sentin päähän toisesta reunasta ja aloita kääriminen täytepäädystä bambumattoa apuna käyttäen. Jos sushirulla ei meinaa kiinnittyä, voit kostuttaa noriarkkia hieman vedellä. Aseta sushit odottamaan leikkausta sauma alaspäin. Leikkaa sushit noin 1,5 cm paksuisiksi Makeiksi.

Tarjoa sushi soijakastikkeen, wasabin sekä säilötyn inkiväärin kanssa.


Vaihtoehtoiset täytteet: Lohi, surimi, nyhtökaura, tofu...


Ihania sushihetkiä!

2 kommenttia:

  1. hei ihan superkiva idea! Kiitos tästä! Sulta saa kyllä aina ihan mahtavia ruokavinkkejä -joskus aikoinaan oon sun ispiroimana tehnyt ekaa kertaa "pastaa" kesäkurpitsasta, ja kuuluu nykyään ihan viikottaiseen ruokavalioon. :) Ihanaa kun postailet taas tosi usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että saat ruokapostauksista inspistä omiin kokkailuihin! Välillä tuntuu, että meneekö nämä postaukset ihan harakoille, kun niitä harvoin kukaan kommentoi. Joten kiva saada positiivista palautetta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela