Itse tehty sushi, paras sushi

Muutama viikonloppu sitten vietimme Riikan kanssa tyttöjen iltaa, johon kuuluu viinin lisäksi tietenkin hyvä ruoka. Emme olleet kumpikaan tehneet sushia itse aikaisemmin, joten päätimme rohkaistua kokeilemaan sitä. Viinilasi toisessa kädessä homma sujuikin todella helposti ja nopeasti. Ensi kerralla vuorossa on ehdottomasti Maki-sushien sijasta jokin haastavempi sushilajike. Jospa vaikka rakastamani California rollit onnistuisivat omin käsin näperrettyinä.
Ostimme susheja varten valmiin alle kahdeksan euroa maksavan Sushi Kitin, joka sisälsi kaiken tarvittavan bambumatosta wasabiin ja soijakastikkeeseen. Itse piti hankkia ainoastaan täytteet. Pakkaus oli todella kätevä ja mukana olleet  valmistusohjeet olivat selkeät.

Ensimmäisenä piti valmistaa riisi ja homma hoitui kätevästi keittopusseissa olevan riisin ansiosta. Riisin kypsennettyä pussit avattiin ja sekaan lisättiin riisietikka samalla sekoittaen. Tämän jälkeen riisin annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Riisin keittämisen ohessa pilkoimme susheja varten porkkanaa, kurkkua, avokadoa, lohta sekä surimia. Kun kaikki oli pilkottu valmiiksi, riisi jäähtynyt ja viinilasilliset kaadettu, voitiin aloittaa sushien kääriminen bambumaton avulla.
Nori-arkin päälle levitettiin riisiä jättäen päätyihin noin sentin levyset kaistaleet riisitöntä aluetta. Tämän jälkeen lisätään täytteet arkin keskelle. Sitten vain aletaan käärimään bambumattoa apuna käyttäen ja kevyesti painaen, jotta rullasta tulee napakka.
Kun kaikki rullat on valmistettu leikataan ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Yllättävän nopeaa puuhaa sekä kaiken lisäksi todella hauskaa. Voisin todellakin kuvitella itseni tekemässä itse sushia deiteillä. Vihanneksia pilkkoessa ja sushirullia rullatessa olisi helppoa sekä kepeää jutella ja ottaa selvää kumpi rullaa paremmat pötköt heh! Eli vinkkinä kaikille kaksilahkeisille; minut saa kutsua sushienrullaus deiteille.

Ps. Booztilla on menossa alennus, jossa saa kaikista urheiluvaatteista 25% alennuksen. Tämä hurjan hyvä tarjous päättyy nyt lauantaina 30.4. 

You Might Also Like

0 kommenttia

kiitos kommentista!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.