FreesiƤ ja helppoa ruokaa nopeasti: Couscous-kasvispaistos

torstai 31. maaliskuuta 2016

Couscous-kasvispaisto
(vege/lihaversio)

TƤysjyvƤ/speltti Couscousia
Paprikaa
KesƤkurpitsaa
Kurpitsaa
Tuoretta persiljaa
Tuoretta pinaattia
Suolaa & Pippuria
(jauhelihaa)

KeitƤ kuskus ohjeen mukaan. KypsennƤ wokkipannulla tilkassa oliiviƶljyƤ kuutioitu kesƤkurpitsa, kurpitsa sekƤ paprika, lisƤƤ muutaman minuutin pƤƤstƤ jauheliha, jos teet lihaversion. KypsennƤ kannen alla pienellƤ lƤmmƶllƤ niin kauan, ettƤ jauheliha on kypsƤƤ tai kasvikset omaan makuun tarpeeksi pehmeitƤ. HeitƤ sen jƤlkeen joukkoon silputtua tuoretta persiljaa sekƤ kunnon kourallinen tuoretta pinaattia sekƤ valmis kuskus. Wokkaa seosta sen verran, ettƤ pinaatti on hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Lado lautaselle pinaattipeti ja sen pƤƤlle couscous-kasvispaistosta. Koristele tuoreella persiljalla.

YllƤ olevaa settiƤ hieman varioiden olen syƶnyt valehtelematta lƤhes koko viikon lounaaksi ja pƤivƤlliseksi. Lihana on mennyt jauhelihan lisƤksi kanaa sekƤ kalkkunaa ja kuskusin tilalla nyt parina pƤivƤnƤ riisiƤ. Ostin kaupasta luomu speltti couscousia, joka on ihan hullun hyvƤƤ ja sopii onnekseni vatsalleni. TƤssƤ reseptissƤ kuskusin voi korvata myƶs kvinoalla taikka bulgurilla. Tai riisillƤ, tattarilla, hirssillƤ...

Kasviksina tƤhƤn sopii hyvin myƶs wokattu lanttu ja porkkana, jotka tuovat kivaa rapsakkuutta. TƤƤltƤ saa pakasteesta kurpitsakuutioita, jotka ovat yksi omista lempparilisukkeista. Tuore kurpitsa on todella tyƶlƤs (ja tƤllƤ hetkellƤ kallis) valmistaa, joten nuo ovat todellinen pelastaja, kun ei jaksa kamalasti pilkkoa ja kuutioida. Eli en tuomitse, jos korvaatte vaikka kaikki kasvikset jollain valmiilla freesillƤ pakastekasvissekoituksella ;-)

Nousiko vesi kielelle kuvasta?

4 kommenttia:

  1. Hei jes couscous paketti nimittƤin tuolla kaapissa odottelee niin pitƤƤpƤ testaa tƤtƤ! NƤyttƤƤ ja kuulostaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. NƤyttƤƤpƤs hyvƤltƤ, pakko kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam, nƤyttƤƤ hyvƤltƤ! :-D Pakko testata, kiitos ohjeesta!

    essi-bltn.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Taidanpa tehdƤ tuota jo tƤnƤƤn :D Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela