Freesiä ja helppoa ruokaa nopeasti: Couscous-kasvispaistos

torstai 31. maaliskuuta 2016

Couscous-kasvispaisto
(vege/lihaversio)

Täysjyvä/speltti Couscousia
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
Kurpitsaa
Tuoretta persiljaa
Tuoretta pinaattia
Suolaa & Pippuria
(jauhelihaa)

Keitä kuskus ohjeen mukaan. Kypsennä wokkipannulla tilkassa oliiviöljyä kuutioitu kesäkurpitsa, kurpitsa sekä paprika, lisää muutaman minuutin päästä jauheliha, jos teet lihaversion. Kypsennä kannen alla pienellä lämmöllä niin kauan, että jauheliha on kypsää tai kasvikset omaan makuun tarpeeksi pehmeitä. Heitä sen jälkeen joukkoon silputtua tuoretta persiljaa sekä kunnon kourallinen tuoretta pinaattia sekä valmis kuskus. Wokkaa seosta sen verran, että pinaatti on hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Lado lautaselle pinaattipeti ja sen päälle couscous-kasvispaistosta. Koristele tuoreella persiljalla.

Yllä olevaa settiä hieman varioiden olen syönyt valehtelematta lähes koko viikon lounaaksi ja päivälliseksi. Lihana on mennyt jauhelihan lisäksi kanaa sekä kalkkunaa ja kuskusin tilalla nyt parina päivänä riisiä. Ostin kaupasta luomu speltti couscousia, joka on ihan hullun hyvää ja sopii onnekseni vatsalleni. Tässä reseptissä kuskusin voi korvata myös kvinoalla taikka bulgurilla. Tai riisillä, tattarilla, hirssillä...

Kasviksina tähän sopii hyvin myös wokattu lanttu ja porkkana, jotka tuovat kivaa rapsakkuutta. Täältä saa pakasteesta kurpitsakuutioita, jotka ovat yksi omista lempparilisukkeista. Tuore kurpitsa on todella työläs (ja tällä hetkellä kallis) valmistaa, joten nuo ovat todellinen pelastaja, kun ei jaksa kamalasti pilkkoa ja kuutioida. Eli en tuomitse, jos korvaatte vaikka kaikki kasvikset jollain valmiilla freesillä pakastekasvissekoituksella ;-)

Nousiko vesi kielelle kuvasta?

4 kommenttia:

  1. Hei jes couscous paketti nimittäin tuolla kaapissa odottelee niin pitääpä testaa tätä! Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs hyvältä, pakko kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam, näyttää hyvältä! :-D Pakko testata, kiitos ohjeesta!

    essi-bltn.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Taidanpa tehdä tuota jo tänään :D Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela