Minun viikko 45

maanantai 10. marraskuuta 2014

Moikkamoi ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Vitsit, marraskuukin on jo pitkällä ja vastahan se vasta vaihtu. Tai vastahan syyskyy vaihtui lokakuuksi! Kamala miten aika juoksee, mutta onneksi joulu (ja lähtö E-A:han, apua!) tulee kovaa vauhtia ;-) Ajattelin pitkästä aikaa purkaa teille puhelimesta kuvia ja käydä viime viikkoa lävitse samalla. Ei mikään kummoinen viikko ollut, mutta kaikenmoista tuli silti puuhailtua.

Tiistaisen kierukka-operaation vuoksi viettelin treeneistä kevyempää viikkoa. Varsinkin keskiviikkona ja torstaina olo oli hieman heikompi ja alavatsaa särki, joten teki ihan hyvää pumppailla ja treenata kroppaa kevyemmin läpi. Tein loppuviikon kolme salitreeniä ihan normaalisti, mutta sarjapainot olivat noin 70% normaalisti käyttämistäni ja sarjat olivat 3x15-20. Teki kropallekin todella hyvää kevennellä, keskittyä jokaisessa toistossa täysin siihen kohdelihakseen sekä venyttävään ja supistavaan työhön. Kävin lauantaina tekemässä selkä-hauistreenin ja tuntuu muuten nyt selässä todella hyvin lauantain jumppa, vaikka kevyemmillä painoilla ja pidemmillä sarjoilla tekikin. Pitääkin taas muistaa selkätreenissä enemmän keskittyä siihen tuntumaan. Itsellä on huono tapa erityisesti ala- ja ylätaljassa alkaa auttamaan vikoissa toistoissa liikaa kropalla ja liikkeen puhtaudesta verottaen. Eli tämän viikon fokus on selkäpäivänä jälleen sen tuntuman hakeminen ja hieman normipainona pienemmät painot :-) Ja takareisipäivänä tuli ihan kiva pumppi, vaikka kevyesti tehtiinkin! Kyllä mullekin se takapuoli sieltä alkaa ilmestymään :-D

 Torstaina olin koko aamupäivän Hyvinkään sairaalalla lääkärin ja sairaanhoitajan tutkittavana. Olen valitellut niitä toistuvia nielutulehduksia ja vihdoin oli leikkauskonsultaatio. Leikkausjonoon laitettiin ja keväällä sitten poistetaan risat. Onneksi sain laittaa leikkauksen aikaisintaan olevaksi 1. maaliskuuta 2015 jälkeen, eli ei vahingossakaan osu ennen koulutukseen lähtöä. Vähän jo jännittää tuleva, mutta perus itsenäni mietin jo että mitäs kaikkea jätskiä aion ekat päivät syödä :-D

 Fiilistelin viime viikolla myös ensilunta. En ole mikään talvi- tai lumi-ihminen, mutta onhan toi ensilumi aina yhtä ihana asia :-) Tosin oli aikamoista luistelua kauppareissu kun on kesänakit autossa.

 Shoppailin kaupasta gluteenittomia ja maidottomia tuotteita. Viljatuotteissa olenkin paljon käyttänyt vain kauraa, gluteenittomia tai täysjyvää, mutta nyt päätin ostaa testiin riisipastaa. Maistoin sitä lauantaina ja itselle meni ihan perus pastasta :-) Muistaakseni maksoi jotain reilu 3euroa tuo 500g pussi. Lisäksi täydensin kaappeihin Torinon kauramakaronia, suosittelen! Tuo ei tosin ole gluteeniton, mutta oma kroppa kestää taviskauraa ihan hyvin :-) Aivan kokonaan uutuuksia jääkaappiin oli myös Oatlyn kaurapohjainen jogurtti sekä ruokakerma ja Nalle vaniljakaurajuoma. Olen huomannut myös laktoosittoman maidon sekä maitorahkan aiheuttavan mulle turvotusta. Havahduin viime viikolla rahkan syömisen jälkeen kamalaan turvotukseen sekä pieneen vatsakipuun eli maitorahkat saa nyt jäädä kaupan hyllylle. Olin viime aikoina syönyt niin paljon omenaa rahkan joukossa, joten luulin turvotuksen johtuneen siitä. Ilmeisesti syypää onkin myös rahka, joten välipalana kokeilen nyt syödä esimerkiksi tuota kaurajogurttia ja sekaan vähän heraa tai ohessa muuta proteiinia. Luojan kiitos raejuusto ei aiheuta mulle mitään oireita. Sitten olisi jo pahempi juttu, koska se on ihan mun herkkua :-D

 Perjantai meni aamupäivä koulujuttuja pakertaessa ja ilta töissä. Tuli puljun sulkemisen jälkeen napattua pari kuvaakin, eli tadaa menkööt samalla asukuvasta ;-) Paita Vila, kaulakoru Pieces ja farkut Object.

 Lauantaina olin mallihommissa. Kyllä, luitte oikein :-D Jostain mielenhäiriöstä johtuen suostuin malliksi muutamien opiskelijoiden järjestämään muotinäytökseen, joka pidettiin Keravan Prisman syntymäpäivillä. Mua jännitti ihan kamalasti, koska en tosiaankaan ole mikään esiintyjäpersoona, mutta ihan hyvin meni ja takana on hauska aamupäivä :-) Välillä tekee ylipäätänsä ihan hyvää mennä vähän pois sieltä mukavuusalueelta!

 Eilen vietettiin isänpäivää. Perinteiden mukaan menin lauantaina yöksi isälle Riihimäelle ja sunnuntaina syötiin kunnon aamupala koko perheen voimin. Aamupäivällä käytiin kävellen isän vanhemmilla ja siinä tulikin haukattua hyvin happea, kun matkaa oli noin 4,5kilometriä per suunta. Onneksi mummolassa tuli matkojen välissä tankattua pari korvapuustia, niin jaksoi taapertaa takaisin kotiinkin ;-) Päivemmällä syötiin vielä yhdessä päivällinen ja jälkkäriksi kakkua.

Sellainen viime viikko on mulla takana :-) Nyt pakko alkaa lukemaan työoikeuden tenttiin, mutta kas kummaa tekikin mieli mieluummin kirjoitella blogiin. Kävin salillakin melkein suoraan koulun jälkeen, että olisi koko ilta aikaa lukea, mutta tähän se taas meni... Nooo, on tässä vielä aikaa ennen nukkumaan menoa :-) Kivaa illanjatkoa kaikille!

Loppuun vielä yksi tämän hetken lempparibiisi

7 kommenttia:

  1. Sulle sopii punainen väri älyttömän hyvin! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. en halua pelotella mutta toi risa leikkaus... ne oli mun elämän helvetillisimmät kaks viikkoa:D En halua edes miettiä sitä aikaa. Ja eka päivä jäätelö meni iha hyvi alas mut sit ei enää. Pelkkä vesikin kirveli niin paljon että itkien yritin saada lääkkeet alas. Mut hyvänä vinkkinä voin sen kertoo että kannattaa tehdä niin että laitat yölläkin herätyksen aina ottaan lääkkeitä. muuten aamulla ei pysty edes nielasemaan. eli kannattaa ahkerasti jaksottaa ne lääkkeiden otot hyvissä ajoin ettei kivut pääse niin pahaksi et lääkkeen otto on jo melkein mahdotonta. Mutta positiivistä se että en oo nyt vuoden jälkee sairastanut oikeestaan yhtää:)

    VastaaPoista
  3. No nää risaleikkauset ja niistä toipumiset on onneks ihan yksilöllisiä. Mulle leikkauksesta toipuminen oli ihan pikkujuttu lukuisten sairaalareissuihin päätyneiden nielupaiseiden yms kurkkuvaivojen jälkeen.
    Toivotaan että myös sinä selviät helpommalla :)

    VastaaPoista
  4. Joo ei se nielurisaleikkaus mikään kiva kokemus ollut, mutta enemmän mua kauhistuttaa ajatuksena tuo kuparikierukan laitto mistä kirjoitit :D vaikka siinä varmaan se kipuhetki paaaaljon lyhyempi. Suosittelen kanssa että herätyskellon kanssa ottaa kipulääkkeet, mulla meni kanssa siihen että sit mentiinkin päivystykseen ottaan piikkiä perseeseen kun ei voinut enää nielasta. Mutta positiivista se että kipulääkkeiden kanssa kyllä ihan siedettävää ja söin ehkä neljän päivän jälkeen jo semmosta haaleaa ylikypsää pastaa oliiviöljyn kanssa, mistä sai hyvin energiaa. Sain myös itse jonkun vatsapöpön sairaalasta ja oksensin koko ensimmäisen päivän leikkauksen jälkeen mikä oli aika hirveetä leikkaushaavojen kanssa, mutta siitäkin selvittiin eikä se onneksi kuulu normitoipumiseen. Kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen olin jo ihan työkuntoinen(ja vielä ravintolatyössä)! Itse huomasin erona että henki kulkee nenän kautta ihan eri tavalla ja saa jotenkin paljon paremmin henkeä vaikka en ees aiemmin aatellut että siinä ois ollut mitään ongelmaa. Kurkku ei oo ollu kolmeen vuoteen kipeenä KERTAAKAAN (vrt neljä kertaa vuodessa nielutulehdus..), muutenkin flunssa ehkä kerran vuodessa jos sitäkään ja lentokoneessa korviin ei koske enää laskeutumisessa eikä junassa kun mennään tunneliin (:D) kun mulla tukki risat korvakäytävääkin(tai mikä käytävä onkaan). Eli varmasti parantaa sun elämänlaatua huimasti!! Eiköhän sullakin mee toipuminen hyvin vaikka kaikenlaisia kauhutarinoita saakin lukea... Onko sulla ollu korvien kanssa ongelmia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei oon toi eka ano ja mulla kans risat tukki korvakäytävät!! kärsin samalla jatkuvasta korvatulehdusta NELJÄ kuukautta putkeen :D se oli helvettiä. Oon kyllä onnellinen kun pääsi siitä jatkuvasta angiina ja korvatulehdus antibiootti kierteestä pois. Olin myös melkein vuoden verran kokoajan väsynyt kun mikä koska mun kehossa oli kokoaja tulehdus tila päällä noitten risojen takia. Joten vaikka kuinka oli kamala kokemus niin olen kyllä onnellinen että leikkauksessa kävin:)

      Poista
  5. Hei muuten, mun piti kysyä et kun oot noita viljoja vältellyt, niin oletko kokeillut tattarin käyttöä ruuanlaitossa, sehän on luontaisesti gluteeniton, eikö olekin? Ja sitä kun saa niin hiutaleena ja jauhona :)

    VastaaPoista
  6. Tuossa Torinon kaurapastassahan on pääraaka-aineena vehnäjauho. Se sisältää vaan lisäksi kauraa, että ei kukaan saisi väärää kuvaa että olisi vaan kaurasta tehty.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela