Pikaruokaa kotona: Itse tehty kebab

torstai 24. heinäkuuta 2014

Instagramissani on pari kertaa vilahtanut kuva itse tehdystä kebabista ja viime viikolla sitä taas tehdessäni muistin ottaa edes pari kuvaa kyseisestä herkusta. Valmistaminen on todella yksinkertaista ja nopeaa, mutta lihan paistoaikaan sekä vetäytymiseen ja jäähtymiseen kannattaa muistaa varautua. Jauhelihana voi käyttää haluamaansa rasvapitoisuutta ja itse olen valmistanut sen aina 10% jauhelihasta. 400 grammasta jauhelihaa tulee noin 3-4 annosta.

Kebabliha
400g Jauhelihaa
0,5 rkl suolaa
0,5rkl paprikamaustetta
0,5 tl mustapippuria

Pyöräytä jauheliha ja mausteet tehosekoittimella, jotta liha tiivistyy ja tasoittuu. Muotoile liha tiiviiksi pötköksi ja kääri tiukasti folioon. Paista lihapötkö uunipellillä 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jos käytät lämpömittaria lihalle, hyvä sisälämpötila on noin 80 astetta. Paistoajan mentyä laita liha vetäytymään ja jäähtymään jääkaappiin.


Tomaattikastike
Puolikas tölkki (200g) tomaattimurskaa
Puolikas sipuli
Valkosipulinkynsi
Puolikas tuore chili
1tl hunajaa
0,5 tl suolaa
Vähän mustapippuria

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää hetken päästä pilkottu chili, jonka jälkeen lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna poreilla ja vetäytyä vähintään puoli tuntia pienellä lämmöllä, jonka jälkeen soseuta kastike tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Valkosipulikastike
Jogurttipurkillinen turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
Valkosipulinkynsi
Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua ja vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Halutessa voi lisätä valkokaalia kastikkeen joukkoon ennen jääkaappiin laittamista, sopii hyvin esimerkiksi pitakebabin väliin!

Muista myös:
 Suolakurkut
Pepperonit/jalapenot
Salaattiainekset


Ennen tarjoilua:
Kebablihan jäähdyttyä avaa käärö ja leikkaa siitä ohuita lastuja. Laita kebablastut uunipellille, sivele päälle hieman öljyä ja ruskista lastut 200 asteisessa uunissa noin 5-10 minuutia.

Tarjoile kebab esimerkiksi riisin, lohkoperunoiden, ranskalaisten tai pitaleivän kanssa tai Iskender-tyyliin pilkotun pitaleivän ja salaatin seassa.

3 kommenttia:

  1. Me ollaan kans joskus tehty miehen kanssa itse kebabia, mutta jostain syystä siitä ei tullut kovin hyvää. Pitäisi varmaan kokeilla uudelleen, kun tuosta edellisestä kerrasta on jo aikaa useampi vuosi.

    VastaaPoista
  2. OOOoooo nam!! Pakko kokeilla viikonloppuna kun tulee vieraita :)

    VastaaPoista
  3. Wau, empä ole tällasta äkännytkään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela