PAISTETTU VADELMAJUUSTOKAKKU

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tehtiin äitipuoleni kanssa lauantaina illalla koristelua vaille valmiiksi isänpäivän aamiaiselle Koko Suomi Leipoo-ohjelmassa olleella reseptillä paistettu vadelmajuustokakku. Kuten lupailin, tulee myös postaus reseptitä ja making of tuosta kakusta. Oli kiva pitkästä aikaa leipoa "perinteisesti" ihan voita ja sokeria käyttäen :-D


20cm irtopohjavuokaan tehtyyn kakkuun tarvitset:
150g digestive keksejä
100g voita
600g maustamatonta tuorejuustoa 
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1,5-2dl pakastevadelmia
tai 1dl tuoreita vadelmia

Päälle:
tuoreita vadelmia
tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Pese sitruuna ja appelsiini hyvin ja raasta kuorta. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle, ripottele väliin vadelmat ja kaada lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti . Korsitele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. 

 Käytettiin välissä ulkomaalaisia pakastevadelmia, eli ne piti keittää ennen käyttöä. Toimi silti hyvin tuolla.
 Meillä kakku oli uunissa noin 1h 15min
vadelmajuustokakku juustokakku resepti paistettu uunissa

Kakku maistui yön yli jääkaapissa muhimisen jälkeen aivan tajuttoman hyvältä. Isäkin tykkäsi, mikä oli tärkein :-) Pitkään aikaan en ole syönyt paistettua juustokakkua ja kyllä nämä mun mielestä voittaa hyydytetyt juustokakut ylivoimaisesti. Tosin kaikki juustokakut (ja kakut ja leivonnaiset ylipäätänsä heh) on ihania tekotavasta riippumatta ;-) Aamupalalla kakku meni karjalanpiirakoiden ja itse tehdyn pataleivän ja hapanleivän kanssa ihan tuollaisenaan, mutta päivälliselle tehtiin tuon seuraksi vadelmakastiketta (vadelmia, vettä ja sokeria sekaisin kattilassa) ja ai että, maistui ihanalta senkin kanssa. Suosittelen testaamaan!


Miten te muistitte isiänne tänään? :-)

4 kommenttia:

  1. Munkin äiti oli eilen tehnyt tota kakkua! Oi että oli hyvää kun käytiin syömässä :)

    VastaaPoista
  2. Oi nams, miten herkun näköistä juustokakkua!

    VastaaPoista
  3. No nyt tuli niin yksityiskohtaiset ohjeet kuvien kera, että ehkä mäkin uskaltaudun testaamaan tätä. TOSIN voi olla vähän vahingollista oikeesti oppia tekemään jotain tällaista...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela