Tehtiin Ƥitipuoleni kanssa lauantaina illalla koristelua vaille valmiiksi isƤnpƤivƤn aamiaiselle Koko Suomi Leipoo-ohjelmassa olleella reseptillƤ paistettu vadelmajuustokakku. Kuten lupailin, tulee myƶs postaus reseptitƤ ja making of tuosta kakusta. Oli kiva pitkƤstƤ aikaa leipoa "perinteisesti" ihan voita ja sokeria kƤyttƤen :-D
20cm irtopohjavuokaan tehtyyn kakkuun tarvitset:
150g digestive keksejƤ
100g voita
600g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita
600g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnƤjauhoja
1,5-2dl pakastevadelmia
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnƤjauhoja
1,5-2dl pakastevadelmia
tai 1dl tuoreita vadelmia
PƤƤlle:
PƤƤlle:
tuoreita vadelmia
tomusokeria
Laita uuni lƤmpeƤmƤƤn 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne
sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja
paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Sekoita keskenƤƤn pehmeƤ tuorejuusto ja
ranskankerma. Pese sitruuna ja appelsiini hyvin ja raasta kuorta. LisƤƤ sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja
jauhot. LisƤƤ kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Kaada puolet
taikinasta pohjan pƤƤlle, ripottele vƤliin vadelmat ja kaada
lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti . Korsitele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
KƤytettiin vƤlissƤ ulkomaalaisia pakastevadelmia, eli ne piti keittƤƤ ennen kƤyttƶƤ. Toimi silti hyvin tuolla.
MeillƤ kakku oli uunissa noin 1h 15min
Kakku maistui yƶn yli jƤƤkaapissa muhimisen jƤlkeen aivan tajuttoman hyvƤltƤ. IsƤkin tykkƤsi, mikƤ oli tƤrkein :-) PitkƤƤn aikaan en ole syƶnyt paistettua juustokakkua ja kyllƤ nƤmƤ mun mielestƤ voittaa hyydytetyt juustokakut ylivoimaisesti. Tosin kaikki juustokakut (ja kakut ja leivonnaiset ylipƤƤtƤnsƤ heh) on ihania tekotavasta riippumatta ;-) Aamupalalla kakku meni karjalanpiirakoiden ja itse tehdyn pataleivƤn ja hapanleivƤn kanssa ihan tuollaisenaan, mutta pƤivƤlliselle tehtiin tuon seuraksi vadelmakastiketta (vadelmia, vettƤ ja sokeria sekaisin kattilassa) ja ai ettƤ, maistui ihanalta senkin kanssa. Suosittelen testaamaan!
Miten te muistitte isiƤnne tƤnƤƤn? :-)
Munkin Ƥiti oli eilen tehnyt tota kakkua! Oi ettƤ oli hyvƤƤ kun kƤytiin syƶmƤssƤ :)
VastaaPoistaOi nams, miten herkun nƤkƶistƤ juustokakkua!
VastaaPoistaNo nyt tuli niin yksityiskohtaiset ohjeet kuvien kera, ettƤ ehkƤ mƤkin uskaltaudun testaamaan tƤtƤ. TOSIN voi olla vƤhƤn vahingollista oikeesti oppia tekemƤƤn jotain tƤllaista...
VastaaPoistajes, pakko kokeilla, kiitos! :)
VastaaPoista