Resepti: Terveellinen mustikkapiirakka

tiistai 13. elokuuta 2013

Saikkupäivä, surkea keli ja kotimaiset marjat ovat juuri nyt ajankohtaisia. Eli täydellinen päivä leipoa itselle herkuteltavaksi proteiinia sisältävä mustikkapiirakka! Itseasiassa juurikin mustikkapiirakka on syy, miksi rupesin vihaamaan varsinkin piirakoiden leipomista. Tälläkin kertaa meinasi hieman mennä hermo, koska oman piirakan paistoaikani oli lähes tuplat kuin ohjeessa. Onneksi kaikki meni lopulta hyvin ja piirakka onnistui vallan mainiosti!

Kaivelin jälleen lemppari ruokablogini esiin ja aloin töihin. Muuttelin reseptiä sen verran, että korvasin ruisjauhon Sallisen kookosjauhoilla.

proteiini mustikkapiirakka rahka

Piirakkaan tarvitset:

1dl (60g) kookosjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl (60g) vaniljaheraa
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 valkuaista (tai 2 kokonaista munaa)
2 todella kypsää banaania
1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl maitorahkaa
Päälle mustikoita, itsellä meni reilu 300g

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, maito ja rahka joukkoon. Yhdistä kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita mustikoita reippaalla kädellä. Paista hieman alle puoli tuntia (itsellä paistoaika oli tosiaan lähemmäs tunti jostain syystä)

Piirakan pohjan koostumus oli tosi kiva ja todella hyvää sellaisenaan raakana ;-)

 Ja tässä vielä ravintoarvot piirakalle. 100g on about se 100kcal :-) Itse sain leikattua piirakan aikalailla kahdeksaan samankokoiseen palaseen ja ylimmän kuvan palanen painoi muutamaa grammaa päälle 100g.
En käyttänyt juuri kuvan prodejauhetta, vaan jälleen sitä vaniljanmakuista SportLifen Diet shakea.

 Ostin kokeiluun Oatlyn 100% kasvipohjaista vaniljakastiketta ja maistui todella hyvältä. Suosittelen!

Tuo ohjeessa käyttämäni kookosjauho on muuten uusin ostokseni. Oli tarkoitus ostaa mantelijauhoa, mutta se oli loppu isossa pussossa ja ravintoarvoja tutkaillessa päädyin sitten Sallisen kookosjauhoon. Ravintoarvot 100 grammalle ovat seuraavat:

Energiaa 1390 kJ | 335 kcal
Proteiinia 20 g
Hiilihydraatteja 17.8 g
josta sokereita 17 g
Rasvaa 12.6 g
tyydyttyneitä 11.6 g
tyydyttymättömiä 1.0 g
Kuitua 40 g

4 kommenttia:

  1. Mä oon kans huomannu et tuol The Good Morning -blogissa olevat ohjeet vaatii mun uunilla pidempää paistoaikaa. Vaik mulla on pari kuukautta vanhan uuni, eli pitäis toimia hyvin. Ja esim. kun oon tehny sieltä rahkapizzaa, niin oon joutunu esipaistaa sitä pohjaa ennen kuin laitan täytteet tai muuten se ei kypsy koskaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä ikivanha uuni, mutta kiva kuulla etten ole ainoa :-) itse tein sitä rahkapizzaa ja sun neuvosta esipaistoin hetken sitä pohjaa, kyllä kannatti. Olisi muuten varmaan palanut koko homma :-D

      Poista
  2. Pitää kokeilla sitten gluteenittomana kun saan mustikoita käsiini:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela