Kaivelin jälleen lemppari ruokablogini esiin ja aloin töihin. Muuttelin reseptiä sen verran, että korvasin ruisjauhon Sallisen kookosjauhoilla.
Piirakkaan tarvitset:
1dl (60g) kookosjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl (60g) vaniljaheraa
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 valkuaista (tai 2 kokonaista munaa)
2 todella kypsää banaania
1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl maitorahkaa
Päälle mustikoita, itsellä meni reilu 300g
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Muussaa/soseuta banaani ja lisää munat, maito ja rahka joukkoon. Yhdistä
kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina
voidellulle/leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja lisää päälle tuoreita
mustikoita reippaalla kädellä. Paista hieman alle puoli tuntia (itsellä paistoaika oli tosiaan lähemmäs tunti jostain syystä)
Piirakan pohjan koostumus oli tosi kiva ja todella hyvää sellaisenaan raakana ;-)
En käyttänyt juuri kuvan prodejauhetta, vaan jälleen sitä vaniljanmakuista SportLifen Diet shakea.
Ostin kokeiluun Oatlyn 100% kasvipohjaista vaniljakastiketta ja maistui todella hyvältä. Suosittelen!
Tuo ohjeessa käyttämäni kookosjauho on muuten uusin ostokseni. Oli tarkoitus ostaa mantelijauhoa, mutta se oli loppu isossa pussossa ja ravintoarvoja tutkaillessa päädyin sitten Sallisen kookosjauhoon. Ravintoarvot 100 grammalle ovat seuraavat:
Energiaa | 1390 kJ | 335 kcal |
Proteiinia | 20 g |
Hiilihydraatteja | 17.8 g |
josta sokereita | 17 g |
Rasvaa | 12.6 g |
tyydyttyneitä | 11.6 g |
tyydyttymättömiä | 1.0 g |
Kuitua | 40 g |
Mä oon kans huomannu et tuol The Good Morning -blogissa olevat ohjeet vaatii mun uunilla pidempää paistoaikaa. Vaik mulla on pari kuukautta vanhan uuni, eli pitäis toimia hyvin. Ja esim. kun oon tehny sieltä rahkapizzaa, niin oon joutunu esipaistaa sitä pohjaa ennen kuin laitan täytteet tai muuten se ei kypsy koskaan!
VastaaPoistaMulla on kyllä ikivanha uuni, mutta kiva kuulla etten ole ainoa :-) itse tein sitä rahkapizzaa ja sun neuvosta esipaistoin hetken sitä pohjaa, kyllä kannatti. Olisi muuten varmaan palanut koko homma :-D
PoistaPitää kokeilla sitten gluteenittomana kun saan mustikoita käsiini:)
VastaaPoistaSuosittelen! :-)
Poista