Nautinto kuuluu elämään

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Mainos Jymy


Mitä ruoka merkitsee minulle? Nautintoa, yhdessäoloa, mielihyvää, fyysistä hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Erityisesti ruoan tuoma mielihyvä ja sosiaalista hyvinvointia lisäävät hetket perheen tai ystävien kanssa ruoan äärellä ovat minulle merkityksellisiä, jonka vuoksi koen tärkeäksi rennon syömisen ilman rajoituksia.


Nautinnot kuuluvat elämään ja koen terveeksi hemmotella itseä hyvällä ruoalla. Levy lempisuklaata, kulhollinen hyvää jäätelöä, suosikki kotiruokaa tai illallinen pitkän kaavan kautta ovat kaikki yhtä hyviä tapoja nauttia elämästä. Minulle juuri ruoan kautta tuleva mielihyvä on tärkeää ja tästä syystä rakastan muun muassa käydä paljon ulkona syömässä tai tehdä ruokaa yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Ruoalla on iso merkitys myös minun omaan aikaan ja palautumiseen. Sohva, jotain hyvää syötävää, mitä sattuukaan tekemään mieli ja rentoutuminen on ihan parasta.


Nyt kun meillä kuluttajilla on entistä suurempi vastuu maapallon hyvinvoinnista, on entistä tärkeämpää tiedostaa arjen hiilikuormamme. Iso osa arjen päästöistä syntyy ruoasta - mistä ruoka tulee, miten syömme ja miten se on pakattu. Ei turhaan korosteta, kuinka tärkeää olisi suosia lähiruokaa tai kotimaista, kiinnittää huomiota elintavikkeiden pakkaustapaan ja suosia kasvispainoitteista ruokavaliota. Kuitenkin me olemme vain ihmisiä emmekä voi olla tai edes vaatia meiltä täydellisyyttä.

Kuten aikaisemmin totesin, nautinto kuuluu elämään ja sen myötä kompromissit ovat sallittuja. Omakohtaisesti tästä hyvä esimerkki on esimerkiksi oma ruokavalio - en syö lihaa mutten ole vegaani, koska en halua luopua maitotuotteista. Haluan sallia itselleni nautinnon ja yksi niistä on kermajäätelö. Vaikka on ihan mielettömiä vegaanisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi juurikin Jymyllä, ei silti ole kermajäätelöä voittanutta. Koska vastuullisuus on Jymyn jäätelönvalmistuksen keskiössä, Jymy toi markkinoille Suomen ensimmäisen hiilinegatiivisen Taivas-jäätelösarjan.

"Jos meillä on varaa nautinnolle, meillä täytyy olla varaa ja halua myös maksaa niiden kustannukset maapallolle” – Jymy.

Mitä tarkoittaa hiilinegatiivinen jäätelö? Jymyn Taivas-jäätelöiden hiilikuorma on minimoitu ja ylikompensoitu niin, että jäätelön hinnalla istutettavat hiilinielut Etiopiassa sitovat hiiltä enemmän kuin jäätelön valmistus ja pakkaaminen on tuottanut. Ylikompensointi ei silti tarkoita, että jäätelön myyntihinta nousisi vaan purkillinen Taivasta maksaa alle 6 euroa ja hiilinegatiivisen Taivas-jäätelön hinta on linjassa Jymyn muiden tuoteperheiden hintojen kanssa.

Taivas-jäätelöiden valmistuksesta aiheutuvan hiilikuorman ylikompensointi toteutetaan Humbon metsityshankkeella, jolla on hiilen sitomisen lisäksi myös sosiaalisia vaikutuksia. Hankkeesta saatavat tulot sijoitetaan paikallisiin koulutus-, terveys-ja ympäristönsuojeluhankkeisiin. On ihan mieletöntä, että jäätelöä syömällä voi tehdä näin paljon hyvää!

Vaikka Jymyn jäätelöissä maistuu aidot maut ja raaka-aineet pyritään saamaan mahdollisimman läheltä ja luomuna, vaati jäätelön hiilikompensointi paljon työtä. Aluksi tuli selvittää kompensointimahdollisuudet ja löytää luotettava ja sopiva kohde. Tämän jälkeen piti laskea auki koko jäätelöpurkillisen hiilikustannukset, eli hiilikuorma, joka syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja varastoinnista sekä raaka-aineista. Jotta kuorma saatiin minimoitua heti alusta lähtien ja laskettua oikein, Jymy päätti luoda kokonaan uudet jäätelömaut sen sijaan että olisi lähtenyt muuttamaan jo tuotannossa olevia jäätelöitä hiilinegatiivisiksi. Tästä syntyi Taivas, josta on saatavilla kolme taivaallista makua: salmiakki-vadelma, minttusuklaa ja omenakinuski crumble. Suosittelen muuten maistamaan näistä jokaista!

Nyt, kun Jymy tietää olevan mahdollista valmistaa hiilinegatiivista jäätelöä, on heidän seuraava tavoite muuttaa koko Jymy-perhe hiilinegatiiviseksi. Samalla Jymy haluaa olla tiennäyttäjänä sille, miten kermajäätelöstä nauttivien hiilitaakkaa on mahdollista keventää ja samalla osoittaa, että niin valmistaja kuin kuluttajakin voivat tehdä vastuullisempia valintoja. ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela