Miten hyväksyä oma vartalo?

perjantai 4. joulukuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö Vita Liberata

Yhtään liioittelematta pystyn sanomaan olleeni suurimman osan elämästäni epätyytyväinen kehooni. Päälimmäinen tunne on ollut, että olen jatkuvasti epäsopiva - liian lihava, liian paksu, liian lihakseton, liian muodoton, liian rasvainen. Olen tuntenut oman kehoni olevan ruma ja sen kautta tuntenut koko olemukseni epämiellyttäväksi, enkä ole pystynyt hyväksymään itseäni.

Olen aina halunnut olla tyytyväinen itseeni ja elää elämää ilman, että määrittelen ihmisyyteni kehoni ulkomuodon kautta. Varmasti kaikki toivoo, että suhde omaan kehoon olisi tasapainoinen ja tärkeintä olisi, että se on terve, toimiva ja jaksamme arjessa. Olla kokonaisvaltaisesti toimiva ja eheä, mutta jos on pienestä lähtien oppinut moittimaan itseään, on vaikea kääntää kelkkaa.


Voiko koskaan oppia hyväksymään oman vartalonsa, jos on vihannut sitä lähes koko ikänsä? Kyllä voi, mutta se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja halua saavuttaa positiivinen kehonkuva. Kehomme muuttuu jatkuvasti ja erityisesti naisilla muutokset voivat olla suuriakin pienen ajan sisällä. Miettikää vaikka raskautta ja kaikkea sitä, mitä keho kokee vain yhdeksän kuukauden aikana. Naiseudessa oman vartalon hyväksynnän joutuu aloittamaan monta kertaa uudestaan. On opittava hyväksymään se, että meidän keho on oma henkilökohtainen tarinamme, jonka kerronnasta päätämme me.

Nykyään hyväksyn vartaloni, mutta en sanoisi rakastavani sitä. Eikä edes tarvitse. Riittää, kun olemme hyviä kavereita ja sellaisissa väleissä, että kestämme toisiamme. Hyväksyin oman vartaloni oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana, jota ennen piti tehdä paljon työtä mielen kanssa ja oppia tuntemaan oma keho. Opetella, mikä määrä ruokaa ja millainen ruoka saa kehoni voimaan hyvin, miten vartaloni muuttuu esimerkiksi kuukautiskierron aikana, mikä määrä liikuntaa on riittävästi, muttei liikaa. Löytää se sweet spot, jossa mieli ja keho voi hyvin ja mennä syvälle siihen, miksi ei pidä omasta vartalosta. On myös hyväksyttävä se, että aina on hyviä ja huonoja päiviä, joita saakin olla. Olemmehan me vain ihmisiä.

En poissulje sitä, ettei vartaloni hyväksyntään vaikuttaisi ulkonäölliset asiat, mutta ulkokuori ei saisi olla ainoa syy, miksi arvostaa omaa vartaloaan. Kuitenkin yksi iso tekijä minulla oman vartalon hyväksyntään on ollut fuskaaminen. Kyllä, fuskaan itseäni näyttämään paremmalta. Koen olevani itsevarmempi ja enemmän sinut vartaloni kanssa ruskettuneena, jonka takia käytän ympäri vuoden itseruskettavaa. Rusketus imartelee vartaloani, joten miksen hyödyntäisi tätä pientä kikkaa, jotta hyväksyn paremmin vartaloni. Itseruskettava on kuitenkin se terveellisin vaihtoehto nauttia ympärivuotisesta päivetyksestä.

Itseruskettavissa olen luottanut jo vuosia Vita Liberataan, jonka tuotteet ovat herkällekin iholle sopivia, koska ne ovat hajusteettomia, alkoholittomia ja parabeenittomia. Lisäksi Vita Liberatan tuotteiden raaka-aineiden koostumus on jopa 80-90%:sti orgaanista alkuperää ja Vita Liberata on kokonaisuudessaan vegaaninen ja eläinkokeeton tuotesarja.

Suosikkejani Vita Liberatan tuotteista ovat intensiivisen rusketuksen antavat mousset, kuten karttaväritön Invisi Foaming Tan Water, sävytetty Fabulous Tinted Mousse sekä pitkäkestoisimman rusketuksen antava pHenomenal Mousse. Levityskertojen välissä käytän rusketuksen kestävyyden ylläpitoon Fabulous Untinted Gradual Lotionia, joka ruskettaa ihoa asteittain, mutta kosteuttaa ihoa kosteusvoiteen tavoin. Ihon huolellinen kosteutus onkin todella tärkeää, jotta rusketuksesta tulee tasainen ja se pysyy mahdollisimman pitkään iholla!

Koska itseruskettavat ovat kuuluneet viikottaiseen kauneusrutiiniini, haluan jakaa teille vinkit itseruskettavien käyttöön. Näillä vinkeillä rusketuksesta tulee luonnollinen, tasainen ja pitkäkestoinen.

1. Puhdista, kuori, sheivaa ja kuivaa
Mutta älä juuri ennen itseruskettavan levitystä! Karvanpoisto olisi hyvä tehdä noin vuorokausi ennen itseruskettavan levitystä ja myös muut valmistelut, kuten suihku ja kuorinta olisi hyvä tehdä ainakin neljä tuntia ennen itseruskettavan levitystä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen ja kestävä. Itseruskettava tulee levittää puhtaalle iholle, jolla ei ole muuta kosmetiikkaa.

2. Valitse oikea tuote
Jos ihosi on todella kuiva, kannattaa valita voidemaiden tuote. Jos taas haluat intensiivisemmän rusketuksen, valitse mousse. Jos levität itseruskettavan kasvoille, huomioi, että tuote sopii myös siihen tai valitse kasvoille tarkoitettu tuote, kuten Vita Liberata Self Tanning Anti Age Serum.

3. Käytä levityskinnasta

Levityskintaan avulla levitys onnistuu tasaisesti, kun sen tekee napakoin pyörivin liikkein. Suosikkini on Vita Liberata Gold Tanning Mitt, joka suojaa myös kämmenselän ja kinnas on todella kestävä. Ps. Muistathan pestä kintaan jokaisen käyttökerran jälkeen miedolla saippualla.

4. Kosteuta vartalon kuivat kohdat ennen itseruskettavan levitystä
Jotta ihon kuivat alueet eivät ylirusketu, ne suojataan esimerkiksi Vita Liberatan Moisture Boost -voiteella. Kannattaa suojata kämmenet, jalkaterät, polvet sekä kyynärpäät, joihin rusketus tarraa usein tummemmin.

5. Huuhtele itseruskettava pois viileällä vedellä
Kuumat suihkut avaavat ihohuokosia, jolloin itseruskettava ei säily iholla niin hyvin. Tästä syystä itseruskettava kannattaa huuhdella pelkällä viileällä vedellä vaikutusajan jälkeen.

6. Ylläpidä rusketusta runsaalla kosteutuksella

Kosteuta, kosteuta, kosteuta! Runsas ihon kosteutus lukitsee sävyn ihoon, jolloin rusketus säilyy paremmin iholla. Sävyä saa myös ylläpidettyä paremmin tai tarvittaessa hieman syvennettyä asteittain päivettävillä tuotteilla. Vita Liberatalta löytyy huipput tuotteet kosteutukseen ja asteittain päivettämiseen!

Toivottavasti näistä vinkeistä itseruskettavan käyttöön oli apua ja alkupään teksti sai teidät suhtautumaan vartaloonne edes hieman lempeämmin ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela