Talvi-ihon hoito ja tuotevinkkejä

perjantai 27. marraskuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö nobebeauty.fi

nobella on käynnissä black weekend ja sunnuntaihin 29.11. asti koko valikoima vähintään -25%!


Huomaatko muutoksia ihossasi, kun tulee talvi? Vaikkei talvisin enää ole kunnon pakkasasteita kuin vain satunnaisesti, reagoi ihoni talveen siitä huolimatta selkeästi. Iho alkaa kuivumaan herkemmin, epäpuhtaudet lisääntyvät, huulet ovat yhtä rohtunutta ihokaistaletta ja varsinkin meikin alla kasvojen iho tuntuu kiristävältä, ellei sen alle ole tehnyt kunnon kosteutusta. S U P E R raivostuttavaa!

Mistä sitten tämä kuiva ja kiristävä, paikoittain hilseilevä ja rohtunut iho johtuu? Suurella todennäköisyydellä lämpötilan vaihteluille altistunut ihon uloin kerros, eli epidermis, on kosteusköyhä. Kosteusköyhyys on ihon veden puutetta, josta iho oireilee kuivumalla ja kiristävällä tunteella. Tällöin iho myös herkistyy helposti ja tarvitsee näin ollen ihonhoidon koostumuksilta sekä kosteutusta että hoitavuutta. Tästä syystä kesällä käytetyt ihonhoitotuotteet voivatkin talvisin olla täysin epäsopivia ihon tarpeille.

Kylmä ja kuiva pakkasilma, kuiva ja lämmitetty huoneilma sekä suuret lämpötilan vaihtelut lisäävät kosteuden haihtumista iholta, mikä saattaa kuivattaa ihoa ja lisää ihon kosteysköyhyyttä. Ihon kosteustasapainon voi palauttaa käyttämällä tuotteita, jotka sisältävät ihoon kosteutta sitovia ainesosia ja ihon luontaista läpäisyestettä vahvistavia ainesosia. Erityisesti öljypitoiset tuotteet ovat talvisin ihon paras kaveri, sillä ne kompensoivat kuivan ihon luonnollista öljyntuotantoa ja täten pitää ihon hyvinvoivana ja kosteutettuna. Huomioithan, että myös hiusket ja vartalon iho vaativat talvella enemmän kosteutusta!

nobebeauty
Haluan jakaa teille Yhdeksän vinkkiä, joilla hoidat talvi-ihoa ja pidät sen kosteutettuna sekä hyvinvoivana läpi talven. Jokaisen vinkin perässä on myös tuotesuositus noben valikoimasta 😊 Nobebeauty viettää Black Weekendiä ja koko valikoima on vähintään -25% sunnuntaihin 29.11. asti!

Vinkit talvi-ihon hoitoon:

1. Kevennä puhdistusta.
Varmista, että puhdistustuotteesi on hellävarainen ja vaihda se tarvittaessa emulsio- tai misellipohjaiseen puhdistustuotteeseen. Vahvat vaahtomaiset putsarit kannattaa jättää odottamaan kevättä ja kesää!

Tuotesuositus: Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel on hellävarainen ja kevyesti kuoriva putsari, joka kirkastaa ihoa. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti satunnaisiin epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. Putsari sisältää papaijaa ja greippiä, joiden entsyymit kuorivat ja kirkastavat ihoa. Tämä on ollut ihan super hyvä!

2. Muista seerumit ja lisää öljyjä ihonhoitoon.
Jos talven ulkopuolella ihonhoitoosi ei kuulu seerumit, kannattaa ne nyt ottaa mukaan päivittäiseen käyttöön. Öljyä sisältävät, tehokkaat seerumit ovat paras valinta, kun haluat maksimoida ihon kosteuspitoisuuden talvikuukausina.

Tuotesuositus: Huxley Secret of Sahara Oil Essence; Essence-like, Oil-like on mieletön! Hoitonesteen ja öljyjen yhdistelmä kosteuttaa ihoa ja tekee siitä terveen näköisen. Oil Essence sisältää mm. kaktusviikunan siemenöljyä, matepuun lehtiuutetta, acai-marjauutetta, sekä kvinoa-siemenöljyä. Vaikka tuotteessa on öljyjä, se imeytyy ihoon nopeasti.

3. Täyteläisempi kasvovoide.
Jos kesällä ihollesi sopii kevyt geelimäinen kasvovoide, talvella se voi tarvita paksun ja pitkäkestoisesti kosteuttavan voiteen. Varsinkin yöksi iholle kannattaa levittää paksu kerros voidetta hoitamaan ja tehokosteuttamaan ihoa unen aikana.

Tuotesuositus: TONYMOLY Floria Nutra Energy 100 Hours Cream on nimensä mukaisesti pitkäkestoisesti ihoa kosteuttava voide. Sain tämän syksyllä ja otin voiteen käyttöön marraskuun alussa. Korealainen kosmetiikka ei petä koskaan ja tämä on ollut todella hyvä erityisesti paksumman meikin alle! Vaikka voide on tehokosteuttava, ei se tunnu tahmaiselta tai raskaalta iholla. Kosteusvoide sisältää ravitsevan kombinaation arganöljyä ja fermentoitua arganöljyä, jotka kosteuttavat tehokkaasti ja pitkäkestoisesti ihoa.

4. Hoida huulia ja kosteuta niitä tehokkaasti.
Huulien kuivuminen on minun suurin iho-ongelma talvisin. Avainasemassa on huulten säännöllinen kuorinta sekä kosteutus ravitsevilla huulivoiteilla.

Tuotesuositus: Rohtuneiden huulten kuorintaan ihan huippu on Frank Body Cherry Bomb Lip Scrub, joka on 100% luonnollinen, sokeria, kahvia ja eettisesti tuotettua mehiläisvahaa sisältävä huulikuorinta kuiville huulille. Huulivoiteesta suositus Mario Badescu Mint Lip Balm, joka on piparminttua sisältävä ja siltä myös tuoksuva e-vitamiinia sisältävä huulivoide. Sisältää myös hoitavaa avokadoa ja manteliöljyä, jotka kosteuttavat ja ravitsevat huulia. Tämä ei ole yhtään tahmainen ja sopii hyvin huulimeikin alle.

5. Tehohoida hiuksia.
Kuiva sisäilma kuivattaa myös hiuksia ja ne kaipaavat talvisin normaalia enemmän kosteutusta. Myös päänahka saattaa oireilla kuivaan ilmaan kuivumisella ja hilseilyllä. Säännölliset naamiot hiuksille ja päänahalle pitävät hiukset hyvinvoivina läpi talven.

TuotesuositusBriogeo Be Gentle, Be Kind Avocado + Kiwi Mega Moisture Superfood Mask on ntioksidanttista kiiviuutetta, hoitavaa avokadoöljyä ja hiusten hyvinvointia tukevaa pinaatti sisältävä, eläinkokeeton ja vegaaninen hiusnaamio, joka kosteuttaa ja ravitsee hiuksia sekä tekee niistä pehmeämmät. Kuivuvalle hiuspohjalle Briogeo Scalp Revival Charcoal + Tea Tree Scalp Treatment on mieletön tuote, sillä se viilentää, rauhoittaa sekä kosteuttaa kuivaa ja kutisevaa hiuspohjaa. Tuote sopii käytettäväksi aina, kun hiuspohja kaipaa kosteutusta ja rauhoitusta.

6. Kasvonaamioilla täsmähoitoa ihon tarpeisiin.
Talvisin käytän enemmän kasvomnaamioita, joilla täsmähoidan ihoa sen tarvitessa esimerkiksi lisää kosteutusta, kirkastusta tai apua epäpuhtauksiin. Kuivattavat ja stydit, esimerkiksi savinaamiot kannattaa unohtaa ja vaihtaa naamiot hoitavempiin ja hellävaraisempiin.

Tuotesuositus: Epäpuhtauksiin, mutta kuivuuteen taipuvaiselle iholleni Mario Badescu Healing & Soothing Mask on ollut täydellinen! Kyseessä on ihoa tasapainottava kasvonaamio, jonka kasviperäisiä ainesosia sisältävä koostumus kosteuttaa, rauhoittaa ja hoitaa ihoa ja on todella hyvä epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. Kaura, allantoiini, biotiini ja oliivinlehtiuute yhdessä auttavat rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa. Ei jätä kiristävää tunnetta iholle pois pesemisen jälkeen.

7. Kuori myös vartalon ihoa.
Vartalon iho ei kaipaa talvisin ainoastaan kosteutusta, vaan myös kuorintaa, jotta kosteusvoiteiden hoitavat ainesosat pääsevät läpäisemään ihon. Kuorinta kannattaa tehdä iholle säännöllisesti hellävaraisilla tuotteilla.

TuotesuositusFrank Body Original Coffee Scrub on 100% luonnollinen ja vegaaninen kahvikuorinta, joka on sekoitus kahvia ja öljyjä, jotka saavat ihon näyttämään sekä tuntumaan napakammalta, tasaisemmalta ja superpehmeältä. Ja itse tuote tuoksuu aivan ihanalta!

8. Hellävaraisempaa pesua myös vartalolle.
Vartalon puhdistukseen kannattaa käyttää hellävaraisempia suihkusaippuoita tai suihkuöljyjä, jotka eivät kuivata ihoa.

Tuotesuositus: Ihanalta tuoksuvat treaclemoon suihkusaippuat ovat hellävaraisia ja tuoksuvat mielettömän hyviltä!

9. Kosteuta ihoa kasvovesillä ja -suihkeilla.
Kasvojen ihon puhdistuksen jälkeen ihon hoitoon kannattaa käyttää kasvovesiä, jotka hoitavat ja rauhoittavat talvisin herkempää ihoa. Ihoa kannattaa myös kosteuttaa pitkin päivää kosteuttavilla kasvosuihkeilla.

TuotesuositusMario Badescu Cucumber Cleansing Lotion on raikastava ja tasapainottava kasvovesi, joka sopii erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle kuitenkaan kuivattamatta sitä. Kasvosuihkeista Mario Badesculla on ihania vaihtoehtoja eri ihotyypeille!

Kosteutusta ja rauhoitusta vaativalle iholle suosittelen Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Chamomile & Lavender kasvosuihketta. Kasvosuihke sopii käytettäväksi aamuin illoin ihonhoidon ja meikkauksen yhteydessä sekä pitkin päivää tuomassa iholle kosteutusta, virkistystä ja heleyttä. Tällä voi myös kosteuttaa meikkisienen tai -siveltimet ennen niiden käyttöä. Jos haluat testata useampaa suihketta, kannattaa tilata Mario Badescu Spritz, Mist & Glow -setti, joka sisältää kolme 118ml kokoista kasvosuihketta.


Nobella on tosiaan tämän viikonlopun koko verkkokaupan valikoima vähintään -25% ja kannattaa kurkata mun stoorit myös maanantaina, sillä silloin vinkkaan noben Cyber Monday-tarjouksista 😉

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela