Kohti parempaa taloutta - Anyfin

torstai 1. lokakuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö Anyfin (sis. alennuskoodin)


Suomen Pankin arvion mukaan suomalaisilla on kulutusluottoja yhteensä yli 16 miljardin euron arvosta. Kuulostaa aika isolta summalta, vai mitä? Ylipäätänsä kulutusluottojen tarjonnan monipuolistuminen on lisännyt suomalaisten velkaantuneisuutta ja hämärtänyt kotitalouksien kokonaiskuvaa velkaantumisen riskeistä. Tällä hetkellä kokonaisuudessaan suomalaisten velkaantumisaste, eli paljonko kotitalouksilla on velkaa suhteessa niiden tuloihin, on noussut samalla painaen kotitalouksien säästämisasteen, eli sen paljonko käytettävissä olevista tuloista on jäänyt säästöön, pakkasen puolelle. Eli todella moni suomalainen elää tällä hetkellä yli varojensa.


Anyfin kokemuksia

Nykyisin kulutusluotoista ja osamaksuista tuntuu tulleen lähes normaali maksutapa eri arjen tilanteisiin - lomamatkoihin, nettishoppailuun, uuteen elektroniikkaan ja yleisesti elämiseen. Aika moni meistä varmasti muistaa pelottelut siitä, kuinka pikavippiä ei kannata missään nimessä ottaa ja kuinka se on varma tie syvään velkakuoppaan. Aika usein kuitenkin unohtuu, että esimerkiksi osamaksuvaihtoehdon valinta nettishoppailessa vastaa yhtä lailla kulutusluottoa, jossa on usein korkeammat korot, kuin arvaakaan. Osamaksulla maksamisesta on tehty nykyisin niin helppoa, ettei sen oikein edes ajatella olevan lainaa ja vielä todella kallista sellaista.


Erityisesti nettishoppailusta saa tehtyä helposti kierteen, joka voi pahimmassa tapauksessa ajaa todella pahaan taloudelliseen ahdinkoon. Summathan ei näissä ole usein kerralla suuria, puhutaan enimmäkseen kympeistä ja satasista, mutta kun näitä kulutusluottoja alkaa olemaan suuntaan ja toiseen eri luotonantajille ja päälle mahdollisesti luottokortteja, tulee kulutusluottojen kokonaissummasta nopeasti aika iso potti. Minulla on tästä hyvinkin tuttu kokemus ja parikymppisenä olin onnistunut kerryttämään useamman tuhat euroa velkaa pelkillä kulutusluotoilla. Enkä ollut todellakaan tietoinen siitä, kuinka suuret korot näissä luotoissa oli - spontaanit vaateshoppailut, jotka usein jäivät käyttämättömiksi kaappeihin pyörimään, tulivat lopulta aika kalliiksi ja niitä maksettiin pois kirjaimellisesti korkojen kera.


Anyfin kokemuksia

Olen todella onnekas, että havahduin tilanteeseen ajoissa ja selvisin ilman suurempia ongelmia, kuten maksuhäiriömerkintöjä ja onnistuin maksamaan luotot pois nopealla tahdilla. Tuossa olisi kuitenkin voinut olla avaimet suurempaankin katastrofiin ja vaikka edelleen tuo yli omien varojen shoppailu hieman hävettää, haluan puhua siitä avoimesti. Suurin syy tähän omaan luotolla shoppailuun oli ymmärtämättömyys korkojen todellisesta määrästä ja koska osamaksuvaihtoehdosta on tehty erityisesti nettishoppailessa helppo ja vaivaton maksutapa, harvoin tulee edes kurkattua annettavan luoton kokonaiskustannuksia. Kulutusluotoissahan todellinen vuosikorko voi olla jopa 20 %.


Mikä on parhain vinkkini kulutusluotoista eroon pääsemiseen? Aloita kulutusluottojen poismaksu pienimmästä luotosta suurimpaan ja pyri pitämään korot kurissa. Mitä alempi korko kulutusluotolla on, sitä enemmän kuukausittain jää "ylimääräistä" rahaa luoton takaisinmaksuun. Mikäli sinulta löytyy kulutusluottoja, kuten nettishoppailusta syntyneitä osamaksuja, suosittelen ehdottomasti kilpailuttamaan niiden koron, jos et pysty maksamaan laskua yhdellä kertaa pois. Tähän suosittelen todella lämpimästi Anyfiniä, josta on ollut paljon hyötyä monille seuraajilleni!


Anyfin on ruotsalainen fintech-yritys, jolta voi hakea matalampaa korkoa* nykyiselle luotolle. Anyfinille voi tehdä hakemuksen esimerkiksi luottokortti- tai osamaksulaskustasi ja katsoa, kuinka paljon säästäisit siirtämällä luottosi Anyfinille. Anyfin EI siis tarjoa uusia lainoja, vaan ainoastaan pyrkii madaltamaan jo olemassa olevien lainojen korkoa uudelleenrahoittamalla ne sekä haluaa auttaa kuluttajia säästämään liian korkeissa koroissa ja edistä taloudellista hyvinvointia. Anyfin ei myöskään koskaan tee tarjousta, jos se ei voi oikeasti laskea sinun lainan todellista vuosikorkoa. Eli hakemuksen lähettämisellä ei voi hävitä yhtään mitään. 😊


Jos sinulta löytyy kulutusluottoja, kannattaa tehdä hakemus Anyfinille netissä tai lataamalla Anyfin-sovellus nettikaupasta sekä käyttää postauksen lopussa oleva alennuskoodi, jolla saat 20€ alennuksen ensimmäisestä laskustasi. Hakemuksen teko Anyfinille on todella nopeaa ja tarvitset vain nettipankkitunnukset sekä kuvan laskustasi. Tarjouksen saatuasi voit rauhassa päättää, haluatko hyväksyä Anyfinin antaman tarjouksen.

Käyttämällä hakemusvaiheessa koodin MIKAELA20 saat 20€ alennuksen ensimmäiseltä laskultasi. Hakemuksen voi tehdä Anyfin.fi tai lataamalla Anyfin-sovelluksen sovelluskaupasta.


*Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja. Esimerkiksi: Kun nimelliskorko 24 kuukauden laina-ajalla olevalle 4000 euron suuruiselle luotolle on 9,48 % ja käsittelykulu on 2 euroa, todellinen vuosikorko on 11,09%. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 4454 euroa, kun asiakas maksaa lainan takaisin 24 kuukaudessa.


Kuvat Tytti-Kaarina Myöhänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela