Välipalojen tärkeys, jonka olen oppinut vasta kantapään kautta

tiistai 22. syyskuuta 2020

Kaupallisessa yhteistyössä Marli Kauranen


Mun elämä on toisinaan aika kaaosta ja kaukana on ne ajat, kun olin todella tarkka säännöllisistä ruokaväleistä. Nykyisin aamu- ja iltapalaa lukuunottamatta suuhun eksyy milloin mitäkin silloin ja siinä hetkellä, kun muistaa ja ehtii. Tai tietenkin ehtisin syömään, mutta tiedätte varmasti sen fiiiksen, kun "ei ehdi" ja sen takia muun muassa nälän takia alkaa kiukuttamaan, eikä mikään oikein tunnu menevän putkeen.


Jokaisella on oma tyylinsä ja rytmistä syömiseen ja vain kokeilemalla löytää ruokarytmin, jolla jaksaa arjessa ja vapaa-ajalla. Viimeisen puolen vuoden aikana, aloitettuani nyrkkeilyharrastuksen, olen kuitenkin joutunut taas kiinnittämään paljon huomiota riittävään ravintoon päivän aikana. Kun en enää treenaa aikataulujen suhteen oman mieltymyksen mukaan, on nopeat ja helpot välipalat olleet minun pelastus. Edelleen, kuukausien jälkeen, havahdun ihan liian usein siihen, että ihan niillä näppäimillä pitäisi lähteä treeneihin, mutta lounaasta tai viime suupalasta on kulunut jo monta tuntia. Olen pari kertaa mennyt nyrkkeilytreeneihin pohjalla huonot syömiset ja voin kertoa, etteivät ne todellakaan ole olleet parhaita treenejäni - ajatus ja keskittyminen on ollut ihan jossain muualla, kuin lyönneissä. Tuolloin aina havahtuu siihen, kuinka suuri merkitys välipaloilla on meidän jaksamiseen!


marli kauranen

Erityisesti kovatehoiset ja keskittymistä vaativat lajit tarvitsevat alle energiaa sekä hiilihydraatteja. Myös hektinen arki on kropalle oma suorituksensa, jolloin hiilihydraateille on paljon käyttöä. Olen ollut aikaisemmin ikilaihduttaja ja hiilarikammoinen, ja se johti siihen, että usein skippasin hiilarit ennen ja jälkeen treenaamisen, vaikka juuri silloin ne olisivat todella tärkeitä jotta saisin jotain itsestäni irti treeneissä. Aivan kuten muutenkin arjessa, erityisesti niiden kiireisten päivien aikana, tarvitsemme hiilihydraatteja, jotta jaksamme ja mieliala pysyy hyvänä. Vasta alettuani taas syömään tasaisesti hiilihydraatteja huomasin, kuinka paljon skarpimpi olen treeneissä sekä jo ihan yleisesti arjessa. Myös mielialani on ollut paljon parempi ja on helpompi keskittyä, kun keho ja aivot saavat tarpeeksi polttoainetta. Tietenkin hiilihydraattien laadulla on suuri merkitys siihen, miten ne auttavat jaksamaan ja tuovat energiaa, ja oma opetukseni oli, ettei hiilihydraatit ole pahiksia. Niitä tarvitaan ja ennen kaikkea ne kannattaa valita fiksusti täysjyviä ja kuituja suosien.


Ennen saatoin paikata väsymystä usealla kupilla kahvia ja kädessäni oli useammin take away-kahvi, kuin esimerkiksi välipalajuoma, jota olisin oikeasti tarvinnut saadakseni lisää energiaa. Hävettää myöntää, että tein tätä usein ennen treenejäkin, vaikka kofeiini ei todellakaan ollut se, jota olisin tarvinnut piristämään ja antamaan energiaa ennen treeniä. Nyt kun käyn treenaamassa hieman pidemmän matkan päässä, olen ottanut tavaksi juoda välipalan matkalla treeneihin sekä treeneistä kotiin tullessa, jos tiedän, etten ehdi syömään kunnolla heti kotiin päästyäni. Kiireessä ja ennen treeniä helpot ja missä vaan nautittavat välipalajuomat ovat olleetkin ihan ykkösjuttu ja näistä uusin suosikkini on maidoton, täysjyväkauraa sisältävä uutuustuote Marli Kauranen.


Marli Kauranen sisältää runsaasti marjaa ja hedelmää sekä puhdasta ja ravinteikasta kotimaista täysjyväkauraa, jonka yhdistelmästä on saatu aikaan herkullinen, vain marjojen ja hedelmien omaa sokeria sisältävä välipalajuoma kaikkiin arjen hetkiin. Makuja on saatavilla kaksi erilaista: marjainen Vadelma-mustikka-mansikka ja hedelmäinen Appelsiini-ananas.

Marli Kauranen on täysin maidoton, eli se sopii vegaaniseen ruokavalioon tai maitoyliherkkyydestä kärsiville. Se ei myöskään sisällä lainkaan säilöntäaineita ja pakkaus on täysin kierrätettävissä. Yksi plussa tässä myös on, että välipalajuoma säilyy avaamattomana huoneenlämmössä (tämä on juuri täydellinen tuote, jonka nappaa mukaan treenikassiin tai laukkuun, kun edessä on pitkä päivä!) ja uudelleensuljettava pakkaus vähentää ruokahävikkiä, jos kaikkea ei ehdi tai halua juoda kerralla. Marli Kaurasessa on huomioitu vastuullisuus kokonaisvaltaisesti, sillä se valmistetaan ja pakataan Suomessa ja kaikki raaka-aineet on valittu ja hankittu vastuullisesti.

Jos etsit edelleen maistuvaa, terveellistä ja ekologista välipalaa, joka ei sisällä lisättyä sokeria ja joka kulkee matkassa mukana, kannattaa kurkata lisätietoja Marli Kaurasesta. Kyseisellä kamppissivulla voi myös osallistua arvontaan, jossa voi voittaa muun muassa 100€ Zalandon lahjakortin! 😊

Ps. Kurkkaa myös minun Instagram-tililtä arvonta, jossa arvon kolmelle Marli Kauranen-tuotepaketin!

Kuvat Otto Mellais

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela