Slider

Valkoinen tiskiallas keittiöön - uhka vai mahdollisuus?

torstai 30. heinäkuuta 2020

Yhteistyössä Lapetek

Aika menee mieletöntä vauhtia ja olen jo asunut nykyisessä kodissani aika lailla tasan neljä kuukautta. Koko muuttorumba alkoi tosiaan asunnon kevyellä remontilla, jossa erityisesti keittiö sai täysin uuden ilmeen. Säästin keittiössä paljon vanhaa, kuten kaikki kaapistot, mutta modernisointia tehtiin paljon ja kaikki kodinkoneet vaihtuivat uusiin.

Keittiön tasot vaihtuivat vaaleaan puuhun ja samalla halusin jotain uutta perinteisen kromisen tiskialtaan ja keittiöhanan tilalle. Keittiöhana valikoitui aina nopeasti Lapetekin LINA 20-A hanaksi sävyssä antrasiitti, mutta pidempää miettimistä vaati altaan väri - musta vai valkoinen? Valkoinen kiinnosti alusta alkaen enemmän, mutta valkoisen komposiittia olevan altaan puhtaana pysyminen mietitytti. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja valitsin keittiöön Blanco Dalago 45 Silgranit-altaan valkoisena. Keittiö on nyt ollut käytössä neljä kuukautta ja pystyn hyvin kertomaan oliko valkoinen allas huti vai hyvä valinta.

Tähänastisen kokemuksen perusteella valkoisen tiskialtaan valinta oli ehdottomasti hyvä! Lapetekin sivuilta löytyy hyvät hoito-ohjeet Silgranit-altaiden hoitoon ja puhtaanapitoon, mutta itse olen tähän asti pärjännyt pelkällä tiskialtaalla ja huolellisella altaan huuhtelulla, mikäli kaadan altaaseen jotain, joka voisi aiheuttaa värjäämiä. Altaan pohjalla on ollut muun muassa sulanutta mustikkaa, kahvia ja vihanneksia, mutta mikään ei ole tehnyt tahraa, joka ei olisi lähtenyt kevyellä puhdistuksella pois. Eniten minua huoletti juurikin ruoka-aineiden aiheuttamat värjäymät, mutta toistaiseksi allas on edelleen täysin valkoinen ja toiminut käytössä todella hyvin. Toki pientä ekstrahuolellisuutta valkoinen allas vaatii ja erityisesti altaan huolellinen huuhtelu tulee muistaa joka kerta, jos altaassa on ollut muuta, kuin pelkkää vettä.

Blancon värillisten Silgranit® -altaiden komposiittimateriaali koostuu kolmesta pääraaka-aineesta, joista tärkein on hienoksi murskattu kivi. Se tekee altaasta todella kestävän sekä altaan pinta on mattainen ja kivisen näköinen. Kaikki Silgranit-altaat ovat hygieenisiä, helppohoitoisia, kestävät hyvin kuumuutta ja säilyttävät ominaisuutensa koko altaan käyttöiän ja värejä on saatavilla useita.


Tällä käyttökokemuksella voin hyvin suositella valkoista allasta keittiöön, vaikka väri voikin vaikuttaa aralta. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela