Remontti: vaatekaappi täysin uusiksi

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Yhteistyössä Liukuovitukku.fi

Hei pitkästä aikaa remppajuttuja! Selkeästi minulla meni hetki selvitä intensiivisestä pariviikkoisesta pakkauksen, muuton ja remontin keskellä ja vihdoin on fiilis, että voin palata ajattelemaan remonttia. Vaikka kyseessä ei ollut mikään iso, kaikki irti lattiasta kattoon-remppa, on tuossa aina oma duuninsa ja vitsit tuntuu hyvältä, kun sen saa pakettiin! Makuuhuoneen remontista en ole vielä kertonut yksityiskohtaisesti. Mitään kovin suurta siellä ei edes tehty, mutta muutos oli silti valtava. Maalia, lasiset väliovet jakamaan makkarin olohuoneesta ja vaatekaappi uusiksi. Siinä kaikki.

Vanha vaatekaappi oli täysi pommi pienien hyllyjen, epäkäytännöllisten kapeiden ovien ja ison hukkatilan takia. Jouduin aika kauan miettimään, että mitä teen sille, koska kaapistot olivat kiinteän seinän sisällä, enkä halunut lähteä purkamaan seiniä ihan jo pelkästä budjettisyystä. Selvää oli, että tulen purkamaan vanhat karmit, ovet ja sisukset, mutta sen jälkeen löi aika kauan tyhjää, että millaiseen ratkaisuun päädyn. Mitään valmista kokonaisuutta ei ollut mahdollista hankkia, koska vaatekaappi oli alle 50cm syvä ja oviaukon, sekä sisuksen ylipäätänsä, mitat ihan mitä sattuu. Myös seinän materiaali oli todella haperoa kiveä ja jännitin, pitäisikö se painavaa, seinään kiskoilla kiinnitettävää järjestelmää. Vaatekaappi lähti syntymään aikamoisesta palapelistä, mutta lopputulos yllätti itsenikin! Alla kuva, miltä vaatekaappi näytti purkamisen jälkeen, ennen ja jälkeen tasoituksen. Tuohon tuli vielä maalit päälle, joka siisti sisustaa entisestään.

Koska en voinut ostaa valmista vaatekaappia ovineen, joka olisi vain upotettu vanhan tilalle, piti miettiä ratkaisua ovien osalta. Makuuhuoneeni on todella pieni, joten liukuovet tuntuivat ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta. Mitään valmista vaihtoehtoa ei ollut tähänkään saatavilla, eli ainoa vaihtoehto oli teettää ne mittatilauksena. Mittatilauksena  teettäminen kuulostaa aina todella hintavalta, mutta yllätyin siitä, ettei se viekään isoa siivua remonttibudjetista.

Makuuhuoneen liukuoveni tulivat toiveideni mukaan LiukuovitukultaPäivän Peili Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys ja Liukuovitukku.fi on heidän mittatilausliukuovien ja -kaapistojen verkkokauppa. Kaikki mittatilaustuotteet valmistetaan Suomessa ja liukuovien materiaalitkin tulevat EU:n sisältä. Valikoimaan ei edes kuulu valmiita tuotteita, vaan ihan jokainen tuote valmistetaan mittatilaustyönä keskimäärin 1-2 viikossa.

Liukuovitukun mittatilausovet tilataan verkkokaupasta laskurin avulla, josta valitaan mittojen lisäksi liukuovien materiaalit ja kehykset, sekä esimerkiksi hidastimet. Laskuri antaa heti hinnan liukuoville ja muun muassa mittojen mittaamiseen on todella hyvät ja selkeät ohjeet.

Olen nyt reilun kuukauden elänyt uuden vaatekaappini kanssa, enkä voisi olla tyytyväisempi valintoihini! Omat liukuoveni ovat vähän yli 2m korkeat ja halusin niiden ylettyvän lattiasta kattoon, jotta pieneen makuuhuoneeseen saisi enemmän tilan tuntua ja selkeyttä. Ovien kehykset ovat Siro Valkoinen ja täyte valkoinen sileä levy. Ovien kiskoissa on myös hidastimet, joita suosittelen ihan ehdottomasti.

Toki sisuksia voisi vielä vähän siistiä ja kitatat reunat tasaisiksi, mutta liukuovet peittävät kaikki sisäpuolen "virheet" niin hyvin, etten ole lähtenyt tekemään sitä. Saattaa myös olla, että puran jossain vaiheessa seinän kattoon asti. Nyt kun ovet ovat mittatilauksena lattiasta kattoon, on ihan mahtavaa, että ne sopivat vielä sittenkin, jos lähden purkamaan seinän pois!

Remontin hinta varmasti kiinnostaa monia, joten alla erittely paljon vaatekaapin remontti oli kokonaisuudessaan:

Vaatekaapin remontin hinta (sis. alv):
Ulkopuolinen vanhan vaatekaapin purkutyö 300€
Materiaalit tasoitukseen ja maalaukseen n. 100€
Säilytysjärjestelmä 230€
Liukuovet mittatilauksena hidastinmekanismilla n. 400€
Yhteensä 1 030€
+ mahdollinen liukuovien mittauskäynti ja asennus

Mitä mieltä olet makkarin muutoksesta? 😊

2 kommenttia:

  1. Tulipas ihanan freesi lopputulos! Itsekin haaveilen liukuovikaapeista :)

    VastaaPoista
  2. Tästähän tuli oikein nätti, eikä haittaa yhtään vaikka sisäosa ei ole "viimeistelty". Myöhemminhän sitä on helppo fiksailla, mikä niin tahtoo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela