Keittiön valaistuksen uudistaminen ledeillä

perjantai 17. huhtikuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö Limente

Olen hehkuttanut uutta keittiötäni Instagramin puolella ja pidän siitä päivä päivältä enemmän. Uutta keittiötä suunnitellessani halusin sen olevan käytännöllinen, selkeä ja laskeutumistilaa keittiövälineille tuli olla tarpeeksi. Lisäksi keittiö toimii myös työpisteenäni, joten halusin sen olevan valoisa ja täten miellyttävä myös työskentelyyn syömisen ja ruoanlaiton lisäksi.

Keittiö koko aikamoisen muodonmuutoksen (näistä tulee vielä erillisiä postauksia myöhemmin) ja yksi, joka meni täysin uusiksi oli keittiön valaistus. Myös puhdas, tehokas valo oli tärkeää valaistussuunnitelmaa tehdessäni, eikä ollut epäselvää, että valaistuksessa haluan käyttää LED-valaisimia. LED on energiatehokas, pitkäikäinen, hyvin valaiseva ja muita valaistusmuotona huomattavasti vihreämpi valinta. Lisäksi vaihtaessa valaisimet LED-valaisimiin, saattaa yksi LED riittää korvaamaan useamman valaisimen tehokkuuden ansiosta. Myös LED-valaistuksen käyttöönotto näkyy pidemmän päälle rahallisena säästönä sähkölaskussa, mutta myös siinä, ettei valaisimien polttomoita tarvitse uusia lähestään yhtä usein ja näin aiheuttaa ongelmajätettä.

keittiön valaistus
keittiön kohdevalaisin
Keittiön valaistus toteutettiin kotimaisen Limenten tuotteilla. Limente tarjoaa keittiön valaistusratkaisujen lisäksi valaistusratkaisuja muun muassa kodin kalustevalaistukseen, kattoon sekä kodin epäsuoraan valaistukseen. Valikoimasta löytyy valaisimien ja LED-nauhojen lisäksi pistorasioita ja tuotteet valaistuksen ohjaukseen.

Koska oma keittiöni on pieni, toteutettiin valaistus kolmella saarekkeen päälle asetetulla KAJO-valaisimella sekä välitilaan asetetulla LED-nauhalla. Näihin molempiin yhdistettiin valonohjaus, jolla valaisimia voi himmentää tarpeen mukaan ja tuomaan tunnelmaa. Tämä oli yksi suurimmista toiveista valaistuksen suhteen, koska keittiöni on avokeittiö.

KAJO on siro ja monikäyttöinen valaisin, joka soveltuu keittiön lisäksi kodin muuhunkin valaistukseen, kuten yöpöydän päälle tai olohuoneeseen. Valaisimen johto oli pitkä, 3 metrinen, joten valaisin soveltuu hyvin myös korkeaan huonekorkeuteen. Kaksimetrisen saarekkeen päälle asennettiin kolme valaisinta, jotka luovat todella tasaisen valon saarekkeelle koko sen pituudelta.

pistorasia työtasoon
led nauha
Valaistuksen uudistamisen lisäksi asensin Limenten pistorasioita, josta toinen oli käytännöllinen ja huomaamaton Limente DESK-2, jonka kaksi pistokepaikkaa saa piiloon suojakansilla. Tämä oli ihan täydellinen valinta saarekkeelle ja lisäsi saareketason käytännöllisyyttä huimasti. Keittiön välitilaan taas asensimme Limente MINI-3 -pistorasian. Viisto muotoilu helpottaa niiden käyttöä ja näitä pistorasioita voi asentaa myös esimerkiski kaapistoihin. Saatavilla on myös kaksipaikainen Limente MINI-2.

Uuden pistorasian lisäksi välitilaan asennettiin valaistukseksi LED-nauha, joka yhdistettiin Limente LED CORNER-profiiliin. Profiiliin asennettu LED-nauha tarjoaa tehokasta, katkeamatonta työvaloa ja Corner valaisee tason viistosti kulmasta käsin. Keittiössä Corner toimii todella hyvin, koska silloin se valaisee koko työtason kulmasta kulmaan ja koko syvyydeltä tehden turvallisen valon keittiössä työskentelyyn.

led valot hyöty
Limente valaistus
Olen ihan mielettömän tyytyväinen keittiön valaistukseen ja siihen, kuinka käytännöllisen hyvä valaistus siitä tekee. LED-valo on myös puhdas, eikä yhtään kellertävä, joka tekee keittiöstä valaistuna kauniin. Sain muuten myös sähkömieheltä kiitosta, kuinka nopeat ja helpot Limenten tuotteet oli asentaa. 😊

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana keittiö! Siitä tuli tosi raikas rempan jälkeen :) Kyllä tuolla kelpaa kokkailla <3

  VastaaPoista
 2. Ihana valaistus ja kaunis keittiö, ja hyvät pistorasian sijoittelut on kyllä tärkeitä. Näissäkin olisi meillä vielä vähän paranneltavaa. 😊

  VastaaPoista
 3. Tää oli kyllä todella onnistunut muutos! 😍

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen uusi keittiö! Meilläkin on harkinnassa muutoksia valaistuksen ja pintojen suhteen täällä Jyväskylässä. Valaistussuunnittelu tulee varmaan olemaan se mihin keskitymme eniten, sillä keittiömme on jotenkin todella pimeä ja tunkkainen. Noita LED valoja olisi tarkoitus hyödyntää, millainen tuo nauha on ollut käytössä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela