Uuden asunnon moodboard ja remonttisuunnitelmat

lauantai 14. maaliskuuta 2020

Toivottavasti viikko on sujunut hyvin meneillää olevista olosuhteista huolimatta. Huhheihaa, uskomatonta miten parissa päivässä tilanne voi muuttua näin paljon. Nyt todellakin tarvitaan sitä malttia tämän kanssa, pitää entistä parempaa huolta käsihygieniasta, välttää turhaa julkisilla paikoilla oleskelua ja huolehtia sekä auttaa sitä tarvitsevia. Mikäli olet terve ja haluat tarjota apua (tai tarvitset itse apua), kannattaa laittaa Nappinaapuriin oma ilmoitus korona-avusta.

Toinen mitä haluan nyt korostaa on yrittäjien tukeminen kriisin keskellä. Vaikka olisit karanteenissa tai välttelet julkisia paikkoja, ei siitä huolimatta saa unohtaa pienyrittäjiä. Jos emme näytä tukeamme nyt, ei ole enää itsestäänselvää, että se meidän lähikorttelin lempikahvila tai vakkari brunssipaikka, kauneushoitola, joogasali tai ihana pieni putiikki pystyssä, jos lopetamme näiden palveluiden kuluttamisen täysin epidemian ajaksi. Joten, alla muutama keino miten voit tukea lähialueesi pienyrittäjiä ❤️:

- Osta lahjakortti
- Tue lempiravintolaa tai kahvilaa tilaamalla ruokaa kotiin
- Tilaa tuotteita verkkokaupasta kotiin
- Jos perut (esim. kampaamo)ajan, siirrä aika ja maksa silti osa käynnin hinnasta
- Jos olet terve, etkä kuulu riskiryhmään, käytä palveluita
- Suosittele & jaa omassa somessasi (tämä ei maksa mitään!)

#supportyourlocal on nyt todella tärkeää! 

Postauksen pääaihe on paljon kevyempi, nimittäin uuden asunnon mood board sisustuksen ja remontin osalta! Vitsit, muuttoonkin on enää reilu 1,5 viikkoa ja sitä ennen pitäisi saada asunto mahdollisimman valmiiksi. Avaimet saan huomenna, joten onneksi heti alkuviikosta pääsen aloittamaan remonttia purkamisella.

Asunnon sisustus- ja remonttisuunnitelmat ovat jo aika pitkällä. Viime viikolla sain päätettyä kontrastiseinien sävyt, joista olen tosi innoissani! En oikein pidä siitä, että kaikki seinät ovat valkoisia ja muutenkin tykkään harmoonisista, mutta silti selkeistä sävyistä sisustuksessa. Muuten kalusteiden suhteen menen mahdollisimman pitkälle nykyisillä ja ihan muutamia kalustehankintoja teen uusina Löysin mm. yhden haluamani peilin Ikean löytönurkasta ja sängyn joustinpatjan ostan uutena. Sängyn suhteen kävi muuten tosi hyvä tuuri ja löysin haluamani 160cm sängynrungon käytettynä ihan minun läheltä! Keittiöön pitäisi bongailla jostain baarituoleja ja kunhan olen 100% terve, käyn etsimässä niitä läheisistä vintage-myymälöistä sekä mm. kierrätyskeskuksesta ja muista hyväntekeväisyyskirppiksiltä. Haluisin niin ostaa ne käytettynä, joten toivotaan, että sopivat ja sopivan hintaiset löytyisi pian.

Päädyin oleskelutilassa roosan sävyiseen kontrastiseinään ja ensiksi mietin, onko se vähän too much, mutta lopulta tulin tulokseen, että minun asunto, minun sisustus ja teen just niinkuin itse haluan! 😃 Joten roosa seinä it is. Oon salaa siitä aika hirmu innoissani... Muuten olohuoneen sisustus tulee olemaan aika samaa tyyliä, kuin mitä se nyt on ja ainoastaan sävymaailma hieman muuttuu, kun mm. lattialle pääsee Turkista antiikkiliikkeestä ostamani persialainen matto.

Keittiö on avonainen ja sen jakaa olohuoneesta saareke. Valkoiset kaapistot jäävät entiselleen, mutta työtasot vaihtuvat vaaleaan puuhun ja vaihtoon menee lavuaari ja hana sekä kodinkoneet. Riskillä päädyin valkoiseen Silgranit-materiaalia olevaan altaaseen ja nyt peukut pystyy, että se pysyy valkoisena! Hanaksi sen kaveriksi valikoitui todella yksinkertainen musta hana. Nyt keittiö on aika pommi ja se tulee kokemaan todella ison muutoksen, joka muuttaa koko asunnon fiilistä. En malttaisi itsekään odottaa sitä lopputulosta! Keittiöön on myös tulossa aivan ihana valaistusratkaisu, josta olen myös ihan fiiliksissä.

Makuuhuone on todella pieni ja se ei vedä kalusteista oikeastaan kuin sängyn, yöpöydän ja mahdollisesti pienen lipaston. Haluaisin kuitenkin jättää sen mahdollisimman avaraksi ja panostaa siihen, että saan rakennettua uudesta vaatekaapista mahdollisimman toimivan ja sellaisen, että saan koko tilan maksimaaliseen käyttöön. Vaatekaapin oviksi on tulossa yksinkertaiset valkoiset mittatilaus-liukuovet.

Halusin makuuhuoneeseenkin jotain sävyä seiniin ja aion maalata sinne yhden todella puhtaan vihreän kontrastiseinän. Makuuhuoneen ja olohuoneen välissä on nyt isohko oveton aukko ja koska haluan saada hieman enemmän eroa makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen, tulee oviaukkoon mustaprofiiliset lasiovet. Näistä olen niiiiin innoissani ja molemmissa huoneissa ovet tulevat olemaan juuri värillisellä kontrastiseinällä.

Kylpyhuone on myös aika mini ja tällä hetkellä siellä ei ole peilikaappia enempää kalusteita. Kylpyhuoneeseen tulee allaskaappi, uusi peilikaappi ja myös allas ja hana menevät vaihtoon. Altaaksi tulee haaveilemani Woodion Soft40-allas ja mattamusta Tapwellin yksinkertainen hana. Haluaisin vaihtaa kylpyhuoneen lattialaatat, mutta budjetti ei anna mitenkään myöten. Olen nyt hieman kahden vaiheilla annanko lattian vain olla ja pitäisikö kokeilla maalata se kaakelimaalilla valkoiseksi. Ainakaan huonommaksi se ei enää mene, vaikka maali ei olisi ihan justiinsa... Kuulen mielelläni kokemuksia, jos olette maalanneet kaakelimaalilla kylpyhuonetta tai wc:tä!

Sellaiset suunnitelmat. Asuntohan on tosiaan Helsinkiläisittäin pieni, 36m2 kaksio (mutta löytyy oma parveke, jes!), joten pitää olla todella tarkka tilankäytössä. Minulla on muuten Instagramissa oma remontti-highlight, johon lisään asuntoon liittyvät stoorit. Nyt siellä on vasta inspismatskua, mutta ensi viikolla lisään sinne kuvat tyhjästä asunnosta sekä alkaa ensimmäiset remonttifiilistelyt.

Ihanaa lautantai-iltaa! ❤️

1 kommentti:

  1. Ihan hengästyttää kuinka monta päätöstä remonttia tehdessä pitää tehdä. Itse olen juuri maalannut pienellä mökillämme seinät ja lattiat sekä keittiötä päivittämässä nykypäivään. Siinäkin jo riittävästi valintoja tehtäväksi. Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela