Spaces - Unelmapaikka luovaan työskentelyyn

perjantai 21. helmikuuta 2020

Yhteistyössä Spaces
Jäsenyys saatu yhteistyönä

Luovuin syksyllä omasta toimistosta ja alkutalvi mentiinkin ainoastaan kotona ja kahviloissa töitä tehden. Nautin siitä, että voin päivän aikana vaihtaa työpistettä paikasta toiseen ja valita esimerkiksi kahvilan päivän fiiliksen mukaan. Minähän en saa tehtyä kotona töitä kunnon fokuksella kuin vain aamut ja aamupäivät, eikä loputon istuskelu kahviloissakaan ole pidemmän päälle mukavaa. Pidän siitä, että ympärilläni on ihmisiä ja vähän jotain actionia tehdessäni töitä, vaikka uppoudunkin aina kuulokkeet korvilla ja musiikin soidessa omiin töihini. Kaipaan sitä, että ympärillä tapahtuu jotain ja välillä saa katkaista ajatuksen katselemalla muita ihmisiä tai ikkunan takana olevaa maisemaa.

Voi kuulostaa täydelliseltä, ettei työtä tarvitsisi tehdä koskaan toimistossa tai tietyssä paikassa. Tavallaan se onkin ihan huiman iso etu, mutta tiedättekö mitä. Lopulta alkaa kaipaamaan jotain pysyvyyttä työntekoonkin. Paikkaa, jossa voi täysillä keskittyä työskentelyyn ja johon mennään tekemään ainoastaan töitä. Paikkaa, jossa ei tarvitse olla yksin, mutta saa silti työrauhan ilman keskeytyksiä. Sitten löysin Spaces-konseptin ja vitsit. Olen siitä niin onnellinen ja alla on pian kolme kuukautta Spacesin jäsenyyttä.

spaces helsinki
spaces helsinki
Pari vuotta sitten Helsingin Postitaloon avattiin Suomen ensimmäinen Spaces. Spaces on Amsterdamissa syntynyt työtilakonsepti, joka on yrittäjähenkinen, luova työympäristö. Spaces tarjoaa yksittäisille työntekijöille sekä suuremmille tiimeillekin tilan, jossa työskennellä ja verkostoitua. Spaces antaa ihan mahtavat ja inspiroivat puitteet työntekoon ja kaikki Spaces-työtilat on sisustettu todella kauniisti ja persoonallisesti. Viime vuoden puolella avattiin Helsingin toinen Spaces Bulevardille ja uusimpana juuri avattiin kolmas Triplaan.

En enää ehkä haluaisi sitoutua omaan toimistotilaan, ainakaan tällä hetkellä, joten Spaces on ollut minulle ihan täydellinen valinta. Minua kiehtoi ajatus työympäristöstä, joka ei ole kuitenkaan sidottu yhteen ja samaan toimipisteeseen tai työpöytään. Toisinaan teen töitä Spacesin tiloissa sohvalla, joskus pöydän ääressä muiden ympäröimänä ja joskus uppoudun keskittymistä vaativassa työssä omaan loossiin. Yleensä minut löytää työn touhusta Bulevardin toimipisteestä, mutta Spacesin jäsenenä on pääsy toimistoaikoina kaikkiin Spaces Business Clubeihin maailmanlaajuisesti. Lisäksi oma jäsenyys on mahdollista räätälöidä tarpeisiin sopivasti - halutessaan on mahdollista lisätä jäsenyyteen esimerkiksi oma työpöytä.

spaces helsinki
spaces helsinki
spaces helsinki
Spacesissa todella hyvien työskentelytilojen lisäksi plussaa on viimeiseen asti mietityt yksityiskohdat. Tiloissa on muun muassa lukittavia kaappeja, joihin omat tavarat voi jättää siksi aikaa, kun livahtaa esimerkiksi kesken päivän treenaamaan, tapaamiseen tai lounaalle. Lisäksi kaikille jäsenille on tarjolla nopea wifi, keittiö vapaaseen käyttöön, puhelinkoppeja puheluiden yksityisyyden säilyttämiseen sekä mahdollisuus varata kokoushuone muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi. Miljöönä pidän Spacesilla siitä, että jokainen tila on hieman erilainen ja valitsenkin aina työspotin fiiliksen mukaan. Ja ainiin! Mikäli omaan työhön liittyy postitusta, tarjoaa Spaces jäsenilleen myös postinkäsittelyn!

Vastaanotossa on aina toimistoaikoina henkilökuntaa ja vaikka sisälle pääseekin vain toimistoaikoina, on ihan huippua kaltaiselleni usein niin sanottua lepakkovuoroa tekevälle se, että töitä saa arkisin jäädä tekemään myöhään iltaan, vaikka henkilökunta on jo poistunut.

spaces helsinki
spaces helsinki
En kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa tästä konseptista. Mielestäni tällaiset jaetut, coworking-tilat ovat nykypäivää ja Spaces on saanut vastattua monien eri alojejn tekijöiden tarpeisiin. Pidän myös Spacesissa siitä, että tarkoitus ei ole vain tarjota tila työskentelyyn, vaan halutaan aidosti rakentaa yhteisöllisyyttä. Spaces järjestää jäsenilleen bisnestapahtumia, puhujia ja verkostoitumislounaita. Ihan huippua!

Spacesiin pääsee tutustumaan päivän ajaksi veloituksetta ja suosittelen ihan ehdottomasti hyödyntämään tämän mahiksen, jos työtila on ollut mietinnässä. Suosittelen tätä ihan täydestä sydämestäni ja vilpittömästi, sillä koko yhteistyö Spacesin kanssa oli lähtöisin minun aloitteesta. 😊

Oletteko te kokeilleet näitä jaettuja työtiloja? Entä oliko Spaces jo ennestään tuttu?


Kuvat Joanna Suomalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela