Hyvinvointitavoitteet vuodelle 2020

tiistai 14. tammikuuta 2020

Harvoin aloitan vuotta tavoitteilla tai elämäntapamuutoksella. Enemmänkin palaan loppuvuoden rentoudesta takaisin arkeen ja normaaleihin rutiineihin - en vietä tipatonta tammikuuta, lataa uusiksi salikorttia tai tee muita tämän tyylisiä lupauksia. Vaikken lupauksia sen koommin harrasta, halusin asettaa tälle vuodelle hyvinvointitavoitteita voidakseni entistä paremmin fyysisesti ja henkisesti. Hyvinvointi on jotenkin todella makea juttu, koska se on niin kokonaisvaltaista ja tavoitteita voi asettaa monelle eri elämän osa-alueelle. Ei tarvitse keskittyä ainoastaan urheiluun tai mieleen, vaan tavoitteet voi jaotella tasaisesti sinne, mitä haluaa kehittää ja parantaa.

Asetan itselleni vuodelle 2020 seuraavat hyvinvointitavoitteet:

Jatkaa rentoa suhtautumista ruokaan. Minulla ei ole herkkupäiviä, syön paljon ulkona, toisinaan syön todella epäsäännöllisesti. Joskus syön muutaman viikon todella terveellisesti, joskus syön monta päivää putkeen herkkuja ja tilaan ruokaa Woltista. Tämä kaikki on kuitenkin ok ja minulle sopiva tapa suhtautua ruokaan. Rennosti, mitään kieltämättä, ja siitä nauttien.

Fiksumpaa lomailua. Eli toisin sanoen kunnollisten lomien pitämistä, jolloin annan sähköpostien odottaa rauhassa vastaamattomina, pidän pidemmän tauon blogin päivittämisestä, enkä tee sinä aikana kaupallisia yhteistöitä. Somen rentoa päivittelyä fiiliksen mukaan ja keskittymistä muihin juttuihin.

Vitamiinit joka päivä. Tähän onneksi on tullut parannusta heti tammikuun alusta, mutta viime vuonna aloin lipsumaan päivittäisestä vitamiinien ottamisesta. Säännöllisessä käytössä minulla on monivitamiini, B12 ja D-vitamiini, mutta näidenkin päivittäinen otto pääsi unohtumaan. Nyt muistan!

#Siivoosome. Tätä olen tehnyt aktiivisesti jo reilusti yli vuoden, mutta nyt keskityn vielä enemmän siihen, että mykistän tarvittaessa henkilöiden tarinat ja julkaisut, joita "pitää" seurata, mutta jotka eivät tuota minulle hyvää fiilistä. Muutenkin teen seurattaviin jatkuvasti siivousta, jotta erityisesti Instagram olisi minulle paikka, jonka parissa on kiva viettää aikaa ilman negatiivisia tunteita.

Vähemmän on enemmän ja sanoa useammin ei. Haluan tehdä kokonaisvaltaisesti kaikesta tekemisestäni fiksumpaa, priorisoida asioita, olla haalimatta liikaa tekemistä ja kieltäytyä, mikäli joku juttu ei tunnu hyvältä.

Muutaman kilon pudotus ja kiinteytys. Opetellessani rentoa syömistä ilman kieltolistoja, on kroppaan kertynyt muutamia kiloja. Olen sinänsä ihan tyytyväinen kroppaani, mutta pieni kiinteytyminen on lopputalven ja kevään tavoite. Vaa'alla en ole käynyt aikoihin enkä aio kytätä painoa tämänkään tavoitteen osalta, koska peili kyllä kertoo, onko painoa lähtenyt. Eli ei mitään varsinaista laihdutuskuuria, vaan lisää liikuntaa ja enemmän järkevää syömistä.

Vähemmän ruutuaikaa ja enemmän kirjoja. Tiedän jo nyt, että tämä tulee olemaan haaste! Kesäisin tykkään lukea, koska se on ihan parasta ulkona, mutta nyt talvella tulee tuijotettua puhelimen tai läppärin ruutua ihan liikaa.

Panostaa kehonhuoltoon ja lempeään liikuntaan osana palautumista. Olen surkea huolehtimaan kehonhuollosta, mutta nyt haluan tehdä siitä säännöllisempää ja lisätä treeneihin useammin myös lempeitä lajeja, kuten joogaa ja pilatesta. Minua on myös alkanut houkuttelemaan ratsastuksen aloitus uudestaan, joka olisi ihan täydellinen laji - saa olla paljon ulkona, heppaterapiaa ja erilaista ärsykettä keholle.

Harrastaan hyötyliikuntaa entiseen tapaan. En koskaan lataa täyttä kuukautta HSL-korttiin, vaan liikun melkeinpä vain kävellen tai pyörällä. Lisäksi koiran ulkoiluttaminen nostaa päivittäisen askelmäärän huonollakin säällä lähes 10 000 askeleeseen. Eli jatketaan samalla mallilla!

Vähentää vielä enemmän maitotuotteita. Lihaa en ole tosiaan syönyt reiluun kahteen vuoteen, mutta maitotuotteet ovat edelleen kompastuskiveni. Syön helppouden vuoksi muun muassa aika paljon pehmeitä juustoja kuten fetaa, raejuustoa ja herkuttelen mm. proteiinivanukkailla. Ja jäätelö. Kaikesta muusta voisin ehkäpä jopa luopua, mutten kermajäätelöstä, vaikka nykyään onkin mielettömän hyviä vegaanisia jäätelöitä. Aion kuitenkin pyrkiä siihen, että korvaisin vielä enemmän kasviperäisillä tuotteilla erityisesti juustot.

Olla rohkeampi. Minulle kynnys ei ole tehdä rohkeita päätöksiä, vaan epämiellyttävien asioiden kohtaaminen. Tänä vuonna aion kohdata asiat suorempaan ja ottaa puheeksi rohkeammin, jos joku asia vaivaa tai loukkaa minua. Liian usein tulee vitkasteltua ja pyyhittyä asioita maton alle.

Liikkua enemmän ulkona, myös talvella ja syksyllä. Kesällä tykkään todella paljon tehdä treenejä ulkona, mutta tarvitsen siihen kivan sään. Tälle vuodelle laitan tavoitteeksi liikkua enemmän ulkona, myös silloin, kun ei ole aurinkoa ja +25 astetta!

Antaa enemmän aikaa läheisille. Niin perheelle, kuin ystävillekin, ja olla oikeasti läsnä näissä tilanteissa. Kysyä useammin mitä kuuluu ja nähdä useammin spontaanisti. Läheisten kanssa vietetty aika vain on mittaamatonta. ❤️


Millaisia hyvinvointitavoitteita teillä on tälle vuodelle? 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela