Joulunajan fiiliksiƤ ja loppuvuoden suunnitelmia

torstai 19. joulukuuta 2019

ALLE VIIKKO JOULUUN! Vitsit. Joulu on minulle ihan ehdottomasti aina vuoden kohokohtia ja vƤlittƶmƤsti kuukauden vaihtuessa marraskuusta joulukuuhun, nousee joulun odotus ihan uusille leveleille. Jotenkin vaan se aatonaaton odottava fiilis, jouluaaton yhdessƤolo ja joulun pyhien rauhoittuminen on asia, josta nauttii vuosienkin jƤlkeen ja jota alkaa odottamaan jo syksyllƤ. NykyƤƤn odotan varmaan enemmƤnkin, kuin nuorena.

Joulun odotus muuttui todella paljon sen jƤlkeen, kun muutin ensimmƤisen kerran pidemmƤksi aikaa ulkomaille ja joulun odotuksessa korostui kotikotiin pƤƤsy: sai vihdoin pitkƤn ajan jƤlkeen nƤhdƤ perhettƤ ja viettƤƤ aikaa yhdessƤ. Uskon, ettƤ moni kaukana perheestƤƤn asuvat tai opiskelevat voivat samaistua tƤhƤn. Tuskin yllƤttƤƤ, ettƤ nuorempana yksi odotetuin asia oli lahjat, mutta nykyƤƤn tƤrkeintƤ on se, ettƤ saan lƤhes koko perheeni sisaruksia myƶten yhdeksi illaksi saman katon alle. Koska minulla on iso perhe, tuota ei tapahdu vuoden aikana kovin usein. Jokaisella kuitenkin on omat menonsa emmekƤ asu kaikki samalla paikkakunnalla.

Olen viettƤnyt yli 20 vuotta jouluaaton aina Ƥitini, isƤpuoleni ja neljƤn veljeni kanssa ja edelleen tƤmƤ ihana perinne jatkuu. Ja vuosien myƶtƤ porukka on vain kasvanut, kun jouluaaton viettoon ovat liittyneet mukaan veljieni tyttƶystƤviƤ, puolisoita ja nyt neljƤttƤ vuotta veljentyttƶnikin. Olen viettƤnyt ainoastaan yhden joulun elƤmƤstƤni ulkomailla, mutta minulle joulu on tƤƤllƤ Suomessa. Toki ainoana harmittavana asiana on, ettƤ isƤni ja Ƥitipuoleni sekƤ yksi veljistƤni on viettƤnyt useat joulut ulkomailla, mutta jotenkin vain koen, ettƤ se "oikea" joulu on tƤƤllƤ Suomessa. Ja onneksi aina voi nƤhdƤ ennen joulua ja olen alkanut tottumaankin siihen, ettƤ isƤ on toisaalla joulun ajan.

Nykyisin osaan nauttia nƤistƤ lyhyemmistƤ jouluista, koska pitkƤƤn kaikki kolme pƤivƤƤ aatosta tapaniin oli tƤynnƤ menoa ja kƤyntiƤ siellƤ ja tƤƤllƤ. Nyt kun isovanhempani ovat ikƤƤntyneet ja isƤni alkaessa viettƤmƤƤn yhtƤ enemmƤn jouluja ulkomailla, on aatto poislukien joulu rauhoittunut huimasti. JoulupƤivƤnƤ kƤyn isƤni ƤidillƤ ja nƤen serkkujani, mutta TapaninpƤivƤn olen alkanut jo ottamaan tƤysin itselleni. Jollain tapaa siinƤ pƤivƤssƤ on kiva fiilis, koska monet ystƤvistƤ ovat vielƤ joulunvietossa, ei ole kauheasti houkutuksia tehdƤ mitƤƤn. Nyt muutaman viimeisimmistƤ TapaninpƤivistƤ olen viettƤnyt rennosti kƤymƤllƤ salilla ja olemalla yksin. Vanhempanikin asuvat sen verran lƤhellƤ, ettei tavallaan "tarvitse" viettƤƤ siellƤ useaa pƤivƤƤ, ellen halua. NƤhdƤƤn kuitenkin sen verran usein.

Loppuviikon yritƤn ottaa todella rennosti ja valmistautua ensi viikon lomailuun. Ensi viikolle minulla ei ole mitƤƤn muita suunnitelmia, kuin ainoastaan jouluaatolle ja joulupƤivƤlle. Muuten aion mennƤ tƤysin fiiliksen mukaan ja itseƤni kuunnellen. Olla yksin, jos haluan ja tehdƤ jotain seurassa, mikƤli se tuntuuh hyvƤltƤ. Eli varmasti todella kiva viikko tulossa ja kaikkiin meileihin menee poissaoloviesti. Somea ja blogia pƤivittelen, mutta rennolla otteella ja enemmƤnkin fiilispohjalta. Ensi viikolla on varmasti enemmƤn aikaakin ihan rauhoittua koneen nƤppƤimistƶn ƤƤreen ja kirjoittaa enemmƤn fiilispohjalta. Tai kyllƤ tƤmƤkin teksti syntyi tƤysin intuitiivisesti, mutta arjen ollessa rauhallisempaa, on enemmƤn aikaa pysƤhtyƤ kuuntelemaan mitƤ oma mieli sanoo ja mitƤ siellƤ on sanottavana.

Loppuviikolle on vielƤ muutama ihana juttu, kuten illan keikka Kutosella ja viikonlopun brunssi tai aamiainen ystƤvƤni kanssa. Ja yksi viikon odotetuimmista asioista on, kun Hollannissa asuva ystƤvƤni Sonja tulee taas jouluksi Suomeen. Viime vuoden tapaan suunnitelmissa on huomenna suunnata Tuomaan markkinoille, ottaa muutamat kuvat ja vaihtaa kuulumiset. NƤimme viimeksi viime huhtikuussa kƤydessƤni hƤnen luona Amsterdamissa, joten juttua tulee riittƤmƤƤn. ❤️

TƤllaista kuuluu tƤllƤ hetkellƤ ja tƤltƤ nƤyttƤƤ tulevat suunnitelmat - ystƤviƤ, perheen kanssa olemista, omaa aikaa ja rauhoittumista. Viimeisen viikon olo on ollut hieman alavireinen ja mieltƤ on painanut yksi jos toinenkin asia, joten seuraavat pƤivƤt tulevat todellakin tarpeeseen viemƤƤn ajatuksia muualle.

Ihanaa torstaita ja palataan taas!

Kuvat Joanna Suomalainen

2 kommenttia:

  1. Miksi teidƤn ystƤvyys Jutan kanssa loppui? Se on aika nƤkyvƤƤ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa syytƤ, miksi ystƤvyytemme alkoi kariutumaan vajaa vuosi sitten. Kannattaa kysyƤ Jutalta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela