Joulunajan fiiliksiä ja loppuvuoden suunnitelmia

torstai 19. joulukuuta 2019

ALLE VIIKKO JOULUUN! Vitsit. Joulu on minulle ihan ehdottomasti aina vuoden kohokohtia ja välittömästi kuukauden vaihtuessa marraskuusta joulukuuhun, nousee joulun odotus ihan uusille leveleille. Jotenkin vaan se aatonaaton odottava fiilis, jouluaaton yhdessäolo ja joulun pyhien rauhoittuminen on asia, josta nauttii vuosienkin jälkeen ja jota alkaa odottamaan jo syksyllä. Nykyään odotan varmaan enemmänkin, kuin nuorena.

Joulun odotus muuttui todella paljon sen jälkeen, kun muutin ensimmäisen kerran pidemmäksi aikaa ulkomaille ja joulun odotuksessa korostui kotikotiin pääsy: sai vihdoin pitkän ajan jälkeen nähdä perhettä ja viettää aikaa yhdessä. Uskon, että moni kaukana perheestään asuvat tai opiskelevat voivat samaistua tähän. Tuskin yllättää, että nuorempana yksi odotetuin asia oli lahjat, mutta nykyään tärkeintä on se, että saan lähes koko perheeni sisaruksia myöten yhdeksi illaksi saman katon alle. Koska minulla on iso perhe, tuota ei tapahdu vuoden aikana kovin usein. Jokaisella kuitenkin on omat menonsa emmekä asu kaikki samalla paikkakunnalla.

Olen viettänyt yli 20 vuotta jouluaaton aina äitini, isäpuoleni ja neljän veljeni kanssa ja edelleen tämä ihana perinne jatkuu. Ja vuosien myötä porukka on vain kasvanut, kun jouluaaton viettoon ovat liittyneet mukaan veljieni tyttöystäviä, puolisoita ja nyt neljättä vuotta veljentyttönikin. Olen viettänyt ainoastaan yhden joulun elämästäni ulkomailla, mutta minulle joulu on täällä Suomessa. Toki ainoana harmittavana asiana on, että isäni ja äitipuoleni sekä yksi veljistäni on viettänyt useat joulut ulkomailla, mutta jotenkin vain koen, että se "oikea" joulu on täällä Suomessa. Ja onneksi aina voi nähdä ennen joulua ja olen alkanut tottumaankin siihen, että isä on toisaalla joulun ajan.

Nykyisin osaan nauttia näistä lyhyemmistä jouluista, koska pitkään kaikki kolme päivää aatosta tapaniin oli täynnä menoa ja käyntiä siellä ja täällä. Nyt kun isovanhempani ovat ikääntyneet ja isäni alkaessa viettämään yhtä enemmän jouluja ulkomailla, on aatto poislukien joulu rauhoittunut huimasti. Joulupäivänä käyn isäni äidillä ja näen serkkujani, mutta Tapaninpäivän olen alkanut jo ottamaan täysin itselleni. Jollain tapaa siinä päivässä on kiva fiilis, koska monet ystävistä ovat vielä joulunvietossa, ei ole kauheasti houkutuksia tehdä mitään. Nyt muutaman viimeisimmistä Tapaninpäivistä olen viettänyt rennosti käymällä salilla ja olemalla yksin. Vanhempanikin asuvat sen verran lähellä, ettei tavallaan "tarvitse" viettää siellä useaa päivää, ellen halua. Nähdään kuitenkin sen verran usein.

Loppuviikon yritän ottaa todella rennosti ja valmistautua ensi viikon lomailuun. Ensi viikolle minulla ei ole mitään muita suunnitelmia, kuin ainoastaan jouluaatolle ja joulupäivälle. Muuten aion mennä täysin fiiliksen mukaan ja itseäni kuunnellen. Olla yksin, jos haluan ja tehdä jotain seurassa, mikäli se tuntuuh hyvältä. Eli varmasti todella kiva viikko tulossa ja kaikkiin meileihin menee poissaoloviesti. Somea ja blogia päivittelen, mutta rennolla otteella ja enemmänkin fiilispohjalta. Ensi viikolla on varmasti enemmän aikaakin ihan rauhoittua koneen näppäimistön ääreen ja kirjoittaa enemmän fiilispohjalta. Tai kyllä tämäkin teksti syntyi täysin intuitiivisesti, mutta arjen ollessa rauhallisempaa, on enemmän aikaa pysähtyä kuuntelemaan mitä oma mieli sanoo ja mitä siellä on sanottavana.

Loppuviikolle on vielä muutama ihana juttu, kuten illan keikka Kutosella ja viikonlopun brunssi tai aamiainen ystäväni kanssa. Ja yksi viikon odotetuimmista asioista on, kun Hollannissa asuva ystäväni Sonja tulee taas jouluksi Suomeen. Viime vuoden tapaan suunnitelmissa on huomenna suunnata Tuomaan markkinoille, ottaa muutamat kuvat ja vaihtaa kuulumiset. Näimme viimeksi viime huhtikuussa käydessäni hänen luona Amsterdamissa, joten juttua tulee riittämään. ❤️

Tällaista kuuluu tällä hetkellä ja tältä näyttää tulevat suunnitelmat - ystäviä, perheen kanssa olemista, omaa aikaa ja rauhoittumista. Viimeisen viikon olo on ollut hieman alavireinen ja mieltä on painanut yksi jos toinenkin asia, joten seuraavat päivät tulevat todellakin tarpeeseen viemään ajatuksia muualle.

Ihanaa torstaita ja palataan taas!

Kuvat Joanna Suomalainen

2 kommenttia:

  1. Miksi teidän ystävyys Jutan kanssa loppui? Se on aika näkyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa syytä, miksi ystävyytemme alkoi kariutumaan vajaa vuosi sitten. Kannattaa kysyä Jutalta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela