Vastuullisempi Black Friday

torstai 28. marraskuuta 2019

*Kuvan tuotteet pr-näytteitä, sisältää mainoslinkkejä

Vuosi vuodelta enemmän kritisoitu Black Friday on taas ovella ja viimeisen viikon aikana on puhuttanut se, voiko ostaa vai tulisiko pitäytyä nollatoleranssissa shoppailun suhteen. Kantani tähän  on, että osta, JOS sinulla on aito tarve ja älä osta, mikäli et tarvitse mitään. Helppoa. Tänäkin vuonna painotan sitä, ettei saisi osoitella sormella ja tuomita, jos joku hankkii jotain Black Fridayn aikana, vaan kannustaa hyödyntämään tuo päivä kestävämpiin hankintoihin. Alennusprosentti voi olla juuri se mahdollistaja siihen, että voi hankkia jotain kestävempää. Arvatkaa mitä minä aion hankkia Black Fridayna? Laadukkaita sukkahousuja, joita ei liian usein raaski ostella ja tästä syystä käytän sukkahousut aina ihan loppuun asti. 😃

Tiedostava kuluttaminen on mahdollista myös tällaisen kulutusmyönteisen tapahtuman aikana ja halusin viime vuoden tapaa jakaa jälleen muutaman vinkin siihen, miten Black Fridayta kannattaa hyödyntää:

1. Osta jotain kauan hankinnan alla ollutta. Esimerkiksi laadukkaita kahvinkeittimiä ja muita kodinkoneita, ajattomia talvitakkeja tai hyvät treenitrikoot voi bongata hyvällä alennuksella Black Fridayna. Jos se muutaman kymmenenkin prosentin alennus mahdollistaa panostuksen laatuun, jolloin tuotteella on pidempi elinkaari, on mielestäni tämä todellakin perusteltu hankinta.

2. Osta palveluita tai vaikka hemmotteluhoito itsellesi tai joululahjaksi. Tällä tavalla huomioit itsesi tai lähimmäisesi hyvinvointia sekä tuet kotimaista työtä.

3. Hyödynnä elintarviketarjoukset. Mitä jos tekisit viikonloppuna kunnon illallisen, johon hankit arvokkaampia, kotimaisia elintarvikkeita, mikäli niitä on tarjouksessa.

4. Hanki muille, älä itselle. Jos lähiaikoina on joulun lisäksi tulossa esimerkiksi läheisten syntymäpäiviä, voi olla fiksua hankkia lahja jo nyt, mikäli luulet, ettei se tule joulun jälkeen alennukseen.

5. Täydennä loppumaisillaan olevia, erityisesti kosmetiikan osalta. Suosittelenkin hyödyntämään myymälöiden ja verkkokauppojen tarjoukset.

Tässä muutama oma poiminta ja tuotesuositus, jotka ovat loppuviikosta tarjouksessa:

Cocopandalla*  vaihtelevia tarjouksia. Itse ostan sieltä aina loppuneiden tilalle Sexyhair Smoothing Shampoo and Conditioner-paketin ja Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Serumin, jotka ovat molemmat todella hyviä pidennyksille. Vinkkaan myös hyvästä Wetbrush-hiusharjasta.

Joliella* on monipuolisesti eri alennuksia. Mm. Rahua Hydration Shampoo -30%.

House of Organicilla* on koko valikoima -20%. Omia tuotepoimintoja: Bybi Beauty Bakuchiol Booster, Bybi Babe Balm Bronze Highlighter, Zuii Organic Flora Powder Contour Bronzer Jupiter, Mossa Derma+ Instant Calming Serum ja Ben&Anna deodorantti sensitive.

Hiustuote.fi* verkkokaupassa on kaikki EVO-tuotteet -50%!

6. Suosi kotimaisia valmistajia ja brändejä. Hanki suomalaista designia, muotia tai osta esimerkiksi kotimaista kosmetiikkaa.

7. Huomioi nettishoppailusi toimituksen ekologinen jalanjälki. Älä tilaa lentorahditse, varmista sivulta miten lähetys pakataan sekä sen, voisiko noutaa tilauksen suoraan myymälästä. Lisäksi keskitä ostoksesi yhteen tai pariin verkkokauppaan.

8. Älä osta ostamisen ilosta. Kaupoille ei tarvitse mennä väkisin kiertelemään, eikä nettikauppoja selailla, jos ei tarvitse mitään.

Toivottavasti tämä postaus herätteli jättämään ainakin heräteostokset kauppaan. Ostamisen ei tarvitse olla mörkö, kunhan sen tekee fiksusti ja ajatuksella. Ihanaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela