Lauantain kuulumiset ja kuvia Roomasta

lauantai 14. syyskuuta 2019

Moikka! Huh, tämä viikko on mennyt ihan silmänräpäyksessä ja aikamoista sykkimistä oli kaikki arkipäivät. Onneksi alkuviikon huonot fiilikset väistyivät taka-alalle ja torstai sekä perjantai meni täysin eri mielialalla. Eilinenkin oli aivan mielettömän onnistunut ja tehokas päivä. Kivoilla fiiliksillä voi siis viettää viikonloppua, eikä viikonlopulle jäänyt liikaa tehtävää. Perus blogitöitä ja pari muuta juttua pitää hoitaa, mutta tuollaiseen on tottunut. Eikä sitä oikein osaisi edes olla puuhailematta mitään blogiin tai instaan liittyvää!

Nuo huonommat päivät antavat joka kerta todella paljon perspektiiviä elämään ja siihen, että onneksi asiat ovat suurimmilta osin todella hyvin. Oikeastaan en edes voisi kuvitella kokonaisvaltaisesti kivempaa arkea. Tietty on niitä muutamia asioita, jotka ehkä tekisivät elämästä kivempaa, mutta kokonaisuudessaan minun yleisen hyvinvointini kannalta kaikki on oikein mainiosti. Huonoja päiviä ja fiiliksiä tulee, joka pitää vain hyväksyä. Onneksi jos oikein tarkasti ajattelee, meillä kaikilla on niitä parempia päiviä huomattavasti huonoja enemmän.

Tänään mulla on ohjelmassa oikein rentoa puuhastelua. Kohta suuntaan salille treenaamaan ja myöhemmin pitäisi hieman kuvata, siivota ja tekisi mieli käydä ostamassa uudet päälliset sohvaani. Jotenkin olen kyllästynyt täysin valkoisiin päällisiin ja Tori.fistä bongaamani vaaleansiniset eivät oikein istu lattiani kanssa yhteen. Äh, onpas taas vaikeaa! Bongasin uutena sävynä Ikean Söderhamn-sohvaan vaaleanbeiget päälliset, joka voisi olla juuri se täydellinen sävy kotiini. Haaveilen rubiininvihreästä tai keltaisesta sohvasta, mutta tuohon sohvaan ne päälliset tulisi tilata ulkomailta ja en ole aivan varma sopiiko nekään juuri nyt kotiini. Toisaalta voisin kokeilla ottaa riskin ja testata miten valkoisten päällisten värjäys pesukoneessa onnistuisi. Jos jollain on tästä kokemusta, kuulen mielelläni onnistuneet, mutta myös kauhutarinat, pesukonevärjäyksestä! 😃

Minua on jo useamman kuukauden turhauttanut ihan hirveä asuntokuume ja se, ettei siihen ole tulossa helpotusta ihan lähiaikoina. Haaveilen hieman isommasta asunnosta ja erityisesti oman asunnon ostamisesta, mutta tiedän, ettei niin isoa lainaa tuskin tulisin yksin saamaan. Varsinkaan nyt, kun siirryin tekemään kaikki työt yrittäjänä. Onneksi nykyinen vuokra-asuntoni Punavuoressa on ihan super, joten ei tässä mikään kiire onneksi sinänsä ole. Jotenkin vain koko ajan se oman asunnon hankkiminen on alkanut kiinnostaa enemmän, mutta haluaisin mieluummin ostaa ensiasunnoksi tässä iässä vähintään kaksion, enkä ottaa lainaa yksiöön, vaikka toki yksiö Helsingissä on sijoitusmielessä hyvä. Siinä kiinni oleva laina tuntuu vain typerältä ja mahdolliselta esteeltä, jos tarkoitus olisi kuitenkin lähivuosina muuttaa omaan isompaan. Nyt vain pitää malttaa ja jospa hillitsen tätä asuntokuumetta vaikka niillä pienillä piristeillä sisustukseen! Perjantainen Habitare-käynti ei muuten hillinnyt yhtään tätä villitsevää asuntokuumetta...

Vietin viime viikolla yhden yön Roomassa ennen kotiinpaluuta ja vaikka pidän Roomasta todella paljon, ei +33 astetta ja tunkkainen kaupunki ole todellakaan mikään miellyttävä yhdistelmä. Itse käyn harvemmin kaupunkilomilla kesäsesonkina ja lämpimästi suosittelen Italiassa käymään suosituimmissa kaupunkikoheissa hieman sesongin ulkopuolella, kuten syksyllä tai keväällä. Firenzekin oli ihan pirun kuuma ja kostea tähän aikaan, joten ehdottomasti haluan käydä siellä uudeman kerran muulloin, kun kesällä. Kävin itse ensimmäisen kerran Roomassa toissa marraskuussa ja se oli aika kiva aika tuonne matkustamiseen. Kuitenkin paras voisi olla ehdottomasti syksyllä lokakuu tai sitten juurikin kevät. Marraskuussa sää oli tosi vaihtelevaa, mutta hyvää oli, ettei nähtävyyksiin tarvinnut pahemmin jonottaa ja ihmisiä ei ollut ihan kamalasti.

Olen muuten tehnyt oman kategorian kaikille Italiaan liittyville postauksille, koska siellä tulee nykyisin käytyä sen verran usein. Italia-postaukset löytyy täältä.

Sellaiset rennot kuulumiset tähän päivään. Viime aikoina on tullut kirjoiteltua tosi paljon omista fiiliksistä, mutta tuntuipas kivalta pitkästä aikaa kirjoittaa kuulumisia ilman mitään punaista lankaa. N-Y-T lähden sinne salille tai muuten huomaa, että kello on jo vaikka mitä, enkä ole tehnyt yhtään mitään fiksua. Ei aina tarvitsekaan, mutta jotain muutakin voisi tehdä, kun roikkua somessa.

Huippua viikonloppua!

Kuvat minusta Colosseolla ja Fontana di Trevillä Lycaraman photo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela