Kokemukseni Eroon oireista-kurssista

tiistai 6. elokuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Maria Nordin Eroon oireista-verkkokurssi

Olen todella kiinnostunut siitä, miten mielen harjoittaminen ja ajatusmallien muuttaminen vaikuttavat meidän elämäämme. Tiedän, että monet kyseenalaistavat mielen voimaa ja sitä, onko mielen harjoittamisella mahdollista muokata neuroverkostoa ja saada hyötyä terveydelle. Eroon oireista-kurssin menetelmällä pyritään vaikuttamaan ja uudelleenohjaamaan kehon puolutustusmekanismeja, jonka johtaja sijaitsee syvällä aivoissamme. Stressinsäätelyjärjestelmä eli hypotalamus-aivolisäke-lisämunuaiskuori-akselin (HPA-akseli) järjestelmä aktivoituu aina, kun aistimme jotain, jonka keho tai alitajunta tulkitsee vaarana tai joka aiheuttaa meissä tunteita, kuten hajuja, pelkoa ja kylmyyttä.

Monet tekijät, kuten fyysinen vamma, homeelle tai kemikaaleille altistuminen, virus- tai bakteeri-infektiot, emotionaalinen stressi (lapsuudesta tai lähimenneisyyden kokemukset) ja psykologiset traumat (kuten avioero tai rakkaansa äkillinen kuolema), vaikuttavat meidän kehon puolustusmekanismin herkkyyteen ja jättävät aivoihimme sekä solumuistiimme vahingollisen jäljen. Niin sanotut loukkaantuneet aivot jumittuvat valmiustilaan, joka muuttaa kehossa olevia hormoneja, kemikaaleja ja välittäjäaineita. Tämä taas johtaa korostuneeseen krooniseen stressivasteeseen, joka voi vaikuttaa moniin aivojen ja kehon järjestelmiin ja saada aikaan biokemiallisia reaktioita, jotka käynnistävät tai sammuttavat geenejä eikä keho enää reagoikaan niin herkästi sen lähettämille viesteille. Geenien perusrakennettahan ei ole mahdollista muuttaa, on mahdollista muuttaa geenien käyttäytymistä harjoitusten avulla.

Vietin heinäkuun keskustelemalla oman neuroverkkoni kanssa. Käytin viikoittain reilusti aikaa solumuistini jälkien tiedostamiseen, mielikuvaharjoitteluihin ja kiitoksen sanomiseen, jotta saisin parannettua hyvinvointiani vähentämällä stressiä ja päästäkseni eroon epämiellyttävistä pakkoajatuksista. Apunani oli koko kuukauden Maria Nordinin Eroon oireista-verkkokurssi, joka opettaa osallistujalle menetelmän neuroverkkojen muokkaamiseen sekä mikrobiomin eli kehon bakteerikannan muokkaamiseen (mikrobistohan on todettu olevan yhteydesä moniin sairauksiin). Eroon oireista-verkkokurssilla voi saada apua muun muassa siitepölyallergiaan, yliherkkyyteen (ruoka-aineet, home, eläimet, äänet, kemikaalit), krooniseen kipuun, iho-oireisiin ja esimerkiksi stressiin, pakkoajatuksiin ja suolisto-ongelmiin. Kurssilla käytetään Free to Heal -menetelmää, joka on turvallinen, lääkkeetön ja kokonaisvaltainen lähestymistapa erilaisiin oireisiin. Jos kurssista lähtee hakemaan apua lääkitystä vaativaan oireeseen, ei kurssille osallistuminen poissulje lääkärin määräämien lääkkeiden käyttöä. Vaikka Eroon oireista-kurssin tarkoitus osittain on oireen poistaminen, ei kurssi perustu uskomushoitoon vaan kyseessä on menetelmä, jonka harjoittaminen edistää oireiden poistumista.

Kerroin jo aikaisemmin, että verkkokurssin tarkoitus on opettaa osallistujalle omien neuroverkkojen muokkausta ja uusien ajatustottumusten rakentamista. Menetelmällä on myös mahdollista purkaa tietoista ja tiedostamatonta stressiä sekä solumuistiin tallentunutta solutason stressiä. Kurssin aikana tutustutaan myös siihen, mikä yhteys mikrobiomilla on allergioihin ja immuniteettiin. Kurssin aikana opin, kuinka voin muokata omaa luontaista mikrobiostoni sellaiseksi, että se olisi terveyttäni tukeville mikrobeille mieluinen paikka. Kurssille osallistumisen päätarkoitus oli kuitenkin omalla kohdallani saada apua solutason stressiin sekä neuroverkkojeni muokkaukseen. Tiedostan, että kehossani on päällä todella korkea, jatkuva stressitaso, jota tietyt tilanteet ja ajatusmallit ylläpitävät ja lisäävät. Tästä halusin oppia eroon Marian kurssin avulla.

Kokemukseni kurssista
Eroon oireista-verkkokurssilla tehdään harjoituksia neljän viikon ajan edeten harjoitus harjoitukselta kohti kurssin loppua. Harjoitteita olivat muun muassa altisteharjoitus, mielikuvaharjoittelu ja itsepuhelu ja harjoitusten ohessa kurssilla toivottiin muutamiin periaatteisiin sitoutumista, kuten omaan oireeseen liittyvistä vertaistukiryhmistä irtautumista, ennakoinnista luopumista ja positiivinen kielenkäyttö. Koska oma "oireeni" liittyi enemmän psyykkiseen puoleen, keskityin kurssin ajan erityisesti tunteideni ja tuntemusteni tiedostamiseen, positiiviseen puheeseen ja ajattelumalliin sekä siihen, että tiedostaisin entistä enemmän tekijöitä, jotka aiheuttavat minussa stressireaktioita.

Rehellisesti osa harjoituksista tuntui hieman omituisilta, mutta halusin sitoutua kurssiin ja tein vaaditut harjoitukset. Kurssin loppua kohden mentäessä harjoitteiden teko ja niihin sitoutuminen helpottui ja vaihtuvat harjoitteet pitivät mielenkiintoni yllä läpi kurssin. Koska harjoituksia pystyy tekemään esimerkiksi kävelylenkillä ja pitkin omaa arkipäivää, kunhan muistaa olla oikeasti läsnä siinä hetkessä, oli harjoitukset helppo ottaa mukaan päivittäiseen arkeen. Harjoitteista tuli myös lähes meditatiivisia hetkiä päivissäni. Keskityin vain harjoituksiin sulkien muun ympäriltäni.

Koska kurssi on todella henkilökohtainen, juuri minun haasteisiin pureutuva, en voi kaikkien puolesta sanoa toimiiko kurssi vai ei tai saisitko juuri sinä siitä apua. Omakohtainen kokemukseni oli positiivinen ja viikkojen aikana koin muutoksia ajattelumalleissani ja pystyin oikeasti rentoutumaan aivan toisella tavalla, kuin ennen kurssia - myös niissä tilanteissa, joissa olisin normaalisti stressaantunut tai tuntenut oloni epämiellyttäväksi. Kurssin aikana jouduin käsittelemään myös haasteideni negatiivisia puolia, mutta harjoitteet antoivat minulle rohkeutta kohdata negatiivisuuden, jotta sisäinen minä voisi paremmin. Menetelmä ei siis sisällä negatiivisten tunteiden kieltämistä, vaan kaikki tunteet otetaan vastaan ja käsitellään. Kurssi myös jotenkin rohkaisi minua hyväksymään ajatusmallejani ja auttoi antamaan virtaa ydinuskomuksistani luopumiseen.

Loppumietteet
Rehellisesti voin suositella kurssia, jos olet valmis sitoutumaan harjoitteluihin ja luopumaan ennakkoluuloistasi. Mielestäni monet voivat saada kurssista hyötyä moniin haasteisiin ja myös vanhempien on mahdollista hyödyntää kurssia lasten tai vauvojen oireisiin. Pitkin kurssia Marian videoista saa paljon vinkkejä, miten harjoitukset sovelletaan juuri omaan haasteeseen, eikä kurssille osallistuminen ole riippuvainen siitä, mihin oireeseen tai oireisiin kurssista hakee apua. Koska läpi kurssin on tärkeää luopua negatiivisista ajatuksista omaan oireeseen liittyen, koen, että kurssin aikana olisi tärkeää olla altistumatta sellaisten henkilöiden kommentoinnille tai ennakkoluuloille, jotka epäilevät mielen harjoittamisen voimaa. Tästä syystä suoritin kurssin kertomatta siitä kellekään, jotta voin vain keskittyä harjoituksiin ja sitoutumaan niihin saamatta epätoivottuja ajatusmalleja.

5 kommenttia:

 1. Surullista, että mainostat uskomushoitoja lukijoillesi. Missä on eettinen vastuusi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko koko postauksen? Nimenomaan mainitsin, ettei tämä ole uskomushoitoa, ei poissulje eikä ole tarkoituskaan poissulkea lääkärin määräämää lääkitystä vaan edistää oireiden poistumista.

   Poista
 2. Voiko tämän ns. Kurssin käydä kotisohvalta käsin vai miten noin niin kuin käytääntö? Paljonko maksaa?

  VastaaPoista
 3. Minkähän koulutuksen tämä Maria Nordin on käynyt kun tällasia kauppaa? Tuskin mitään tai jonkun parin päivän koulutuksen. Hyvä, että korostit, että ei saa jättää lääkitystä pois. Näihin haksahtaa varmaan aika monet mielisairaat ihmiset, jotka hakevat helpotusta oloonsa.

  VastaaPoista
 4. Voin myös suositella kurssia. Kaikki on loogisesti perusteltavissa, mitään hokkuspokkuksia siinä ei ole. Olin aluksi epäileväinen, mietin pitkään laitanko rahani tuohon. Täytyy sanoa, että mitä pidemmälle olen harjoittelua vienyt, tuntuu, että elämäni paras päätös. Aloitin erittäin rauhallisella tahdilla, enkä ole odottanut ihmeitä. Nyt muutaman kuukauden jälkeen, alkaa todella tuntua, että tämä vaikuttaa todella dramaattisesti kaikkiin haasteisiini, koko elämääni, kaikkeen fyysisessä kuin psyykkisessä terveydessä. Olen myös kokeillut vaikka mitä haasteisiini, erikoislääkäreistä, vyöhyketerapeutteihin, psykoterapeutteihin, ravintolisiin ja nyt koen saaneeni parhaimman avun.
  Mutta jokainenhan saa valita, mihin rahansa laittaa. Kurssi on erittäin edullinen, kun suhteuttaa 2 vuoden pääsyn materiaaleihin ja hyödyn. Oikeastaan ilmainen. Mutta treenata pitää ja omaksua pikkuhiljaa terveyttä tukevat periaatteet. Jos siihen ei ole motivaatiota, tuloksia ei tule, eikä kannata ryhtyä. Kurssi on voimauttava, joten toisaalta sieltä saa energiaa jatkaa treeniä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela