8 x Arjen pieni asia

tiistai 20. elokuuta 2019

Eilinen ja tämä päivä olivat tuskaisia. Todella tuskaisia. Olen erinäisistä syistä johtuen nukkunut pidempään huonosti ja katkonaisesti ja loppuviikon unettomuus todellakin näkyi maanantaina. Siihen päälle vielä painostava aamupäivän sadesää, joten fiilis ei ollut ihan huipussaan. Tänään taas väsymys, kiire ja stressi teki aamulla tehtävänsä ja olo oli ihan kamala. Päätin suosiolla hoitaa aamulla alta ainoastaan pakolliset ja kiireellisimmät asiat ja otin aikaa itselleni. Ajatus karkaili niin paljon, ettei vain ollut mitään järkeä yrittää väkisin tehdä töitä.

Suljin tietokoneen, söin ja lähdin treenaamaan. Kotiin päästyäni makasin yli tunnin sohvalla hikisenä, likaiset treenivaatteet päällä, kunnes jaksoin nousta. Kävin suihkussa, pesin hiukset ensimmäisen kerran ties monen päivän tauon jäljiltä ja laittauduin hieman. Elämä ei tuntunutkaan enää niin hirveältä ja kaikki on ihan hyvin. Olin vain väsynyt ja kävin ylikierroksilla. Joskus näin pienikin irtiotto ja aikalisä riittää. Täytyy vain osata kuunnella itseä tarpeeksi ajoissa.

Olen aika kiitollinen siitä, että olen vihdoin oppinut ottamaan tarvitsemani oman ajan ja hiljentämään tahtia siinä vaiheessa, kun huomaan perus arkipäivien tuntuvan liian raskailta. Kokemuksesta tiedän ja voin sanoa, ettei väkisin suorittaminen hyödytä mitään ja miksi pakottaa itsensä ylivoimaiselta tuntuviin suorituksiin, jos ei selkeästi kykene edes keskinkertaiseen? Pitää osata sanoa stop ja hengittää edes hetki. Mieluummin hiljentää tahtia edes muutamaksi tunniksi, vaikka "pitäisi" tehdä sitä ja tätä. Mieluummin kaivaa kalenteriin tilaa ja relaa sen puoli päivää, kuin joutuu lopulta olemana sivussa mahdollisesti kuukausia uupumuksen vuoksi. Kaikki voivat uupua, oli tekeminen kuinka kivaa tahansa.

Näiden parin päivän fiiliksen takia oli tarkoitus jakaa teille ainoastaan muutama arkinen asia, jotka ovat tehneet minut super onnelliseksi viimeisen seitsemän päivän aikana. Teksti lähti kuitenkin hieman karkailemaan, mutta hitsit tuntui hyvältä kirjoittaa omia fiiliksiä ylös. Vaikka pyörittelen paljon asioita mielessäni ja tavallaan tämä blogiinkin kirjoittaminen on omaa yksinpuhelua, tuntuu jokaisen lauseen jälkeen oma mieli selkeämmältä ja pystyn jäsentelemään fiiliksiäni paljon paremmin. Kirjoittamisen avulla joutuu oikeasti tutkimaan omaa mieltään ja käyttämään aikaa ajatuksien pukemiseen sanoiksi.

Jospa nyt menisi siihen alkuperäiseen aiheeseen 😄 Olen hurjan monta kertaa kertonut rakastavani arkea ja arkisia asioita. Vuosien myötä olen oppinut rakastamaan tavallisuutta, yksinkertaista elämää, kotia ja tärkeintä, eli omaa arkea ja arkisuutta. Usein ne elämän parhaat asiat tapahtuvatkin niin tavallisina päivinä. Päivinä, jolloin olet onnellisimmillasi juuri omassa elämässäsi.

Nämä arjen asiat ovat tehneet minut todella onnelliseksi lähiaikoina:

Maanantain, eli eilisen, ekstemporetreffit ystävän kanssa. Kävimme Korkkarilla Lungin terassilla nauttimassa viimeisistä kesäisistä illoista, päädyimme suunnittelematta pizzalle ja siitä vielä luokseni katsomaan eilen startanneen Love Island Suomi-avausjakson. Maanantai-iltani ei pitänyt olla todellakaan tuollainen, mutta tuo oli juuri sitä mitä tarvitsin.

Viime viikon keskiviikon hullun hauska illanvietto, joka saa edelleen hymyn huulille. Illallinen Shelterissä, karaokea Mummotunnelissa ja Erottajan kautta kotiin aamun pikkutunneilla.

Viime viikolla illanviettoja sattuikin pari ja vietin todella hauskan perjantain ihan parhaassa seurassa.

Love Island Suomi on vain ihan pakko mainita. Ihan huippua saada jo nyt pimeneviin iltoihin kuusi kertaa viikossa tällaista viihdykettä! Okei, mainitsen myös kesätauolta palanneet Salatut elämät.

Tämän päivän oma aika oli aika parasta.

Väsymyksen ja menojen takia minulla oli loppuviikko taukoa treenaamisesta. Tänään kävin taas salilla ja hitsit oli kiva treeni! Treenaus on yksinkertaisesti todella hyvää terapiaa.

Säännöllinen, viikoittainen tenniksen peluu on ollut super hauskaa ja tennishetkestä on tullut asia, jota odotan joka kerta. Eihän minä tai pelikaverini osata kumpikaan todellakaan pelata, mutta kivaa on ja tulee hiki!

Tänään klo 19:26 tullut Whatsapp-viesti, jossa luki "Moi". Juuri tänään tuo viesti merkitsi todella paljon.

Palataan! xxx

2 kommenttia:

  1. Arki on parasta ☺️
    Pikkusesta hauvasta olis kiva saada enemmän kuvia ja jotain juttua hänestä ☺️

    VastaaPoista
  2. Ihanat kengät!! 😍 mitkä noi on?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela