Kesän lukuhaaste ja ilmainen Storytel kokeilukuukausi

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Storytel

Loma ja kirjat on pettämätön yhdistelmä. Itse olen ehdottomasti kausilukija ja juurikin kesällä, erityisesti loman aikana, tulee koluttua kirja, jos toinenkin. Suosikkigenreni on ehdottomasti dekkarit ja rehdit romaanit, oli se sitten fantasiaa tai täyttä romantiikkaa. Nykyään tuntuu olevan todella trendikästä lukea self help-tyylisiä kirjoja, mutta itse en ole oikein päässyt niiden makuun. Minulle on luettu pienestä pitäen ja olen siitä lähtien lukenut myös itse, kun opin lukemaan. Pitämäni kirjat ovat aina olleet romaaneja ja lukeminen minulle se hetki, kun saan uppoutua täysin tarinankerrontaan irtautuen omasta elämästä. Lukeminen on minulle tärkeää ja tunnen lukemattomuudesta aina suurta harmitusta, jos kirjojen parissa vietetty aika on jäänyt vähälle. Rakastan kirjoja ja lukemista, enkä voisi elää ilman kirjoja.

Viime vuodet olen lukenut vähemmän fyysisia kirjoja ja siirtynyt vähitellen lähes täysin e- ja äänikirjoihin. Ihan jo siitä syystä, että "oikeat" kirjat vievät enemmän tilaa ja ovat esimerkiksi matkalle aikla painavaa kannettavaa - varsinkin, jos edessä on viikon tai parin löhöloma, joka on pyhitetty lukemiselle. Puhelimesta löytyvät kirjat ovat huippuja siitä, että ne ovat aina käden ulottuvilla, eikä koskaan jää ilman kirjaa loppulomaksi, jos kirjan sattuukin lukemaan ennätysajassa. Myös fakta, että aikaa lukemiselle on vähemmän, opetti minut rakastumaan äänikirjoihin.

Äänikirjoissa on mahtavaa se, että lukuharrastusta voi ylläpitää esimerkiksi ulkoilessa, lentomatkustaessa tai autoa ajaessa. Tai vaihtoehtoisesti jos on kaltaiseni, jolle tulee kulkuvälineissä helposti huono olo, on äänikirja paljon miellyttävämpi ja helpompi ajanviete, kuin e-kirja tai fyysinen kirja. Äänikirjaa kuunnellessa saa myös kätevästi vähennettyä ruutuaikaa. Vaikka siinä kirjan pitelemisessä on oma fiiliksensä ja edelleen pidän siitä tunteesta, kun saa kääntää sivun uuteen lukuun tai huomaa kirjan olevan yli puolenvälin tai lähellä loppua. Kirjassa on oma taikansa, mutta nykypäivän haasteissa e-kirjat ja äänikirjat ovat todellinen pelastus rakkaan harrastuksen ylläpidossa.

Digitaalisista kirjapalveluista olen tykästynyt Storyteliin, josta löytyy todella laaja valikoima e- ja äänikirjoja usealla eri kielellä, novellikokoelmia, kielikursseja ja jopa podcasteja! Storytel toimii kuten musiikkipalvelu Spotify, eli kuukausittaisella maksulla saat kuunnella tai lukea rajattoman määrän kirjoja suoraan Storytel-sovelluksesta tai ladata kuuntelemista ja lukemista offline-tilaan, jolloin niistä voi nauttia myös ilman internet-yhteyttä. Jos ette ole vielä kokeilleet Storytelia, kannattaa lukea postaus loppuun asti, sillä lopusta löytyy linkki 30 päivän ilmaiseen Storytel kokeilujaksoon!

Kesän aika olen ehtinyt jo lukemaan muutaman kirjan sekä pari kirjaa on keskeneräisenä. Storytelin valikoimassa on yli 150 000 kirjaa, joten halusin jakaa seitsemän omaa kirjasuositustani Storytelin valikoimasta, jotka olen itse lukenut:

"Maria Kallion ensimmäinen tapaus Opiskelijakuoron railakkaat viikonloppuharjoitukset rantahuvilalla katkeavat, kun aamulla merestä löytyy ruumis, yksi mukana olleista. Kun rikosta aletaan selvittää, paljastuu kuoron iloisen julkisivun takaa kosolti katkeria tunteita ja kiristyneitä ihmissuhteita."

Gail Honeyman: Eleonorille kuuluu ihan hyvää
""Eleanorille kuuluu ihan hyvää" kertoo hykerryttävästi ja silti liikuttavasti yksinäisyydestä. Eleanor elää yksinään jämptisti organisoitua elämää. Joka päivä töissä hän käyttää samoja vaatteita ja nauttii samanlaisen lounaan. Hän ei oikein osaa olla ihmisten kanssa vaan sanoa paukauttaa äkkiväärästi mitä ajattelee."

Eve Hietamies: Yösyöttö
"Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä."

Sophie Kinsella: Muistatko minut?
"Kun Lexi Smart herää sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen, hän luulee yhä elävänsä vuotta 2004 ja olevansa 25-vuotias huonohampainen konttorirotta, jolla on katastrofi poikaystävänä. Hän ei ole uskoa korviaan kuullessaan, että tosiasiassa vuosi on 2007, hän 28-vuotias kaunis osastonjohtaja – ja naimisissa hyvännäköisen miljonäärin kanssa."

Arttu Tuominen: Verivelka
"Myöhäinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin näkökulmasta tavanomainen surmatyö. Mökillä, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies. Tapauksella on useita silminnäkijöitä mutta vähän surijoita; uhrilla on poikkeuksellisen väkivaltainen rikostausta."

Jo Nesbø: Aave
"Harry Hole palaa Osloon oltuaan kolme vuotta ulkomailla. Hän haluaa tutkia Guston murhaa, mutta tapaus on jo suljettu; nuori narkkari ilmeisesti ammuttiin huumeriidan päätteeksi. Harry saa haastatella vankilassa istuvaa ampujaa, mutta kohtaa myös oman historiansa pimeät sokkelot."

Maria Veitola: Veitola
"Marian tarina antaa vertaistukea jokaiselle: sekä niille parikymppisille, jotka potevat ura- ja parisuhdevalintojaan ja vielä miettivät, mitä haluavat elämällään tehdä, että niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren. Marian avoimuus ja kaunistelematon tapa kertoa elämästään on valtavan harvinaista herkkua."

Bonuksena on pakko suositella tällä hetkellä kesken olevaa kirjaa, jota olen kuunnellut kuusi lukua. Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija on mielettömän kiinnostava romaani, joka sijoittuu Auschwitz-Birkenaun keskitysleirille, toisen maailmansodan ajalle. "Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani slovakialaisen Lale Sokolovin vaiheista ja uskomattomasta selviytymisestä Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä. Se on henkilökohtainen selviytymistarina ja kertomus toivosta, rakkaudesta ja rohkeudesta sekä pysäyttävä kuvaus yhdestä maailmanhistorian kammottavimmista ajanjaksoista.". Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa lukuun tai kuunteluun!

Haluan ehdottomasti kannustaa kaikkia käyttämään enemmän aikaa kirjojen parissa, joten mitä jos laittaisimme yhteisen kesän lukuhaasteen käyntiin? Haastan teidät kaikki lukemaan tai kuuntelemaan vähintään kaksi kirjaa seuraavan 30 päivän aikana (tähän riittää juuri tarjoamani 30 päivän Styorytel-kokeilu!). Kaksi kirjaa ei ole paljon, mutta juuri tarpeeksi, jotta mahdollisesti kadoksissa olleen kirjakipinän saa taas syttymään. ❤ Omalla lukulistallani on toistakymmentä kirjaa ja muun muassa seuraavat kirjat pyrin lukemaan mahdollisimman pian: Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu, Liane Moriarty: Mustat valkeat valheet (tämän olen katsonut sarjana), Kim Thúy: Ru, Jussi Lehmusvesi: Operaatio Zuckerberg, Camilla Läckberg: Kultahäkki, Michelle Obama: Minun tarinani ja Mikko With: Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta. Jos näillä vaikka pääsisi alkuun säännöllisessä lukemisessa, mutta ensiksi loppuun tuo super mielenkiintoinen Auschwitzin tatuoija.

Jos ette ole vielä kokeilleet Storytelia, voitte kokeilla sitä kokonaiset 30 päivää täysin veloituksetta, kun rekisteröidyttä käyttäjäksi kampanjasivultani. Sovelluksen, josta saatte koko Storytelin valikoiman käyttöönne, voitte ladata sen AppStoresta, Play Kaupasta tai Windows Storesta puhelimeen tai tablettiin, jonka jälkeen voit aloittaa käytön kirjautumalla sisään rekisteröitymisen yhteydessä antamillasi tiedoilla.

Mukavia lukuhetkiä Storytelin parissa ja vinkatkaahan myös teidän kirjasuosituksia kommentteihin!

2 kommenttia:

  1. Itsekin kuuntelisin äänikirjoja, jos äänikirjojen valikoima ei olisi niin suppea. Tällä hetkellä minulla on vielä äänikirjatili auki, mutta aion sulkea sen lähipäivinä, koska tuli hankittua lisää fyysisiä kirjoja iso pino, jotka aion lukea vanhaan tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka teinkin yhteistyön Storytelin kanssa, on mielestäni heillä todella hyvä valikoima äänikirjoja :) Mutta tuo "vanhanaikainen" lukeminenkin kuulostaa oikein hyvältä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela