Kesän kuivattamat hiukset elinvoimaisiksi

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Cocopanda.fi

Käsi ylös, kenen hiukset reagoivat aurinkoon, kuumuuteen ja uimiseen. Omissa hiuksissani huomaa viimeistään kesän päätyttyä selkeää muutosta ja hiukset vaativat viimeistään elokuussa oikein huolellista hoitoa - kosteutusta, kosteutusta ja kosteutusta. Ja kampaajakäynnin, jotta auringonsäteiden kuluttama hiusväri saadaan kirkastettua takaisin kiiltäväksi ja hiukset terveemmän näköisiksi. Yksittäinen kampaamokäynti ei palauta hiuksia ennalleen kesän jäljiltä ja hiusten kotihoito ympäri vuoden, mutta erityisesti kesän jälkeen, on todella tärkeää. Nykyään käytän hiustenhoidossa lähinnä vegaanisia tuotteita ja Cocopandan valikoimassa on ihan mieletön valikoima vegaanisia tuotteita niin hiusten hoitoon, kuin muotoiluunkin!

Terveiden ja hyvinvoivien hiusten vointiin vaikuttavat muun muassa syömämme ravinto ja kivennäisaineiden saanti, mutta myös ulkoiset tekijät, joista tärkeimmät ovat ehdottomasti hyvät ja laadukkaat, omille hiuksille sopivat shampoot ja hoitoaineet. Hiustenpesuun käytän mieluiten tuotteita, joissa ei ole parabeeneja, sulfaatteja eikä silikoneja. Myös vegaanius on minulle tuotteessa tärkeää. Briogeon tuotteista aloin kiinnostumaan etsiessäni tietoa CG-metodista. Briogeon Be Gentle Be Kind Avocado + Quinoa Co–Wash on helposti selitettynä hiusten pesuun tarkoitettu hoitoaine, jolla suositellaan korvattavan joka toinen hiustenpesu. CO-Wash puhdistaa, kosteuttaa ja hoitaa hiuksia ja tämä on ollut ihan huippu, jos kärsii kuivasta päänahasta! Itse en voi pitää liian pitkiä hiustenpesuvälejä, koska päänahkani alkaa kutisemaan todella helposti, joten tämä on ollut ihan mahtava löytö korvaamaan osan shampoopesuista.

Koska hiustenpesuun tarvitsee myös shampoot, olen käyttänyt pesuun heinäkuun joko Briogeon Don’t Despair Repair Super Moisture Shampoota tai Amikan Bust Your Brass Cool Blonde Shampoota. Briogeon shampoo on todella kosteuttava, mutta hyvin puhdistava shampoo, joka on hyvä erityisesti todella vaurioituneille hiuksille. Nyt, kun hiukseni pituudet ovat vaaleat, olen ottanut käyttöön myös vaaleille hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet. Amikalla on vaaleille hiuksille täydellinen Burst Your Brass-kaksikko, joka poistaa lämpimiä sävyjä vaaleista hiuksista. Niin shampoon, kuin hoitoaineenkin sävy on enemmän siniseen taitava, kuin violetti, joten nämä ovat olleet todella hyvät erityisesti keskivaaleille hiussävyille, joissa saattaa olla hieman oranssiin taittavaa sävyä.

Cocopandan valikoimasta löytyi myös todella mielenkiintoinen, tanskalainen Zenz Organic, johon ekotietoisten kannattaa tutustua! Tuotemerkki on kehitetty käyttäjien terveys ja ympäristö edellä ja huippua oli huomata, että todella monet tuotteet ovat joutsenmerkittyjä ja kaikki tuotteet ovat sertifioutua luonnonkosmetiikkaa. Zenzin  tuotteista olen testannut hiusten ja hiuspohjan terveyttä edistävää Zenz Organicin Hair Rinse & Treatment Fresh Herbs No.87 -hoitovettä, jota käytetään hiushuuhteen tavoin shampoopesun ja hoitoaineen välissä. Uutteita ja muun muassa kamomillaa sisältävä huuhde syväpuhdistaa hiukset ja hiuspohjan sekä tekee hiuksista kiiltävät. Hoitovesi sekoitetaan lasilliseen vettä, sekoitus kaadetaan hiuksiin, annetaan vaikuttaa 2-3 minuutia, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan ja levitetään hoitoaine. Tämä on ollut nyt aika ihana, kun hiuspohja tuntuu ekstralikaiselta ja hikiseltä lähes jatkuvasti.

Zenz -tuotemerkiltä löytyi myös joutsen- ja allergiamerkitty hiusnaamio, Treatment Pure No.03. Naamio on 99,1% luonnonmukainen ja täysin vegaaninen ja se on soveltuva koko perheelle. Tämä on ollut yksiä parhaita kokeilemiani luonnonmukaisia hiusnaamioita, mutta soveltuu myös todella kuivien hiusten päivittäiseksi hoitoaineeksikin, jos on ollut ongelmia löytää luonnollisista tuotteista tarpeeksi hoitavaa hoitoinetta.

Tehokkaan shampoon ja hoitoaineen lisäksi hyväkuntoisten hiusten saavutaminen vaatiin hoito- ja muotoilutuotteet, jotka muun muassa suojaavat hiuksia lämpölaitteilta ja jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia hiuksille. Käytän hiusten kuivaamiseen aina fööniä ja ennen lämpökäsittelyä levitän pyyhekuiviin hiuksiin Biolage R.A.W. Color Care Heat Styling Primer -hoitovoidetta, joka hoitaa hiuksia ja suojaa niitä lämmöltä yli 200 asteeseen. Tämä on muuten 99% luonnollisista ainesosista sekä vegaaninen ja tällä silottuu pörröinenkin hius!

Muotoilun jälkeen kiinnitän hiukset satunnaisesti hiuslakalla ja hajusteherkille voin suositella ponnekaasutonta Zenz Organicin 86 Volume Hair Spray Medium Hold Pure pumppulakkaa, joka on allergia- ja joutsenmerkitty. Aerosolittomat pumppulakat ovat lemppareitani kiharoiden kiinnittämiseen sekä ponihännän silotukseen. Pesujen välissä olen käyttänyt jo pidempään pituuksiin kuivahoitoaineita ja hiuksia raikastava ja pehmentävä Amikan Silken Up Dry Conditioner -kuivahoitoaine on tuote, johon kannattaa tutustua! Hiuksista saa todella freshit pesujen välissä, kun käsittelee tyven kuivashampoolla ja käyttää tätä pituuksiin. Molemmat tuotteista lähtee pois hiuksista helposto harjaamalla ja viime aikojen lempparini niin föönaukseen, kuin hiusten selvittämiseen on ollut The Wet Brush Paddle Detangler -hiusharja. Harja on ihan mieletön pitkälle ja paksulle hiukselle, erityisesti hiustenpidennyksille, ja hiuksia vahingoittamatonta harjaa voi käyttää myös kosteisiin hiuksiin. Annan tälle arvosanaksi 10+!

Kaikki postauksessa mainitsemani tuotteet ovat muuten tällä hetkellä alennuksessa ja Cocopandalla on menossa vielä hetken suuri kesäalennus, jossa lähes koko valikoima on 20-70% alennuksessa! Eli nyt on todella hyvä hetki päivitellä hiustenhoitoon tarkoitetut tuotteet kesän jäljiltä kuivalle hiukselle sopiviin tuotteisiin 😊 Ja minullahan on tosiaan hiustenpidennykset, joten kaikki tuotteet sopivat myös niiden hoitoon!

Onko teilläkin aina tapana tehohoitaa hiuksia kesän jälkeen? 

2 kommenttia:

  1. En niinkään hiuksia, mutta ihoa hoidan kesän jäljiltä kyllä urakalla. Hiuksia hoidan niin paljon pitkin vuotta että tuntuvat kestävän menossa paremmin mukana kuin iho. Vaikka kaipaavat nämäkin taas vähän sitä kosteutta.

    VastaaPoista
  2. Joo! Läträän hiusnaamioilla oikein kunnolla. 😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela