10 treenifaktaa minusta

torstai 25. heinäkuuta 2019

Olen bongannut useasta blogista postauksen, jossa kerrotaan treenifaktoja. Nämä ovat mielestäni hauskoja, koska jälleen yllättyy siitä, kuinka erilaisia kaikki ovat muun muassa liikkumisen suhteen. Tässä tulee kymmenen treenifaktaa tämänhetkisestä treenitilanteestani 😊

Lauleskelen biisejä äänettömästi sarjojen välissä. Tämä on vähän noloa, mutta olen varma, etten ole ainoa, joka tekee tätä! Syytän liian hyvää biisilistaa.

Olen jo vuosia treenannut sisällä lähes ainoastaan pitkähihainen päällä. Lemppari asuni treenatessa on ehdottomasti lyhyt crop-college ja korkeavyötäröiset treenitrikoot. Jollain tapaa en vain enää pidä treenaamisesta topissa tai t-paidassa ja treenaan pitkähihainen päällä myös kesähelteillä.

Minulla ei ole käytössä lainkaan treeniohjemaa ja jokainen treeni rakentuu vasta, kun olen salilla. Treenaan kuitenkin niin, että käyn koko kropan vähintään kerran läpi viikon aikana, mutta sen enempää en suunnittele mitä teen.

Minun on pakko kuunnella musiikkia, kun treenaan. Pahin painajaiseni olisi, jos kuulokkeista sattuisi loppumaan akku kesken treenin! Vielä muutama vuosi sitten en kuunnellut lainkaan musiikkia treenatessani, mutta ostettuani kunnolliset langattomat kuulokkeet, koko homma muuttui.

Treenityylini vaihtelee todella paljon fiiliksieni mukaan. Tällä hetkellä treenityylini salilla on tosi yksinkertainen ja painoilla tehtävä treenini koostuu lähes ainoastaan raskaista pääliikkeistä. Tämän lisäksi teen usein ainakin kerran viikossa pelkän aerobisen treenin tai treenin, johon yhdistän toiminnallisuutta, kuten plyo- tai kehonpainotreeniä. Näitä on niin huippu tehdä ulkona!

Treenaan kaikista mieluiten yksin ja koen, että saan silloin kaikista eniten irti treenistäni. Ylipäätänsä liikunta on minulle keino niin sanotusti laittaa mieli pauselle ja olla miettimättä treenin ulkopuolisia juttuja. Treenikaverin kanssa juttu kääntyy helposti muuhun, kuin treeniin.

Treenaamiseni ei ole suunnitelmallista eikä tavoitteellista. En tähtää lihaskasvuun ja treenityylini on sellainen, että se tukee omaa kroppaihannettani. Ihanteeni on sopivasti lihaksikas ja hyvinvoivan näköinen, ei liian rasvaton eikä "suuri". Oma vartaloni ei ole se minun silmääni täydellinen, mutta ei se ole treenaamisen pointti vaikka tietenkin treenaan myös ulkonäkösyistä.

Teen treenin kaikista mieluiten aamupäivällä, noin klo 11-14 välillä. Tällöin olo on sopivan herännyt, ei väsytä ja ilta jää vapaaksi urheilusta. Iltaisin minun on todella vaikea löytää energiaa liikkumiseen, joten mieluiten treenaan aamupäivällä tai päivällä ja käytän illan muuhun.

Inhokkilajini on ehdottomasti juoksu, mutta kesäisin pidän siitä todella paljon! En esimerkiksi ikinä juoksu juoksumatolla, enkä liiemmin syksyisinkään, talvesta puhumattakaan. Kesäisin vaan se juoksufiilis löytyy jostain ja on ihana käydä aamulenkillä herättelemässä kroppaa tai vastavuoroisesti haukkaamassa happea iltaisin lämpimässä kesäillassa.

Siitä tiedän, että liikkuminen on minulle osa elämäntapa, sillä kaipaan liikuntaa myös lomalla. Viikonkin paussi liikunnasta tekee tiukkaa ja pakkaan aina lomille lenkkarit, jotta voin käydä edes lenkillä tai tekemässä kehonpainotreeniä ulkona. Viisi päivää pystyn kyllä makoilemaan huoletta, mutta tämän jälkeen viimeistään tulee fiilis, että haluan liikkua ja kunnolla hien pintaan.

Sellaisia treenifaktoja. Samaistuuko kukaan yhteenkään? 😊

Huppari H&m
Trikoot Nike
Kengät Merrell Trail Glove 5 (saatu)

3 kommenttia:

 1. Okei nyt kiinnostaa ihan valtavasti sun treeni-soittolista!!! Sitä jakoon pliis? Oot ihana xx

  VastaaPoista
 2. Musiikki! Pakko kuunnella musiikkia täälläkin!
  Hauskan oloinen ja vähän erilainen postaus tämmöinen! <3

  VastaaPoista
 3. Postaus sun treenibiiseistä olis kiva!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela