Enemmän aikaa elämälle - skippaa hiustenpesu ja tartu kuivashampoovaahtoon

sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Ikoo

Okei, nyt kesä on todellakin alkanut! Jatkuvasti tekisi mieli tehdä ihan mitä tahansa muuta, kuin olla sisällä. Kesässä on parasta myös se, että päiviin mahtuu niin paljon enemmän kaikkea ekstempore-tekemistä. Itse olen ainakin maailman helpoin yllytettävä kaikkeen kesätekemiseen. Silloin, kun innostuu jostain, haluan olla lähtövalmis maksimissaan vartissa, eli pikainen meikki, eikä hiustenpesulle ole todellakaan aikaan. En halua hukata hetkeäkään, vaan vetää oven kiinni perässäni mahdollisimman nopeasti.

Muun muassa festarit ja mökkiviikonloput on paikkoja, jossa ei huvita miettiä hiustenpesua ja itse venytän aina kesäisin hiustenpesuväliä aivan tappiin asti. Useimmiten juuri ennen hiustenpesua hiukseni ovat 90% kuivashampoota ja 10% itse hiusta. Olen sanonut tämän aikaisemminkin ja sanon sen vielä kerran - kiitos sille, joka on keksinyt kuivashampoon! Oma hiuspohjani rasvoittuu aika helposti ja nyt helteillä haastetta tuo myös hikoilu, joka saa vastapestytkin hiukset näyttämään epäfreeseiltä. Omat hiukseni eivät ainakaan näytä kauniilta, tuuventuivertamilta kutreilta rantapäivän jälkeen. Päin vastoin hiukset menevät päätä myöten ja näyttävät siltä, että niille olisi näytetty suihkua viimeksi viikko tai pari sitten...

Maaliskuussa sain kokeiluun minulle aivan uudenlaisen kuivashampoon, Ikoo Dry Shampoo Foam -kuivashampoovaahdon. Saksalainen Ikoo on tullut vasta hiljattain myyntiin Suomeen ja kuivashampoovaahdon lisäksi Ikoo Infusions-valikoimasta löytyy shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita ja hiushoitoja. Ikoolla on myös omia hiusharjoja. Vinkkasinkin yhdessä postauksessa Ikoon super hyvästä Detox-shampoosta.

Ajatus vaahtomaisesta, moutovaahtoa muistuttavasta kuivashampoosta voi vaikuttaa omituiselta ja itsekin olin hieman skeptinen sen suhteen, voiko kostea vaahto oikeasti raikastaa hiuksia ja saada ne näyttämään puhtaammilta. Myönnän, että kuivashampoovaahtoon tottuminen vei hetken, mutta kun käyttöön tottui, en ole edes kaivannut puuterimaisia tuotteita. Toki niillä saa nopeasti vietyä tyvestä rasvaisuutta, mutta usein puuterimainen tuote alkaa kerrostumaan päänahkaan saaden sen kuivaksi ja kutisevaksi. Puuterimaiset tuotteet vievät myös todella paljon kiiltoa hiuksista sekä sameuttavat hiusväriä.

Edellä mainitut puuterimaisen kuivashampoon miinukset saivat minut tykästymään kuivashampoovaahtoon, koska se ei vie pois hiusten kiiltoa ja vaahtomainen kuivashampoo sopii kaikenvärisille hiuksille. Itse en oikein pidä sävytetyistä kuivashampoista, joten tummahiuksisena vaalea puuterimainen, vaalea kuivashampoo selkeästi samentaa ja vaalentaa hiusten tyveä. Eli Ikoon kuivashampoovaahdon todellan iso plussa on se, että hiukset jäävät huomattavasti kiiltävemmiksi ja enemmän vastapestyn näköiseksi verrattuna puuterimaiseen kuivashampooseen.

Kävin juuri laittamassa kesän aluille festareilla ja toisena festaripäivänä olin hiusten osalta valmis kuivashampoovaahdon ja nopean lisäkihartamisen jälkeen. Ikoo kuivashampoovaahdon käyttö on todella helppoa: vaahtoa suoraan kämmeniin, hierotaan hiuksiin, annetaan kuivua noin minuutti ja hiukset myöhitään sormien tai harjan avulla. Hiukset jäävät ensiksi kosteaksi ja voi jännittää niiden jäävän limaisiksi, mutta sitä ei kannata pelätä! Hiukset eivät ole kuivuttuaan lainkaan tahmea, vaan pehmeät, kiiltävät ja paljon puhtaamman näköiset.

Ikoo Dry Shampoo foam -kuivashampoita on kolmea erilaista: riisitärkkelystä ja savimineraaleja sisältävä, tuuheuttava Volume & Refresh, kosteuttava ja kiiltoa lisäävä Hydrate & Shine ja hiuksia puhdistuksen lisäksi korjaava ja hoitava, UV-suojan sisältävä Color Protect & Repair, joka on ihan nappivalinta kesälle, koska se hidastaa hiusvärin haalistumista auringossa ja suojaa hiuksia UV-säteiltä. Eli kuivashampoon tuoman raikastuksen ja puhdistuksen lisäksi tuotteet hoitavat hiuksia.

Ikoon filosofia on valmistaa tuotteita, jotka eivät ole haitallisia ihmisille tai eläimille - ei edes ötököille. Ikoo hyödyntää tuotteissaan ainoastaan ainesosia, jotka ovat hyväksi hiuksille ja päänahalle. Tästä syystä mikään Ikoon tuote ei sisällä parabeeneja, silikoneja, sulfaatteja, gluiteenia, mineraaliöjyjä tai keinotekoisia väriaineita. Jokainen Ikoon tuote on vegaaninen ja cruelty-free. Jopa hiusharjat, koska liimaamiseen on käytetty liimaa, jossa ei ole mitään eläinperäisiä ainesosia. Ikoo yhdistää tuotteissaan synteettisiä ja luonnollisia ainesosia, mutta kriteeri ainesosalle on, että se on puhdas, turvallinen ja hyödyllinen hiusten ja päänahan hyvinvointiin.

Ikoo-kuivashampoovaahtoa myy Stockmann, mutta muita Ikoon tuotteita löytyy muun muassa K-Citymarketista, Sokokselta sekä muutamista verkkokaupoista.

Oletteko jo testanneet kuivashampoovaahtoa?

Ps. Kurkatkaa myös Instagramini, jonne tulee vielä kahden Ikoo-tuotepaketin arvonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela