Ajatuksia ikääntymisestä ja kehon muuttuvista tarpeista

sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Terranova

Vietän tiistaina 29-vuotissyntymäpäivää ja väistämättä ajatukset ovat pyörineet ikääntymisen ympärillä. Vielä ei pyöräytetä numeroita ympäri uuden vuosikymmenen muodossa, mutta lähellä ollaan. Vaikka olen jo vuosia ollut todella sinut ikääntymisen kanssa eikä minulla ole esimerkiksi mikään kiire, saatikka stressi perheen perustamisesta, muutamat naiseuteen liittyvät asiat pyörivät välillä mielessä. Vaikka olisimme sydämeltämme kuinka ikinuoria tahansa, ei kehon ja ulkonäön ikääntymistä voi pysäyttää millään keinolla. Toki aina voi parannella ja korjata, mutta esimerkiksi sisäinen hyvinvointi ja kehomme muutokset ovat niitä, joille ei ole stop-nappia. Fyysisiin, ikääntymistä johtuviin muutoksiin kuuluvat muun muassa kasvojen juonteet, ihon pintakuivuus ja heikkenevä verenkierto. Olenkin itsestäni jo löytänyt ensimmäisiä selkeitä ikääntymisen merkkejä, kuten silmäkulmien pieniä ensiryppyjä.

Naisten ikääntymiseen liittyy paljon enemmän pelottelua, kuin miesten. Itse olen ainakin kuullut ja lukenut lukuisia kertoja siitä, kuinka hormonitoiminta muuttuu, pelottelua endometrioosista ja siitä, että hedelmällisyys vähentyy kovaa vauhtia ja paikka jos toinenkin alkaa veltostumaan ihon menettäessään kimmoisuutensa. Vaikka nämä ovat totta, jollain tapaa harmittaa se tyyli, jolla ikääntymisestä usein puhutaan. Ei ikääntymisessä ole mitään pahaa eikä esimerkiksi kauneutta voi todellakaan liittää vain nuoruuteen.

Nuorempana en välittänyt tippaakaan vitamiineista tai muista ravintolisistä. Suuren osan tarvittavista vitamiineista saa monipuolisella ja riittävällä ravinnolla, mutta käsi ylös, kuinka monella parikymppisellä opiskelijalla ruokavalio on päivästä toiseen ravitsemussuositusten saatikka edes lautasmallin mukainen? Minun ei ainakaan todellakaan ollut eikä ole nykyäänkään, vaikka olen huomattavasti tietoisempi ruokavalion merkityksestä meidän hyvinvointiimme sekä esimerkiksi siihen, kuinka pian ikääntyminen näkyy meissä. Olette varmasti kuulleet neuvot, kuinka pysyä nuorekkaana ja terveenä: syö monipuolisesti ja ravitsevasti, liiku säännöllisesti, nuku hyvin, meditoi ja vältä alkoholia, sokeria ja huonoja rasvoja. Tärkeitä perusjuttuja, mutta itselleni ainakin sellaisia asioita, joita en pysty 100% noudattamaan. Terveyteni ja hyvinvointini on kuitenkin minulle ihan mielettömän tärkeää, joten haluan voida mahdollisimman hyvin, vaikka yöunet olisikin jäänyt vähälle tai edellisenä iltana olisi mennyt muutama lasi viiniä ja taivaallinen burgeri ja ranskalaiset.

Silloin, kun perusasiat ovat suurimmilta osin kunnolla, näytämme hyviltä ja voimme hyvin. Kuitenkin naisena olen huomannut, että ollaksemme kokonaisvaltaisesti parhaita versioita itsestämme, tulee hyvinvointiin kiinnittää paljon monimuotoisemmin huomiota. Miehiin verrattuna elämän kaikki muutokset näkyvät meissä herkemmin esimerkiksi hormonaalisten muutosten muodossa. Vaikka toisinaan tuntuu ikävältä, että on edelleen sukupuoleen sidottuja asioita, on sille syynsä, miksi esimerkiksi vitamiineissa ja ravintolisissä on erityisesti naisille suunnattuja tuotteita. Hormonitoimintamme ja kehomme ylipäätänsä on niin erilainen miehiin verrattuna, joten on ihan järkeenkäypää, että me vaadimme esimerkiksi monivitamiinilta täysin eri asioita, kuin miehet.

Terranova Living Multivitamin Woman on vahva naisille suunniteltu monivitamiini, joka tukee vitamiinien saannin lisäksi ihon, kynsien ja hiuksen kuntoa ja hyvinvointia sekä herkkää hormonitoimintaamme. 30 eri vitamiinin, ravinteen ja mineraalin yhdistelmässä on otettu huomioon muun muassa naisten korkeampi tarve raudalle, folaatille, luteiinille ja kalsiumille.

Terranovan tuotteet on siitä ihan mielettömiä, että niissä otetaan aina huomioon luonnon omat, terveyttä edistävät kasvit ja marjat. Terranova Living Multivitamin Woman sisältää Magnifood-kasviyhdistelmän, johon on valittu erityisesti naisten terveyttä ja hormonitoimintaa edistäviä kasveja ja marjoja. Riisinleseen ja 11 kasvin yhdistelmä sisältää muun muassa voikukan lehteä (ihan mieletön superkasvi sellaisenaan tai kuivattuna!), mm. virtsatietulehduksia ehkäisevää karpaloa, omaa lemppariani, mielettömiä terveysvaikutuksia sisältävää kurkumaa, inkivääriä ja tyrniä. Magnifood-kasviyhdistelmä myös tukee monivitamiinin muiden vitamiinien imeytymistä ja hyväksikäyttöä kehossa. Itse kuukautisten puuttumisesta kärsineenä ja kasvissyöjänä arvostan sitä, että saan yhdellä valmisteella tuettua hormonitoimintaani sekä samalla lisättyä kalsiumin saantia, jossa joudun olla tarkka vähäisen maitotuotteiden käytön takia.

Postauksen alussa sivusin iän vaikutusta kehoomme ja kasvot ovat paikka, josta ikääntymisen huomaa ensimmäisenä. Siinä missä kehossamme tapahtuu hormonaalisia muutoksia, tapahtuu muutoksia meidän kehossa ja ihossa luontaisesti olevissa entsyymeissä ja yhdisteissä. Esimerkiksi ihoa kimmoisana pitävän hyaluronihapon määrä alkaa laskea selkeästi 30 ikävuoden jälkeen. Hyaluroni on varmasti tutuin ihonhoidosta kimmoisuuden lisääjänä ja anti-age tuotteena, mutta hyaluronihappoa olisi hyvä nauttia myös sisäisesti.

Terranova Hyaluronihappo Complex on hyvin imeytyvä ja monimuotoinen hyaluronihappovalmiste, joka lisää kehossa jo luontaisesti sidekudoksissa olevan hyaluronihapon määrää. Sen lisäksi, että hyaluronihappo on erinomainen ihon kosteuttaja, auttaa se myös pitämään nivelet joustavina ehkäisten nivelkipuja sekä auttaa kuiviin silmiin. Terranovan hyaluronihappovalmiste sisältää myöskin Magnifood-kasviyhdistelmän, jotka tehostavat hyaluronihapon hyödyntämistä kehossa. Nauttimalla hyaluronihappoa sisäisesti edistää ihon pysymistä kimmoisana niin vartalossa, kuin kasvoillakin.

Olen syönyt jo kauan Terranova CoQ10 100 mg Complex-valmistetta, eli ubikinonia tai Q10-valmistetta, joka suojaa soluja hapettumiselta eli niiden vanhenemiselta. Ubikinoni on myös voimakas antioksidantti. Ubikinoni on yhdiste, jota keho tuottaa itse ja sitä löytyy meidän kaikista soluista, mutta erityisen paljon sydämestä, lihaksista ja hermostosta. Kehomme alkaa kuitenkin vähentämään ubikinonin tuottamista 20 ikävuoden jälkeen. Ubikinoni-valmiste on erityisen hyvä erityisesti silloin, jos syö kolesterolilääkitystä, koska se vähentää kehon ubikinonin määrää. On myös tutkittu, että jatkuvalla ubikinonin syömisellä olisi migreeniä ennaltaehkäisevää vaikutusta ja se ennaltaehkäisisi urheilusta syntyvää lihaskipua.

Syy, miksi syön itse Terranovan Ubikinonia on se, että stressi ja treenaaminenkin kuluttavat kehon ubikinonivarastoja normaalia tahtia vilkkaammin. Ubikinonin puutos voi näkyä meissä jaksamisen puutteessa, siinä, ettei kehomme palaudu enää normaalilla tavalla ja vireystila on normaalista poikkeava - väsyttää normaalisti enemmän. Myös aivommekin tarvitsevat runsaasti ubikinonia. Koska ubikinonivalmisteet ovat vireyttä ja jaksamista lisääviä, kannattaa ne ajoittaa päiviin aamupalan yhteyteen. Jos havaitsee edellä mainittuja oireita, tulee ensiksi tietenkin tarkistaa muun muassa ruokavalio ja vasta sitten lähteä hakemaan apua ubikinonista.

Harvemmin ikääntymisen ohessa pysähtyy miettimään fysiologisia muutoksia kovin syvältä tai ainakaan siltä kantilta, miten voisimme tukea ikääntyvää kehoamme mahdollisimman hyvin. Vaikka edelleenkin painotan monipuolisen ja riittävän ravinnon nimeen, harvoin saamme ihan kaikkia tarvittavia vitamiineja ja ravintoaineita pelkästä ravinnosta. Varsinkaan, jos noudattaa esimerkiksi vegaanista tai kasvisruokavaliota, jolloin muun muassa liha ja sisäelimet jäävät luonnollisesti pois ruokavaliosta. Ja siinä missä painotan ruokavalion merkitystä, painotan myös sitä, ettei lisäravinteet ole ensisijainen väylä lähteä korjaamaan puutostiloja kehossamme, joka on näkynyt esimerkiksi vajavaisessa jaksamisessamme.

Oletteko te huomioineet eri elämänvaiheissa vitamiinien ja ravintolisien muuttuneita tarpeita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela