3 x Syntisen hyvä vegaaniherkku / PULS Nutrition Cocoshake

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö PULS Nutrition

Voi vitsit. Tänä viikonloppuna olen ollut niin kesälomafiiliksissä ja ottanut rennosti. Oikeastaan koko viikko on ollut ihan mahtava ja perjantaina alkanut kesäloma tuntui todellakin ansaitulta. Nyt ladataan akkuja syksyä varten, nautitaan kesästä ja loman kiireettömyydestä. Lomalla yksi tärkeimmistä asioista minulle on aina ihan ehdottomasti kiireettömät aamut, jolloin saan aivan rauhassa valmistautua päivään, juoda aamukahvini rauhassa ja syödä aamupalaksi jotain muuta, kuin kiireessä ensimmäisenä aamupalaksi kelpaava asia, joka tarttuu käteen jääkaapista. Pitkät aamut ja erityisesti pitkään nautittu, jopa tunnin tai parin, aamupalahetki on vain ihan parasta - nautti hetkestä sitten yksin tai seurassa.

Pakko kuitenkin myöntää, että vaikka rakastan aamupaloja ja erityisesti niitä aamujen ensimmäisiä tunteja, tulee harvemmin tehtyä mitään erikoista aamupalaa ja sen sijaan kipaisen aamupalalle kahvilaan tai sovin aamupalatreffit kaverin kanssa. Aina tulee kuitenkin päiviä, jolloin haluaa syödä sen spesiaalin aamupalan kotona kaikessa rauhassa.

Loman alun kunniaksi sunnuntaini alkoi mielettömän herkullisella, makealla aamupalalla. Olin ennakoinut aamulaiskuuttani ja valmistanut aamupalamenuni valmiiksi jo edellisenä päivänä: vegaanista chiavanukasta, proteiinipitoinen kerrosvanukas, sesonkimarjoja ja vegaanisia jäätelöitä. Ja kyllä, jäätelö on kesäisin täysin sallittu aamupala! Varsinkin, kun se on valmistettu terveellisistä, vähäsokerisista raaka-aineista.

Kotimainen PULS Nutrition toi markkinoille täysin vegaanisen, kasviproteiinia runsaasti sisältävät proteiinipirtelöt, joissa ei ole lähes lainkaan sokeria. Lämpimässä säilyvät proteiinipirtelöt ovat mainioita eväitä ja välipaloja, mutta itse hyödynnän mielelläni proteiinipitoisia valmisteita myös muissa resepteissä. Kasvissyöjänä ja ainoastaan kasviproteiinia suosivana on toisinaan todella vaikea lisätä proteiinia makeisiin ruokiin, kuten chiavanukkaaseen, ilman jauhoisuutta. PULS Nutritionin uudet kookosmaitopohjaiset Cocoshake-proteiinipirtelöt ovat ihan mahtavia sellaisenaan, mutta myös muun muassa smoothieiden tai chiavanukkaan pohjiksi. Cocoshake-proteiinipirtelöissä on pullollisessa 15g kasviproteiinia (herneproteiini) ja makuina on saatavilla raikas ananas sekä täyteläinen suklaa.

Vaikka itse sanonkin, niin vitsit mitä silmänruokaa koko aamupalani oli! Kokkaustaidoiltani olen todellakin se, joka saa usein aikaiseksi jotain maukasta, mutta joka ei todellakaan näytä herkulliselta - ainakaan, jos kyseessä on suolaiset ruoat. Makeat ruoat ovat sentään hieman armollisempia ja kauniisti katettuna annokset ravitsevat sekä kroppaa, että sielua. Lähdin hyödyntämään Cocoshake-proteiinipirtelöitä jokaisessa reseptissä, jolloin sain lisättyä annoksiin keholle tärkeää proteiinia. Kaikki annokset vaativat aikaa tekeytyäkseen, joten suosittelen valmistamaan kaikki aamupalaa varten edellisenä päivänä. Ja kaikkihan säilyvät vähintään vuorokauden-pari jääkaapissa hyvänä, joten kerralla voi valmistaa vaikka isompiakin annoksia, joista riittää jaettavaksi monelle tai itselle useamman kerran.

Kerrosherkku
1. kerros: Smoothieta
2. kerros: Chia-vanukasta
3. kerros: marjoja
4. Proteiini"vanukasta"

Valmista smoothie/käytä valmissmoothieta ja hyydytä se vegaanisen liivatteen, kuten vegegelin avulla. Kaada alin kerros isoon astiaa. Tee tämän jälkeen chia-vanukas sekoittamalla chian siemeniä, kookosmaitoa ja hunajaa erilliseen astiaan. Neljännen kerroksen vanukas valmistetaan hyydyttämällä omaan astiaan suklaan makuista PULS Nutritionin Cocoshakea. Kun kaikkien kerroksien raaka-aineet ovat hyytyneet tarpeeksi ja alin kerros kestää painoa, aloita kerrostaminen varovasti. Lisää yhdeksi kerrokseksi tuoreita marjoja. Viimeisenä koristele hedelmillä ja marjoilla sekä muilla haluamillasi lisukkeilla, kuten pähkinöillä.

Vegaaniset proteiinijäätelöt
PULS Nutrition Cocoshake Ananas-pirtelöä
PULS Nutrition Cocoshake Suklaa-pirtelöä
Hedelmäsosetta

Tee jäätelömuotin pohjalle ensimmäinen kerros ja anna kohmettua ilman jäätelötikkua. Kohmettumisen jälkeen lisää seuraava kerros ja toista kohmettuminen. Viimeisen kerroksen lisäämisen jälkeen laita jäätelötikku ja annan jäätelöiden tekeytyä pari-kolme tuntia.

Chia-vanukas kasviproteiinilla
Chian siemeniä
PULS Nutrition Cocoshake Ananas-pirtelöä
Marjoja ja kookoshiutaleita

Sekoita chian siemenet sekä Cocoshake astiaan ja anna tekeytyä ainakin vartti. Sekoita vanukasta tekeytymisen välissä. Ennen syömistä, lisää pinnalle marjat ja kookoshiutaleet. Pinnalle voi lisätä esimerkiksi PULS Nutritionin bite-proteiinipatukkaa, mutta tällöin annos ei ole vegaaninen.

Laittakaahan nämä reseptit kokeiluun ja suosittelen maistamaan Cocoshakeja myös sellaisinaan terveellisenä välipalana tai herkutteluna! PULS Nutritionin Cocoshake-tuotteita myyvät K- ja S-ryhmän suuremmat kaupat ja suositushinta 310ml tuotteelle on 2,49€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela