100 syytä matkailla Suomessa ja yli 300 syytä mennä Espoon Hanasaareen

perjantai 7. kesäkuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Hanasaari ja 100 syytä matkailla Suomessa

Viime kuun puolella sain kyselyn kiinnostuksesta tehdä yhteistyötä 100 syytä matkailla Suomessa-kampanjan kanssa. Kovin kauaa ei tarvinnut miettiä haluanko lähteä mukaan ja tosi makeeta, että on tuollainen oma sivusto, jossa on sata eri kohdetta meidän ihanasta kotimaasta. Mielenkiinnosta kurkin kohteita ja sieltä löytyi muun muassa kaunis Imatran Valtiohotelli, Porvoon ulkosaaristossa oleva Söderskärin majakka, Lohjalla oleva Tytyrin elämyskaivos, Somero, jossa on muun muassa horoskooppipuisto (vitsit innostuin tästä!) ja Salon kupeessa sijaitseva, megatrendikäs Mathildedal, johon voi paeta kiireistä kaupunkielämää. Tutkin kohteita suurella mielenkiinnolla ja vitsit mitä löytöjä ja ideoita sieltä sai niin päiväretkiin, kuin pidempiinkin kotimaan lomiin! Esimerkiksi en ole edes tiennyt tuosta Mathildesta, vaikka ajan aina Kasnäsiin mökille Salon läpi ja juuri tuon Mathilden ohi. Ensi mökkimatkalla aion varmasti pysähtyä siellä.

Aika ennen heinäkuun lomakuukautta on minulle, kuten monelle muullekin, todella kiireistä aikaa. Keskelle alkukesän hässäkkää pääsin viettämään ihanan hemmotteluyön kohteessa #43, Hanasaaressa. Hanasaaressa on ihana kulttuurikeskus Hanaholmen, tai suomalaisittain vain Hanasaari. Paikka sijaitsee pienessä saaressa Espoon ja Helsingin rajalla, heti Lauttasaaren jälkeen. Toki staycationin voisi viettää Helsingin puolellakin keskustan hotelleissa, mutta vannon, että sain tästä pienestä breikistä paljon enemmän irti, koska olimme meren äärellä ja poissa kaupungin sykkeestä. Hotellihuoneen ikkunasta näkyi talojen sijasta Suomen kaunis luonto, eikä sisälle tullut lainkaan kaupungin ääniä.

Hanasaari on monipuolinen hotelli, jossa on suuret kokoustilat, ihan saunaosasto, laadukas ravintola ja kaikki hotellin tilat on hiljattain uudistettu. Hanasaari oli sisustukseltaan skandinaavinen ja täynnä kivoja yksityiskohtia. Hanasaaressa on hotellin sisällä sekä ulkona yli 300 pohjoismaalaista taideteosta. Voin kuvitella, että tuo olisi aivan ihana paikka, johon viedä ulkomailta tuleva vieras.

Minilomalla mukana oli paras ystäväni Cristiina ja oli ihana pitkästä aikaa viettää kunnolla aikaa yhdessä aivan rauhassa. Hotelliin päästyä vain juteltiin, kuvailtiin ulkona ja rentouduttiin hotellihuoneessa odottaneet tohvelit jaloissa ennen illan dinneriä Ravintola Johanneksessa. Ihan liian harvoin tulee vietettyä tällä tavalla rauhassa aikaa ilman mitään sen kummoisempaa ohjelmaa. Liian usein tulee väkisin keksittyä jotain aktiviteettia näkemisten yhteyteen, vaikka useammin olisi kiva vain olla. Hotellissa on myös aivan ihana saunaosasto sisäuima-altaalla. Harmitti todella paljon, että olin unohtanut ottaa uima-asun mukaan. Olisi ollut niin ihana aloittaa aamu pienellä uinnilla ja löylyissä. Onneksi aamulla odotti aivan ihana aamiainen, joten tuo löylyjen ja uinnin missaaminen ei harmittanut niin paljon.

Ravintola Johannes on pohjoismaalainen A la carte-ravintola ja annosten tärkeimmät pääpiirteet ovat puhtaat, pohjoismaiset maut ja kestävä maatalous. ja eettinen ajattelu kohtaavat. Myös koko ravintolan toiminta perustuu eettiseen ajatteluun. Ja vitsit kuinka hyviä kaikki syömämme annokset olivat ja kaikki maut olivat todellakin selkeitä, enkä olisi kaivannut annoksiin yhtään mitään lisää. Myös suositeltu viini sopi annoksiin täydellisesti ja myös meidän tarjoilija oli todella ihana. Aion ihan ehdottomasti mennä tuonne vielä uudestaan, vaikken yöpyisikään itse hotellissa. Paikka oli myös kivan rauhallinen, joten ravintola sopisi todella hyvin vaikka suuremmalle perheillalliselle.

Olen niin onnellinen, että minua pyydettiin mukaan tähän yhteistyöhön, koska hävettää myöntää, etten ollut edes tietoinen siitä, että Hanasaari olisi muutakin, kuin vain saari Helsingin ja Espoon välissä. Kampanja sai minut myös pohtimaan sitä, kuinka paljon ihanampi on ottaa irtiotto hieman kauempana keskustasta, varsinkin, jos viettää sen lähellä omia kotikulmia. Meistä molemmat fiilisteli koko yöpymisen ajan sitä, ettei tunnu siltä, että omaan kotiin on matkaa vain muutamia kilometrejä. Olo oli niin paljon rentoutuneempi ja erityisesti minulle meri ja sen läheisyys on oikea henkireikä, joka saa mielen ja ajatukset paljon selkeämmiksi.

Viimeisen reilun vuoden aikana olen alkanut arvostamaan yhä enemmän kotimaan matkailua ja lomailu täällä Suomessa, vaikka vain ihan omalla mökillä, on alkanut kiehtomaan todella paljon. Aluksi suunnitelma oli viettää heinäkuussa lähes pari viikkoa Italiassa, mutta muiden suunnitelmien muuttumisen vuoksi matka peruuntui. Mietin, lähtisinkö siitä huolimatta Italiaan tai johonkin muualle, mutta tällä hetkellä olo on sellainen, että haluan nauttia lomallani Suomesta. En ole vuosiin viettänyt paria päivää pidempään mökillä ja muutenkin entistä vahvemmin nousee pinnalle fiilis siitä, että haluan lomailla. Toki ulkomaillakin olo on lomailua, mutta koska en ole mikään rannalla tai uima-altaalla makoilija, on lomat usein aika kuormittavia, täynnä tekemistä. Päätin, että tänä kesänä vietän suurimman osan Suomessa, käyden läpi 100 syytä matkailla Suomessa-listaa ja antaen aikaa itselleni. Meillä on niin ihania paikkoja täällä Suomessa, jotka ovat näkemättä.


Mitä mieltä te olette kotimaanmatkailusta ja -lomailusta? Vietättekö lomat mieluummin Suomessa vai onko pakko päästä ulkomaille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela