Pietarin matkaopas ja vinkkejä Pietariin

keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Moikka! Huh mikä paluu arkeen. Inhottaa nupista kiireestä, mutta kun takana on kolme yli 11 tuntista työpäivää lomailun takia, ei tämä arkeen paluu pienenkään loman jälkeen ole ollut kovin hohdokasta. Tietenkin tälle viikolle vielä osui täyteen buukattu viikko, mutta eiköhän se tästä. Rauhassa, syvään hengitellen yksi asia kerralla alta pois.

Enempää en jaksa puida tätä kiirettä vaan siirrytään koko tekstin aiheesee, eli Pietariin. Vietimme työporukalla keskiviikosta lautantaihin Pietarissa ja vau, koko kaupunki yllätti minut täysin! Aikaa Pietarissa olisi ehdottomasti tarvinnut enemmän ja tällä matkalla saimme todellakin vain pintaraapaisun kaupungista. Eniten yllätyin siitä, kuinka Pietari tuntui enemmänkin keskieurooppalaiselta kaupungilta ja koko kaupunki toimi jotenkin todella hyvin. Toki pakko todeta, että Venäjä on kyllä niin oma paikkansa ja päivien aikana tuli ajauduttua muutamaan todella hämmentävään tilanteeseen. Harvemmin esimerkiksi törmään keskellä suurkaupunkia hevosta taluttavaan tyttöön ja mahdollisuuteen ratsastaa tällä hevosella. Nämä eläin+humalaiset ihmiset ovat aina yhtä surullisia yhtälöitä ja onneksi tähän törmää nykyään yhä harvemmin.

Pietari on varmasti monelle paikka, joka kiehtoo ja jossa haluaisi käydä. Olin itsekin puhunut jo vuosia, että haluaisin käydä Pietarissa ja ylipäätänsä Venäjällä, mutta aina se vain oli jäänyt. Asuimme aikoinaan perheemme kanssa muutaman vuoden Imatralla, mutta siltikään emme käyneet koskaan Venäjällä. Itse asiassa useampi koulukaverikaan ei ollut koskaan käynyt siellä. Toki 2000-luvun alkupuoli ja silloinen Venäjän maine oli aivan toista, kuin nykyään.

Vaikka sain aivan pienen pintaraapaisun Pietarista, halusin koota tiiviin matkaoppaan Pietarista ja sinne matkustamisesta.

Käytännön vinkkejä ja omia kokemuksia Pietarista:

Viisumi - Muista hankkia viisumi ajoissa! Viisumia varten tarvitset: passin, joka on voimassa vähintään 6kk matkan päättymisestä, todistuksen matkavakuutuksen voimassaolosta, alle 6kk vanhan passikuvan sekä huolellisesti täytetyn viisumihakemuksen. Viisumin hinta (2019) on n. 100€ ja ryhmäviisumin n. 80€.

Matkustaminen Pietariin - VR:n Allegro-juna oli ihan mielettömän kätevä tapa lähteä Pietariin ja matka kestää alle 3,5 tuntia. Aikaa ei tuhlaantunut Suomen päässä mihinkään tarkastuksiin, mutta Pietarissa kaikilta tarkistettiin matkaliput ja passit.

Liikkuminen - Suosittelen lataamaan Bolt-sovelluksen (ent. Taxify) jo ennen matkaa. Tuo tuli minulle tutuksi Tallinnassa asuessani ja sama sovellus toimii myös mm. Latviassa sekä nykyään myös Suomessa. Esimerkiksi matka junalta keskustaan maksoi n. 5 euroa ja keskustan alueella Boltin kautta tilatuilla takseilla liikkui noin 2-3 eurolla riippumatta siitä, kuinka monta henkilöä taksissa oli. Pietarin Metroa on myös kehuttu, mutta niistä minulla ei ole tällä matkalla kokemusta.

Majoitus - Majoituksen suosittelen ottamaan Nevski prospektin, eli ns. pääkadun, läheisyydestä. Me majoituimme Kentron Boutique Hotel -nimisessä hotellissa Nevski prospektilla. Suosittelen hotellia todella paljon ja mm. Pietarin päärauta-asemalle oli vain noin viiden minuutin kävelymatka. Hotellissa oli ilmainen wifi, todella siistit huoneet, mukava henkilökunta ja aamupala tilattiin suoraan omaan hotellihuoneeseen. Hyviä hotelleja saa muuten Pietarista aika edullisesti!

Ravintolat - Kävimme jokaisena iltana syömässä kunnon dinnerin ja jokainen ravintola oli aivan mielettömän hyvä! Suosittelen ehdottomasti suunnittelemaan ravintoloita etukäteen ja tekemään pöytävarauksen erityisesti suuremmalle porukalle. Näissä ravintoloissa kävimme:

EM restaurant: Pieni ja intiimi, yhden ison huoneen fine dining-ravintola, jossa oli avokeittiö. Valittavissa oli kolmen tai kuuden ruokalajin menu, joka sai lihalla, kalalla tai pyynnöstä myös vegaanisena. Aivan mieletön palvelu, upeaa ruokaa, hyvät viinit ja ihana miljöö. Teen tästä paremman postauksen vielä myöhemmin.

Mr.Bo: Viihtyisä ja rento, mutta silti todella tyylikäs ravintola, jonka keittiö oli aasialainen fuusio. Suosittelen tilaamaan kaikki ruokalajit jaettavaksi, koska annokset ovat aika pieniä. Henkilökunta oli todella nuorekasta ja taustalla soi useaan otteeseen Eminemin biisit. Eli täysi 5/5 ruoan, miljöön ja tunnelman suhteen! Ja en hehkuta ainoastaan sen takia, että tämä ravintola oli minun valintani illallispaikaksi 😉

Rustaveli: Viimeisenä iltana söimme perinteisen georgialaisen illallisen Rustavelissa. Paikka oli todella kaunis ja ruoka oli mielettömän hyvää!

Baarit - Perjantai oli ainoa ilta, kun lähdin itse kunnolla ulos. Torstaina tosin kävimme vielä illallisen jälkeen pienessä drinkkibaarissa, joka oli todella kiva, mutta minulla ei ole mitään hajua mikä paikka oli kyseessä. Alla kuitenkin muutama todella kiva paikka, joita suosittelen.

SO Sofitel kattobaari: Kävimme SO Sofitel-hotellin kattobaarissa torstaina ja tuolla kannattaa käydä ihastelemassa maisemia! Esimerkiksi tämän postauksen ensimmäinen kuva on otettu kyseiseltä terassilta. Aika makeat näkymät Iisakinkirkolle!

Purga: Yksi hämmentävimmistä baareista, jossa olen koskana käynyt. Purgassa on uudenvuoden bileet joka päivä ja saavuimme paikalle juuri hieman ennen puolta yötä. Eikun paperiset jäniksenkorvat päähän, ihmisille jaettiin tähtisädetikkuja, laskettiin sekunteja puoleen yöhön ja tanssittiin venäläisiä tansseja. Olin yllättynyt, että lähes suurin osa porukasta oli selkeästi hieman vanhempaa.

Begemot: Begemot on jo kunnon klubi, jossa on kaksi erillistä kerrosta.Yläkerassa oli suuri karaokebaari ja alakerrassa tilaa tanssimiselle. Itse pidin tuosta paikasta todella paljon, ihmiset olivat tyylikäitä, paikka ei ollut liian täynnä ja juomat sai nopeasti. Hintatasosta en valitettavasti osaa sanoa.

Shoppailu - Shoppailuun suosittelen Galeria ostoskeskusta, joka on valtava, monikerroksinen ostoskeskus, josta löytyy merkkiliikkeitä, Sephora, Bershka, H&M ja niin edelleen. Galerian lähellä oli myös mm. Stockmann, jonka yhteydessä oli toinen ostoskeskus ja tuolta alueelta alkaa myös Nevski prospektin paras shoppailupätkä. Hintataso oli mielestäni aivan samaa luokkaa, kuin Suomessa.

Nähtävyydet - Nähtävyyksiä on Pietarissa ihan valtavasti ja kannattaa suunnitella ohjelmaa etukäteen suurten välimatkojen takia. Eremitaasi ja talvipalatsi oli pakko nähdä ja museossa olisi saanut kulumaan monta päivää, jos sen olisi halunnut kiertää kokonaan. Lippuja kannattaa hankkia mahdollisimman paljon etukäteen, jotta välttyy pitkiltä jonotuksilta. Pietarin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat ehdottomasti upeat kirkot (harmitti, että näimme Verikirkon sattumalta vain yöllä) ja arkkitehtuuri. Myös Nevajoella kannattaa käydä veneilemässä. Me vuokrasimme oman veneen, jolla ajelimme pitkin Nevaa pari tuntia.

Yleistä - Pietarissa on erityisesti päiväsaikaan todella isot ruuhkat, joten taksimatkoihin kannattaa varata hyvin aikaa. Itse pärjäsin koko matkan ilman käteistä ja vastaan tuli ainoastaan yksi kahvila, jossa ei käynyt kortti. Muuten kortilla sai maksettua hyvin joka paikassa - myös pienissä marketeissa. Pietari vaikutti todella turvalliselta kaupungilta, jonne voi aivan hyvin lähteä tyttöporukallakin. Kaupunki oli muutenkin todella rauhallinen yöaikaan sekä päivisin. Hintataso oli mielestäni lähellä Suomen hintoja, mutta varmasti lomailu onnistuu budjettimatkanakin.

Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä Pietariin matkaaville tai sinne matkustamisesta haaveileville. Itsellä ainakin tämä ensimmäinen matka Pietariin nosti vain matkakuumetta matkustaa sinne uudestaankin. Niin paljon jäi näkemättä!

Oletteko käyneet Pietarissa? Entä millainen mielikuva teillä on paikasta?

4 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia! En oo erityisemmin koskaan kiinnostunut Pietariin matkustamisesta, mutta tää postaus kyllä muutti mielen täysin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin mielikuva ja ajatus Pietarista muuttui aivan täysin! Suosittelen ehdottomasti käymään edes pikaisella viikonloppureissulla :)

      Poista
  2. Pietari on sellainen kohde, jossa olen aina halunnut lapsesta asti käydä!:) Kun reissu tulee ajankohtaisemmaksi, palaan taatusti tähän postaukseen. Mahtavia vinkkejä, kiitos niistä!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja toivottavasti reissu toteutuu pian! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela