Luonnollinen vai kemiallinen aurinkovoide?

sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

*Tuotteet saatu, sisältää affiliate-linkkejä

Ihana, ihana, ihana aurinko! Viimein ollaan päästy nauttimaan auringon lämmittävistä säteistä. Samalla kannattaa muistaa, että jo kevätaurinko voi polttaa ihoa, koska ihon oma suojamekanismi auringonsäteitä vastaan ei ole vielä aktivoitunut. Luontainen ihon suojamekanismi, joka sijaitsee ihon sarveiskalvolla, on parhaimmillaan vasta noin kolmen viikon kuluttua, kun sitä altistetaan auringolle päivittäin noin 5-15 minuutin autingonotolla. Tämän takia aurinkosuojat tulee ottaa käyttöön heti, kun auringon UV-säteily kohoaa ja kevät ja alkukesä tulee olla erittäin varovainen auringon kanssa.

Olen pitkään käyttänyt kemiallisia aurinkovoiteita, joissa suoja aurinkoa vastaan perustuu siihen, että ne imevät UV-valoa. Luonnonkosmetiikan, eli fysikaalisten aurinkosuojien, teho perustuu taas siihen, että ne heijastavat UV-valon pois iholta. Fysikaalisella aurinkosuojalla tarkoitetaan tuotetta, jonka auringonsäteiltä suojaavat filtterit ovat peräisin laboratoriossa synnytettyjen synteettisten raaka-aineiden sijaan luonnollisista lähteistä. Fysikaaliset aurinkosuojat myös tehoavat välittömästi levittämisen jälkeen UV-säteilyä vastaan.

Miksi kannattaisi valita fysikaalinen aurinkosuoja kemiallisen sijasta? Ihan jo siksi, että kemiallisista aurinkosuojista imeytyy ihoomme kemikaaleja, jotka häiritsevät Lisäksi kemialliset aurinkosuojat sisältävät usein terveydellisistä syistä paljon kiisteltyjä nanomateriaaleja, joiden turvallisuutta ihmisille tarkkaillaan jatkuvasti. Fysikaaliset, luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eivät  myöskään koskaan sisällä meren ekosysteemiä ja koralleja tuhoavia synteettisiä filttereitä. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat myös täysin turvallisia pienille lapsille.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien toiminta perustuu kolmeen perusasiaan: 1) turvalliset mineraalioksidit (useimmiten sinkki- tai titaanioksidit) heijastavat UV-säteilyä pois iholta, 2) huolellisesti koostettu voidepohja estää ihon kuivumista ja vanhenemista ja 3) voiteisiin valitut tehoraaka-aineet hoitavat ja rauhoittavat ihoa. Sen lisäksi, että luonnon kosmetiikan aurinkosuojat suojaavat ihoa, ne hoitavat ja ravitsevat ihoa huomattavasti enemmän, kuin kemialliset aurinkosuojat.

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat kehittyneet viime vuosien aikana huimasti ja laadukkaita synteettisiä aurinkovoiteita löytyy usealta valmistajalta. Mádaran* valikoimasta löytyy aurinkovoiteet SPF15, SPF20 ja SPF30 suojakertoimilla. SUN30 Plant Stem Cell Antioxidant aurinkovoide* on koostumukseltaan läpinäkyvä, silkkinen ja helposti levittyvä. Aurinkovoide sisältää myös vadelmansiemenöljy' ja E-vitamiinia, jotka vahvistavat SPF-suojaa. Jo ruskettuneelle iholle sopiva, pienemmällä suojakertoimella oleva SUN15 Beach BB Shimmering-aurinkovoide* on  Mádaran tämän kevään uutuus. Kevyesti sävytetty aurinkovoide heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä samalla, kun se suojaa ihoa UV-säteilyltä.

Olen jo useamman vuoden valinnut oman aurinkovoiteen kasvoille ja käyttänyt tuotetta, joka on tarkoitettu nimenomaan kasvoille käytettäväksi. Kasvojen iholle tarkoitetut aurinkosuojat eivät mm. tuki ihohuokosia ja usein sisältävät UV- ja UVB-suojan lisäksi suojan ilmansaasteita vastaan. Mádaran SPF30 Age-Defying aurinkovoide kasvoille* on kevyesti sävytetty aurinkovoide, jossa on ihoa uudistava, anti-age vaikutus ja auringo iholle aiheuttavia vaurioita, kuten kuivumista, pigmenttimuutoksia ja ryppyjä, ehkäisevä vaikutus.

Mádaralta tuli aurinkotuotteisiin tänä vuonna toinenkin uutuus, FAKE IT itseruskettava voide*, joka luo iholle luonnollisen päivetyksen 4-6 tunnissa. Voide sisältää mm. hyaluronihappoa, jojoba-öljyä, ja sheavoita. Voide luo iholle kauniin rusketuksen noin viideksi päiväksi. Jos sävystä haluaa tummemman, voi voidetta levittää iholle toisen kerroksen noin kuuden tunnin kuluttua ensimmäisestä levityskerrasta. Voide ei sisällä aurinkosuojaa, joka tulee muistaa ennen aurinkoon suuntaamista!

Tulevana tiistaina, 23. huhtikuuta, Mádara järjestää jälleen huippusuositun alennuskampanjansa. Tuona yhtenä päivänä koko verkkokaupan valikoima huimassa 40% alennuksessa! Lisäksi jokaiseen yli 70€ tilaukseen tulee mukaan ilmaiseksi täysikokoinen Deep Moisture -uudistava yövoide* (50ml / arvo 31€). Eli todella mahtava tilaisuus tilata kokeiluun luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet! Lisäksi suosittelen kurkkaamaan seuraavat lempparini Mádaralta: SOS seerumi*Infinity Drops Immuno seerumi*,  Antioksidantti boosterit*Detox naamio* ja puhdistusmaito*. 😊

Käytätkö luonnollista vai kemiallista aurinkosuojaa?

Ps. Muistathan aina tarkistaa, että aurinkosuojasi sisältää suojan myös UVA-säteilyä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela