Toimivampi keho naprapatian avulla

maanantai 25. maaliskuuta 2019

Yhteistyössä Hieros, naprapatia -käynnit saatu

Kehonhuollon laiminlyönti on asia, jossa minun pitäisi skarpata. Tai olisi pitänyt skarpata jo useampi vuosi sitten. Olen onnekas, etten ole koskaan kärsinyt niin suurista vammoista, jotka olisivat vaatineet esimerkiksi leikkausta, mutta sellaista perus kipuilua ja skrapailua tuntuu kehossa jatkuvasti. Varsinkin siellä niska-hartiaseudulla, joka joutuu koetukselle päivittäin. Olen suht hyvä tarkkailemaan ryhtiäni ja pyrin tekemään töitä mahdollisimman ryhdikkäästi, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun alan muokkaamaan kuvia, ryhti huononee ja olen ihan k a ma a l a s s a kyyryssä naama sentin päässä läppärin näytöstä. Joo-o, tuosta on työergonomia kaukana!

Muutama viikko sitten sain Hieroksella työskentelevältä Jaanalta kyselyn, haluaisinko tulla kokeilemaan Naprapatiaa. Anteeksi mitä? Nopean kotisivuihin tutustumisen jälkeen selvisi, että kyseessä on kehon tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja sekä sairauksia hoitoa manipulaation ja  mobilatisaation avulla. Naprapatian tavoitteena on kivun hoito ja nivelliikkuvuuden parantaminen. Hoito toteutetaan manuaalisesti Naprapaatin toteuttamana. Ensimmäisellä käynnillä tehdään lyhyt haastattelu, jonka jälkeen katsotaan liikkuvuutta muutaman harjoitteen avulla ja lähdetään toteuttamaan yksilöityä hoitoa. Viime aikoina pahimmat kipuilut ovat olleet kehon yläosassa, joten omassa naprapatia-hoitojaksossa keskityimme yläselän, olkapäiden, kaularangan sekä rintarangan liikkuvuuteen ja siellä olevien kiputilojen hoitoon.

Naprapatia helsinki, naprapatia hieronta, kehonhuolto, Hieros naprapatia
Omassa hoitojaksossani olemme yhdistäneet molempia hoitotekniikoita, eli manipulaatiota ja mobilisaatiota. Pahimmat vaivani ovat olleet olkapäiden rajoittunut liikerata sekä rintarangan jäykkyys, joita molempia on saatu todella, siis oikeasti todella, tehokkaasti parannettua jo yhden käynnin seurauksena. Minulla on ollut jo pitkään kipuilua oikeassa olkapäässäni, joka näkyy aina olkapäitä treenatessani siten, että joudun todella tarkkaan miettimään käden asentoa, jotta liikkeet eivät tee kipeää. Ensimmäisen käynnin jälkeisenä päivänä olkapäitäni treenatessani havahduin siihen, ettei olkapäätä satu. Ja että huonompi, oikea olkapääni, on huomattavasti liikkuvampi ja paremman tuntuinen, kuin vasen.

Mobilisaation ja manipulaation erona on liikenopeus. Mobilisaatiossa nivelen liikkuvuutta pyritään parantamaan hitailla, rauhallisilla ja tasaisilla liikkeillä. Manipulaatiossa taas vain käväistään nopeasti nivelen liikkuvuuden lopussa tai rajamailla. Omassa hoidossani tämä toteutui muun muassa siten, että selkärankaani tehtiin alussa paljon mobilisaatiota, joka samalla rentoutti selkärankaani. Tämän jälken teimme manipulaatiota, jossa kiertävällä, naprapaatin avustamalla liikkeellä napsautettiin (terminologiani ei välttämättä ole ihan oikea!😃) selkärangan nikamat. Tämä voi kuulostaa hieman pelottavalta, mutta napsahtava ääni on vain hyvä merkki ja on osa kipuun auttavaa manipulaatiota.

"Manipulaatiossa naprapaatti ensin vie nivelen sen liikkuvuuden viimeisille asteille ja suorittaa sitten nopean impulssiksi kutsutun liikkeen niveleen. Usein tässä kohtaa kuullaan nopea napsahtava/rutiseva ääni, kun nivelessä oleva alipaine purkautuu nopeasti nivelpintojen erkaantuessa hetkellisesti toisistaan. Onnistuneen manipulaatiotoimenpiteen jälkeen nivelen liikelaajuus paranee välittömästi ja kipu helpottuu. Mobilisaatiossa tätä napsahtavaa ääntä harvemmin kuullaan."

Naprapatia helsinki, naprapatia hieronta, kehonhuolto, Hieros
Olen nyt käynyt naprapatiassa kahdesti ja kokemukseni on ollut todella positiivinen. Manipulaation ja mobilisaation lisäksi hoitoon kuuluu hierontaa, eli naprapatia on erittäin monipuolinen hoitomuoto. Mitään rentouttavaa hipsutteluhierontaa kaipaavalle sitä en suosittele, mutta selkeihin kiputiloihin ja yleiseen kehonhuoltoon se soveltuu erinomaisesti. Naprapatia myös soveltuu kaiken ikäisille. Naprapatiassa, kuten esimerkiksi hieronnassakin, suositellaan selkeää hoitojaksoa, joka on esimerkiksi kolmesta viiteen käyntiä. 

Naprapatian kokeilusta kiinnostuneille minulla on tarjous Hierokseen (Albertinkatu 13, 00120 Helsinki) Naprapatiaan. Minun nimeni/blogini nimen mainitsemalla saa -15% ensimmäisestä 60 minuutin naprapatiakäynnistä. Ajan pystyy varaamaan nettiajanvarauksesta.


Kuvat Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela