Siemenrapeat suolaiseen ja makeaan tyyliin - Parhaat päälliset siemennäkkileivälle

perjantai 8. maaliskuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Leipomo Rosten

En ole vuosiin ollut tavallisen, pehmeän leivän perään, mutta kaikki rouskuva, kuten näkkileipä ja erilaiset korput, ovat suuri heikkouteni. Tietenkin vastaleivottu leipä paksulla voikerroksella on taivaallista, mutta harvemmin sitä tulee hankittua kotiini tai ylipäätänsä edes himoitsen "tavisleipää". Sen sijaan kaapistani löytyy aina erilaisia näkkileipiä, jotka toimivat niin välipalana, hyvänä hiilihydraatin lähteenä isomman aterian yhteydessä tai kiireessä nopeana lounaan korvaajana. Tavallinen näkkileipä, kuten monien koulutaipaleelta tuttu koulunäkki, on aika tylsää mutustettavaa ja suosikikseni on noussut siemennäkkärit, jotka ovat huomattavasti maistuvampia jo ihan sellaisenaankin. Toisinaan tulee naposteltua pari siemennäkkärisiivua pelkiltään ihan vain siksi, että ne ovat niin super hyviä!

Valitsen siemennäkkileivät tavallista näkkileipää mieluummin myös siksi, että ne ovat huomattavasti ravintorikkaampia. Siemeniä ja pähkinöitä olisi hyvä nauttia ravitsemussuositusten mukaan noin kaksi ruokalusikallista päivässä, joten jo palalla tai parilla siemennäkkileipää pääsee todella lähelle päivittäistä suositusmäärää. Siemenet sisältävät myös meidän keholle, kuten aivoille ja luustolle, tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Lisäksi siemenet ovat erinomainen hyvän, eli tyydyttämättömän rasvan lähde kuituja unohtamatta sekä sisältävät runsaasti proteiinia. Olen myös huomannut, että herkälle vatsalleni siemenpohjaiset näkkileivät sopivat paljon paremmin, koska useimmat niistä eivät sisällä lainkaan gluteenia tai hiivaa, kuten valehtelematta parhaat Leipomo Rostenin Siemenrapeat Siemennäkkileivät.

Leipomo Rostenilla on laaja valikoima Siemenrapeat-tuotteita, joihin kuuluu siemennäkkileipä kuudessa eri maussa (lemppareitani ovat Kaura&Auringonkukka, Kaura&Chia sekä Kurpitsansiemen&Pellava) sekä naposteluun sopivia siemenlastuja. Rakkauteni Leipomo Rostenin Siemenrapeat-tuotteisiin lähti siemennäkkileivästä, mutta voi vitsi nuo siemenlastut ovat hyviä ja koukuttavia! Meiltä löytyy toimistolta pari avattua siemenlastupussia ja voin paljastaa, että käsi rapistelee pussia tiuhaan tahtiin toimistolla töitä tehdessä.

Siemennäkkileivät ovat todella hyviä sellaisenaan ja simppelisti esimerkiksi voin ja juustosiivun kanssa, mutta päällisiksi sopii oikeasti lähes mikä tahansa - niin makea kuin suolainenkin. Siemennäkkileipiä tai siemenlastuja voi myös murskata esimerkiksi rahkan tai smoothiebowlin päälle, jolloin pehmeyden oheen saa kivaa rapeutta ja lisättyä annoksen ravinteikkuutta.

Ehdottomia suosikkikombojani siemennäkkileivän päälle on:
Raejuusto+Avokado
Vuohenjuusto+Tuoreet vadelmat tai viikunasiivut
Herne-minttu-avokadotahna +keitetty kananmuna
Tuorejuusto+Marjat
Raejuusto+Granaattiomenan siemenet
Tomaatti+Tuore basilika
Tuorejuusto+Kylmäsavulohi

Inspiraatiota näkkileipien päällisiin kannattaa etsiä Pinterestistä ja Leipomo Rostenin sivuilla on useita reseptejä siemennäkkileipien ja siemenlastujen kaveriksi, kuten herkullisen kuuloiseen kylmäsavulohitahnaan, mustapapu- ja valkopaputahnaan sekä porkkanahummukseen.

Haluan jakaa teille reseptin ylempänä mainitsemaani herne-minttu-avokadotahnaan, joka sopii siemennäkkileivän päälle sellaisenaan, muiden päällisten kanssa sekä myös siemenlastujen dippailuun. Tuore minttu antaa kivan lisäyksen muuten hyvin pehmeisiin makuihin.

Herne-minttu-avokadotahna
1 pehmeä avokado
1 dl herneitä (pakaste)
Pieni kourallinen mintunlehtiä
1 pienen sitruunan/limen mehu
2-3 rkl vettä/oliiviöljyä
suolaa
(cashewpähkinöitä)

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Purutuntumaa halutessaan koostumuksen voi jättää hieman rakeisemmaksi. Lisää tarvittaessa nestettä.

Kannattaa myös tarkkailla tänään Instagramia, sillä sinne on tulossa arvonta, jossa voi voittaa Siemenrapeat-tuotepaketin! Instagram-tilini on @Mikaelakosk. 😊

Onko Leipomo Rostenin siemennäkkileivät teidänkin lemppareita? Ja mitkä ovat just sun go to-näkkileipäpäälliset?

2 kommenttia:

  1. Hei mistä mahtaa olla tuo sun paita? 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paita on Gina Tricotista :) Se oli minulla kuvauslainassa Polhemilta, joten en ole ihan varma onko sitä jo kaupoissa. Mutta joka tapauksessä tämän kevään mallistoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela