Luonnetestin mukaan olen spontaani harhailija - hyvä vai huono asia?

perjantai 15. maaliskuuta 2019

Kaikki persoonallisuus- ja luonnetestit ovat ihan parasta ja taas oli pakko tehdä uusi testi, jonka tuloksia lähdin pohtimaan postauksen muodossa. Tällä kertaa tein VisualDNA:n Who I am-testin, jossa persoonallisuutta ja luonnetta analysoitiin sen mukaan, minkä kuvavastauksen valitset kysymykseen. En ollut aikaisemmin tehnyt vastaavia testejä, joten oli todella hämmentävää huomata kuinka lähelle sitä persoonaa, jollaiseksi sen itse koen, pääsin kuvavastauksien perusteella. Sain tulokseksi seuraavan: Olet kuljeksija (Spontaani harhailija). Mukaudut nopeasti kaikkeen mihin elämä sinut vie.

Testi mittasi viittä osa-aluetta, joista jokaiseen tuli oma prosenttiosuus välillä 1-100. Omat tulokseni kuvasivat minua todella hyvin ja ainoa osa-alue, josta oli yllättynyt, oli se, että sain todella korkean tuloksen ektroverttiyteen. Luonteeni osa-alueissa korostui jälleen pieni sisäänpäinkääntyneisyys ja impulsiivisuus sekä yhteistyökyvykkyys ja se, ettei tunteeni kiihdy nollasta sataan kovin helposti.

Avoimuus 38% "Alhainen avoimuutesi viittaa siihen, että saat vahvuutta perinteistä ja tutuista asioista. Olet maanläheinen ja mieluummin selkeä, suoraviivainen ja teoreettinen ajattelija."

Tunnollisuus 31%"Haluat toimia välittömästi impulsiivisuuden ohjaamana, joka voi olla tehokasta ja hauskaa. Mutta jos piirre viedään äärimmäisyyksiin, se voi aiheuttaa ei-toivottuja pitkän aikavälin seurauksia itsellesi ja muille."

Ekstroversio 76%"Suuri ekstroversion tasosi viittaa siihen, että koet myönteisiä tunteita sosiaalisissa tilanteissa ja tapatumissa, joihin myös hakeudut."

Suostuvaisuus 76% "Arvostat toisten kanssa toimeen tulemista, joten olet huomaavainen, ystävällinen ja halukas tekemään kompromisseja ympärilläsi olevien ja ryhmän eduksi. Tästä syystä olet usein todella pidetty."

Neurotiikka 24% "Olet rauhallinen, emotionaalisesti vakaa ja olet keskimäääräistä harvemmin surullinen, kuin ihmiset, joilla on korkea neurotiikka. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että koet heitä enemmän positiivisia tunteita."

Huh, meni kyllä lähes nappiin kaikki! Tunnistin jokaisesta osa-alueesta piirteitä itsestäni. Olen todellakin sellainen, että haluan asioiden tapahtuvan välittömästi tai vähintään nopeasti, turhaudun, jos muut eivät sano asioita suoraan tai selkeästi ja haluan selvittää epäselvät asiat tai konfliktit. Olen myös sosiaalisesti todella lahjakas, vaikka pidänkin paljon yksinolosta. Myös ryhmätyöskentely on minulle helppoa, vaikka kerronkin toisinaan erityisesti työtilanteissa mielipiteeni aika suoraan. Oli myös hauska huomata viimeisestiä kohdasta, että koen itsekin olevani emotionaalisesti todella tasainen, enkä tuohdu ja kiihdy helposti ja koen emotionaalisesti epävakaat ihmiset usein raskaiksi mielialan nopean vaihtelun vuoksi. Saatan myös tuntea kyseisen luonteen omaavien ihmisten seurassa oloni varautuneeksi, koska koen, etten voi välttämättä ilmaista itseäni ja mielipiteitäni täysin rehellisesti, etten aiheuta toisessa suurta tunnepurkaumaa.

Testi antoi vielä syvempääkin katsomusta omaan luonteeseen ja persoonaan, joka sai minut tykästymään kyseiseen vieläkin enemmän. Kymmeneen elementtii jaetut luonteenpiirteet auttavat meitä lisäämään itsetuntemustamme sekä minuuden kehittymistä. Testi antoi minulle seuraavat kuvaukset:

Elämänkatsomus: Optimisti - Suuri ektsoversion taso yhdistettynä matalaan neurotiikkaan johtaa siihen, että optimistit näkevät aina asioiden valoisat puolet. Optimistit kohtaavat samalla tavalla ongelmia elämässä kuin muutkin, mutta he eivät anna näiden asioiden lannistaa. Luontainen aurinkoisuutesi johtaa siihen, että sinulla on lukuisia muita asioita, joita olet innoissasi.

Luonne: Huomaavainen - Huomaavaisilla ihmisillä on hyvin sympaattinen ulosanti ja he ovat aidosti kiinnostuneita muista ja huolehtivaisia muita kohtaan. He voivat kuitenkin toisinaan menettää periksiantamattomuutensa seuratessaan positiivista intuitiotaan, mutta koska he ovat hyviä imemään innostumista ja toimeliaisuutta muista ihmisistä, auttaa se viemään eteenpäin.

Itsehillintä: Rento - Suutut todella hitaasti ja olet epähalukas näyttämään sitä. Tästä syystä saatat toisinaan vaikuttaa liiankin tyyneltä ja helposti vietävältä. Todellisuudessa mieluummin annat anteeksi ja unohdat, kuin aloitat myrskyn. Tiedät, että kaikessa on kaksi puolta.

Maltti: Easy going - Easy-going persoonat ovat rentoja eivätkä nää syytä olla liian tosissaan kaikesta. Tämä voi johtaa siihen, että he ajatutuvat tekemään asioita helpoimman kautta. Sinulle on tärkeää voittaa satunnainen motivaatiopula ja laittaa hieman ekstraeforttia sinne, mihin sitä kannattaa asettaa.

Mieltymykset: Jymymenestykset - Nautit elämässä yksinkertaisista asioista ja makusi on pääosin valtavirran mukaista - haluat olla viihdytetty, et tylsistyä jonkin liian omituisen tai epätyypillisen parissa. Ihmiset, jotka omaavat tämän piirteen, luonnollisesti pitävät kommunikoivasta toiminnasta.

Seurallisuus: Antaja - Ihmiset, joilla on tämä ominaisuus, ovat miellyttäviä ja seurallisia. Heidän kanssaan tulee helposti toimeen ja he ovat pidettyjä.

Toiminta: Spontaani - Spontaanit ihmiset ovat usein täynnä energiaa ja rakastavat uusia seikkailuja. Energiasi ei ole kuitenkaan aina rakentavaa ja toisinaan voit tämän piirteen vuoksi jättää tylsät, tavalliset asiat tekemättä.

Asenne: Perinteinen - Perinteisen asenteen omaavat ihmiset uskovat, että heidän luottamuksensa ja arvonsa ohjaavat heidät ongelmien läpi. Sinulla on vahva side perheeseesi ja perintöösi ja tästä syystä et välttämättä kyseenalaista asioita niin paljon, kuin pitäisi. Ajattelet, että asiat ovat tietyllä tavalla, koska niin kuuluu olla.

Käsittelytapa: Haahuilija - "Difterit" eivät yleensä ole kiinnostuneita akateemisista tai henkisistä haasteista, vaan he tarvitsevat selkeän päämäärän ja palkinnon, joka auttaa heitä keskittymään asiaan, jota he eivät normaalisti tekisi. Jos tunnistat tästä itsesi, voit hyötyä asioidet organisoimisesta ja työvaiheiden asettamisesta.

Sietokyky: Käytännöllinen - Käytännölliset ihmiset eivät todennäköisesti suistu raiteiltaan kohdatessaan hankaluuksia. Sen sijaan, että he keskittyisivät negatiivisiin tunteisiin, he mieluummin työntävät kyseiset ajatukset sivuun ja keskittyvät toimenpiteisiin ja ongelmanratkaisuun selvitäkseen tilanteesta. Usko omiin kykyihisi selvitä kaikesta on vahvuutesi.


***

Todella moni kohta meni mielestäni alemmissakin kuvauksissa nappiin vaikkakin tietenkin käyttäytymismalli on aina päivä- ja tilannekohtaista, kuten kaikilla. Suurimmilta osin kuitenkin tunnistin itseni ja piirteeni, joka tekee jälleen todella jännäksi, kuinka hyvin nettitestit kuvaavat luonnettamme! Tai sitten tässä(kin) käy niin, että tavallaan alamme uskomaan ja näkemään itsessämme lukemaamme, kuten vaikka horoskoopeissa usein käy. 😉 Oli miten oli, pidän siitä huolimatta tällaisten testien tekemisestä ja kevyestä analysoinnista!

Oletteko te tehneet tämän testin? Ja tunnistatteko samoja luonteenpiirteitä itsessänne?


2 kommenttia:

 1. Oli pakko tehdä tää, olin melkein kaikessa sun vastakohta. :D

  Olin rento unelmoija.

  Avoimuus 93% Mielikuvituksellinen, luova ja mukautuvainen muutoksille. Mutta voin myös pyrkiä kohti yksilöllistä käyttäytymistä ja epäkäytännöllistä ajattelua.

  Tunnollisuus 46% (tää tais olla ainoa joka oli aika lähelle sama ja analyysi oli sama kuin sulla)

  Extroversio 8% Kuvaa erittäin hyvin mua, olen aika täys introvertti, joka tosin on sosiaalisesti erittäin lahjakas. Olen varauksellisempi, nautin yksinolosta, vahvat suhteet muutamiin ihmisiin sekä muutama läheinen ystävä.

  Suostuvaisuus 31% Terve skeptismi ja vahva ratkoja. Pystyn tekemään koviakin päätöksiä, jotka eivät miellytä välttämättä kaikkia, mutta täytyy silti tehdä. (tää on muuten sellainen seikka, jonka eteen olen tehnyt töitä, eli en ole aina ollut tällainen)

  Neurotiikka 88% Tääkin on niin mua! :D Reagoin todella helposti kaikkeen ja kaikki menee tunteisiin. Voi vaikuttaa kykyyn ajatella selkeästi sekä selviytyä muutoksesta ja stressistä. Onneksi tota kompensoi sitten taas aika hyvin mielen avoimuus. ;) Jollain tapaa on mahtavaa, että pystyy kokemaan ja aistimaan kaikki ympärillä tapahtuvat asiat todella vahvasti, mutta vuosien varrella on pitänyt kovettaa itseään, oman jaksamisen vuoksi monesti. Toisaalta erittäin vahvasti kokeminen on ehdottomasti rikkaus. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela