Kotimaista superfoodia ja vuoden hittijuoma: Kerkkälatte

lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Arctic Warriors

Olen aika perinteinen kahvinjuoja ja kun juon kahvia, nautin sen mieluiten mustata, maksimissaan tilkalla kauramaitoa. Latet ja cappucinot eivät ole pitkään aikaan iskeneet, mutta sen sijaan olen hullaantunut erilaisiin kahvittomiin latteihin. Viimeisin tuttavuus on trendijuomaksi noussut kuusenkerkkälatte, joka valmistetaan kotimaisesta kerkkäjauheesta. Jauhettua kuusenkerkkää voi käyttää kuten muitakin viherjauheita, esimerkiksi smoothien ja puuron joukossa, mutta se sopii erinomaisesti juomaksi, kuten kerkkälateksi, valmistettuna.

Meillä on Suomen luonnossa useita superfoodeja, joista marjat ovat monille varmasti tunnetuimmat. Erilaiset villiyrtit ovat monille hieman tuntemattomampia - erityisesti C-vitamiinia appelsiinia enemmän sisältävä kuusenkerkka. C-vitamiinin lisäksi nuoret kuusenkerkät sisältävät runsaasti A-vitamiinia, antioksidantteja sekä flavonoideja, jotka suojaavat kehoa muun muassa flunssaa vastaan. Kuusenkerkän teho erilaisten sairauksien hoidossa kantaa pitkälle historiaan ja sillä on hoidettu esimerkiksi kihtiä, reumaa ja sappivaivoja.

Arctic Warriors valmistaa KERKKÄ kuusenkerkkäjauheensa Suomen Lapista kerätyistä nuorista kuusenkerkistä. Tuote on pakattu tummaan lasipurkkiin, joka suojaa tuotetta valolta ja lämmöltä ja näin säilyttää tuotteen laadun muuttumattomana. Kuusenkerkkä sopii sellaisenaan esimerkiksi salaatin joukkoon tai yksinään syötäväksi, mutta kaikista monipuolisimmin kuusenkerkkän hyödyt saa käyttöön käyttämällä pakastekuivattua kuusenkerkkäjauhetta, joka säilyttää kerkän ravintoaineet lähes tuoretta vastaavina. Jauhe on myös miellyttävämpi käyttää ja se soveltuu niin suolaisiin, kuin makeisiin ruokiin ja juomiin, jolloin kerkän ravintohyödyt on helppo saada käyttöön. Esimerkiksi kerkkäpesto kuulostaa todella mielenkiintoiselta, jota pitää kokeilla kesällä ruokapöydässä! Kerkkiähän voi poimia keväisin ja alkukesästä itsekin, kunhan muistaa, ettei niiden poimiminen kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan poimimiseen on oltava maanomistajan lupa.

Kerkän sisältämät antibakteeriset eteeriset öljyt vähentävät kehon tulehdustiloja ja sillä voi olla positiivisia vaikutuksia taistellessaan flunssaa vastaan tai ennaltaehkäisemään tartuntoja. Monet ovat kokeneet saaneensa kerkästä apua muun muassa hengitystieinfektioihin, yleiskunnon paranemiseen sekä kehon tulehdustilojen alentamiseen. Lisäksi sillä on nielusta limaa irrottava vaikutus.

Kuusenkerkällä on myös piristävä ja väsymykseen auttava vaikutus. Itse olen jo useamman viikon startannut päiväni juomalla lasillisen vettä, jossa on reilu teelusikallinen KERKKÄ kuusenkerkkäjauhetta sekä tuoreesta sitruunasta puristettua mehua. Kerkkälatesta osaa hyvän vaihtoehdon kahvin korvaajaksi ja kaikista lempein tapa tutustua kuusenkerkkään on valmistaa siitä lämmittävä ja makea, ravintorikas kerkkälatte.
Viime vuoden aikana hitiksi noussut kerkkälatte on rantautunut myös useisiin kahviloihin ja muun muassa kaikista Suomen Fazer-kahviloista saa Arctic Warriorsin KERKKÄ kuusenkerkkäjauheesta valmistettua kerkkälattea. 

Oletteko te jo ehtineet kokeilla kerkkälattea?

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela