Itseruskettavien tuotteiden ABC - Näin onnistut itseruskettavan käytössä

keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Cocopanda.fi

En edes muista milloin olisin ollut ilman päivetystä ja rusketus on se mun juttu. Kauneuskikka, josta en luovu. Siitä huolimatta, että rakastan itselläni ruskettunutta ihoa, on turvallinen ruskettuminen ja ylipäätänsä auringossakin megaturvallisesti hankittu rusketus kaiken a ja o. Vaikka rusketus on kuinka ihana tahansa, ei sitä missään nimessä kannata hankkia oman terveyden kustannuksella.

Suomessa päivetystä ei ylläpidetä ympärivuotisesti auringon avulla ja itse asiassa en nykyään edes kesäisin kauheasti välitä auringossa makoilusta. Nykyisin markkinoilla on todella hyviä itseruskettavia ja olen saanut usein kyselyitäkin, että olenko käynyt ulkomailla. Eli oranssi feikkirusketus on täysin menneisyyttä eikä aloittelijankaan tarvitse pelätä epäluonnollista lopputulosta, kunhan valitsee tuotteet oikein sekä valmistelee ihon itseruskettavia varten.

Olen käyttänyt itseruskettavia säännöllisesti todella monta vuotta ja vuosien aikana tekniikka luonnollisen rusketuksen saamiseen itseruskettavien avulla on harjaantunut lähes ammatilaistasolle. Toki joskus laiskottaa, eikä jaksa olla niin tarkka esimerkiksi käsien kanssa, mutta muuten ruskettavien tuotteiden käyttö menee todella iisisti. Tästä syystä halusin jakaa teille parhaat vinkkini niiden käyttöön ja hyviin tuotteisiin. Alla koostamani näppärä itseruskettavien ABC tallennettavaksi myöhempää hyödyntämistä varten!

1. Kuori, sheivaa ja kosteuta
Mutta älä juuri ennen itseruskettavan levitystä! Karvanpoisto olisi hyvä tehdä noin vuorokausi ennen itseruskettavan levitystä. Myös muut valmistelut, kuten suihku, kosteutus ja kuorinta olisi hyvä tehdä ainakin neljä tuntia ennen itseruskettavan levitystä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen ja kestävä. Esimerkiksi sääriin tulevat tummat pisteet johtuvat siitä, että karvat on ajeltu liian lähellä itseruskettavan levitystä.

2. Valitse oikea tuote
Omat mieltymykset määrittävät pitkälti sen millainen tuote kannattaa valita. Öljymäiset ja voidemaiset tuotteet ovat aikista kosteuttavimpia iholle, suosittelen esimerkiksi Fake Bake Original Self-Tan Lotion Luxurious Golden Bronzeria tai Vita Liberata pHenomenal 2–3 Week Tan Lotion Face & Bodya. Öljymäiset ja voidemaiset tuotteet tarvitsevat hieman pidemmän kuivumisajan, mutta väri on iholla todella kestävä!

Vaahtomaiset itseruskettavat kuivuvat nopeasti ja ovat todella helppoja levittää. Mousse-tuotteissa on usein myös tummempi karttaväri, joka helpottaa levitystä. Karttaväri tarkoittaa siis sitä, että tuote on levittäessä todella tumma, mutta suihkussa useimmiten suurin osa sävystä huuhtoutuu pois. Viime vuoden aikana markkinoille tuli paljon karttavärittömiä, vaahtomaisia itseruskettavia ja yksi luottoruskettavani on Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water, joka kuivuu nopeasti, ei todellakaan tahraa ja sävy on todella kaunis. Tästä suosittelen aloittamaan vaaleammilla sävyillä, koska jo medium-sävy on aika tumma.

Suosittelen muuten ihan ehdottomasti panostamaan itseruskettavaan, jonka on valmistanut rusketustuotteisiin erikoistunut brändi, kuten esimerkiksi Vita Liberata, James Read, St.Tropez tai Fake Bake.

3. Käytä levityskinnasta
Sen jälkeen, kun tutustuin levityskintaisiin, en levitä enää koskaan itseruskettavaa ilman kinnasta. Levityskintaan avulla levitys onnistuu ilman raitoja ja esimerkiksi hankaliin kohtiin, kuten selkään, levitys on helpompaa kintaan avulla. Lempparini on Vita Liberata Gold Tanning Mitt, joka suojaa myös kämmenselän ja kinnas on todella kestävä. Ja muistathan pestä kintaan jokaisen käyttökerran jälkeen miedolla saippualla!

4. Varaa tarpeeksi aikaa
Tekniikan harjaantuessa itseruskettavan levitys voi sujua nopeasti, mutta muista varata tarpeeksi aikaa tuotteen kuivumiseen. Monet tuotteet vaativat ainakin puolen tunnin kuivumisajan ennen, kuin voit pukea huoletta tiukempia vaatteita. Itse laitan useimmiten itseruskettavaa illalla ja annan sen vaikuttaa yön yli. Tällöin itseruskettava on ehtinyt kuivumaan kunnolla ja olen jopa pystynyt käydä aamulla treenaamassa ilman pelkoa hikoilun myötä valuvasta karttaväristä!

Jos ei ole aikaa odotella tai haluaa syventää sävyä, kannattaa käyttää nopeavaikutteisia itseruskettavia Esimerkiksi  Fake Bake 5 Minute Mousse Instant Self-Tan, Cocoa Brown by Marissa Carter 1 Hour Tan Mousse ja Vita Liberata Ten Minute Tan ovat tuotteita, joita suosittelen! Jokaisessa on nätti, luonnollinen sävy ja tuote kuivuu nopeasti (eli levityksessäkin tulee olla aika nopea). Näissä nopeavaikutteisissa itseruskettavissa kannattaa huomioida se, ettei mielestäni sävy ole niin kestävä eikä lopputulos myöskään niin tumma, edes extra darkeissa, kuin mitä saa itseruskettavilla, joiden tulee vaikuttaa iholla useita tunteja. Mutta nämä ovat ihan mahtavia sävyn syventämiseen tai hetkiin, kun on saanut esimerkiksi kutsun yllätysdeiteille ja haluaa ihon näyttävän ekstra kivalta!

5. Huomioi oman ihosi pohjasävy
Olen välttynyt pahimmilta itseruskettava-mokilta, mutta muutamia kertoja olen törmännyt itseruskettaviin, jotka ovat olleet iholla harmahtavia tai vihertäviä. Kyseessä on aina ollut edullisempi valmiste, joten suosittelen huomioimaan ihon pohjasävyn tuotetta valitsessasi. Tästä syystä suosittelen jälleen käyttämään rusketustuotteisiin erikoistuneiden brändien tuotteita, koska usein heidän tuotteissaan sävyt ovat todella neutraaleja ja kaikille ihon pohjasävyille sopivia. Ja kannattaa myös muistaa, ettei sama itseruskettava näytä ikinä täysin samalta omalla iholla, kuin kaverin. Karttaväri onneksi kertoo aika hyvin minkä svyinen lopputulos on tulossa. Esimerkiksi usein ekstra dark-sävyt ovat hieman kylmiä ja jopa vihertäviä, kun taas medium-sävyt ovat neutraaleja ja kauniin lämpimiä.

6. Kädet tarvitsevat erityishuomiota
Itseruskettavaa levittäessä levitä tuote aina viimeiseksi käsiin. Kämmenselkä imaisee itseruskettavat tuotteet todella nopeasti ja usein saatan itse lisätä itseruskettavan joukkoon hieman kosteusvoidetta ennen kämmenselkiin levittämistä. Oma kikkani käsien ruskettamiseen on meikkisiveltimen hyödyntäminen, jolla saa nätisti ja luonnollisesti rusketettua sormet ja kämmenselän sivut. Ylipäätänsäkin levitä itseruskettava vimeisenä kämmenien lisäksi kyynärpäihin ja polviin.

7. Omat tuotteet kasvoille
Siihen, kuinka hyvin itseruskettava säilyy kasvoilla, vaikuttaa todella moni asia. Esimerkiksi jos käytät AHA, BHA tai Retinol-tuotteita kasvoillasi, lähtee rusketus kasvoilta nopeammin, koska kyseiset tuotteet kuorivat kasvoja. Olen myös huomannut voidemaisten tuotteiden olevan kasvoille parempia, koska ne ovat kosteuttavampia ja sekoittamalla niiden joukkoon hieman kosteusvoidetta, saa niistä paremmin soveltuvia kasvojen iholle. Ja muista lyhentää vaikutusaikaa, koska sävy nappaa kiinni ihoon nopeammin! Kaikista eniten suosittelen kuitenkin käyttämään kasvoille tarkoitettuja itseruskettavia, koska ne eivät tuki ihohuokosia, sisältävät enemmän kosteuttavia ainesosia ja toivotun lopputuloksen saavuttamisesta voi olla varma. Muun muassa James Read Self Tan Express Glow Mask Face on ihan mahtava sekä myös kasvoille hyvin sopiva Vita Liberata Ten Minute Tan.

Useimmiten olen kuitenkin huomattavasti vaaleampi kasvoilta, koska hoidan ihoani paljon. Tähän on avuksi pois peseytyvät itseruskettavat, joilla voi tasoittaa kasvojen ja vartalon värisävyä. Olen ihan rakastunut James Read Enhance Wash Off Taniin, joka ei lähde rullaantumaan lainkaan meikin alla ja kestää myös hikoilun. Tuollä saa oikeasti tumman sävyn kasvoille, joten suosittelen vaaleampi ihoisten sekoittamaan tuotteen kosteusvoiteen joukkoon, jos aiot laittaa sitä kasvoille.

8. Pese itseruskettava pois viileällä vedellä
Kuumat suihkut avaavat ihohuokosia, jolloin itseruskettava ei säily iholla niin hyvin. Eli ainakin itseruskettavan tuotteet pois peseminen kannattaa tehdä viileässä suihkussa!

9. Ylläpidä rusketusta runsaalla kosteutuksella
Kosteuta, kosteuta, kosteuta! Runsas ihon kosteutus lukitsee sävyn ihoon ja rusketus, niin luonnollinen kuin purkistakin hankittu, säilyy paremmin iholla, jos se on kunnolla kosteutettu. Sävyä saa myös ylläpidettyä paremmin tai tarvittaessa hieman syvennettyä asteittain päivettävillä tuotteilla. St.Tropez St. Tropez Gradual Tan Everyday Body on  ihana asteittain päivettävä tuote, joka on iholle megakosteuttava.

Jos suosittelemieni tuotteiden kokeilu kiinnostaa, kannattaa hyödyntää Cocopanda.fi verkkokaupan syntymäpäiväale! Cocopanda.fi verkkokauppa täyttää 3 vuotta ja tämän kunniaksi verkkokaupassa on lähes koko* valikoima on -25 % alennuksessa! Eli myös kaikki tässä postauksessa vinkatut tuotteet 🙌🏻 Kampanja alkoi tänään ja jatkuu tulevan sunnuntain, 31. maaliskuuta, loppuun saakka. (*ByNoor, Sigma, the Ordinary, John Masters Organics & NSB-boksi. Laura Mercier -15 %. Clinique, YSL & Estée Lauder -10 %)

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Oletko kokeillut Eco by Sonya itseruskettavaa kasvovettä? Ihan paras lopputulos ja miellyttävin valinta kasvoille mielestäni! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela