Näitä suosittelen - 15 x Kahvila ja ravintola Helsingissä

tiistai 12. helmikuuta 2019

Aika nopeasti Helsinkiin muuttamisen jälkeen olen löytänyt ravintoloita ja kahviloita, joissa käyn mielelläni säännöllisesti. Teen paljon töitä etänä, joten erityisesti etäpäivän työspoteille tärkeimmät kriteerit ovat suhteellisen rauhallinen työympäristö, hyvä hinta-laatusuhde, inspiroiva sisustus ja hyvää ruokaa, jos päätän syödä siellä  myös lounaan. Ravintoloista vakiopaikoikseni pääsevät paikat, joissa on hyvä palvelu ja henkilökunta, miellyttävä sisustus ja tietenkin hyvää ruokaa. Alan herkästi välttelemään ravintoloita, jos niissä on keskinkertainen tai huono palvelu, oli ruoka sitten kuinka hyvää. Onneksi nykyään voi osittain huonon palvelun skipata tilaamalla ruoan kotiin! Mutta onhan se paikan päällä syöminen aina ihan eri juttu ja oma elämyksensä. Tästä syystä harmittaa, jos ravintola, jossa on todella hyvää ruokaa, jää yhden kerran vierailulle ainoastaan huonon palvelun vuoksi.

Tietenkin pyrin jatkuvasti kokeilemaan uusia ravintoloita, mutta vakkari on aina vakkari - turvallinen, varma ja helppo. Varsinkin silloin, kun kalenterissa on töiden tekeminen ja jäähtyneen kahvin juomista. Ei siihen joka kerta kaipaa uutta elämystä uuden ravintolan tai kahvilan muodossa. Missä minut sitten voi bongata kaikista varmimmin? Muun muassa seuraavissa paikoissa, joista jokaista suosittelen lämpimästi!

Tästä mainitsin jo hetki sitten ja vaikka käyntejä on takana vasta kerta, on kynnys tämän kahvilan suhteen selätetty ja tästä lähin tulen ehdottomasti viettämään täällä useita hetkiä! Ihana, ihana, ihana!

Iso Roban Vibami on pelastus, jos haluan jotain freshiä ruokaa helposti. Erityisesti Gỏi cuốn eli Vietnamilaiset kesärullat on Food to die for.

Jos mieli tekee sushia, suuntaan Haruun. Kannattaa muuten käydä Annankadun Haru+:ssa, joka on väljempi Fredan ravintolaan verrattuna ja hintaan kuuluu muun muassa super hyvä jälkkärivalikoima, kuten jäätelö ja karkkeja!

Paulig Kulma on varma valinta keskustan kahviloista ja erityisesti yläkerran ikkunapöydistä on kiva katsella ihmisiä työskentelyn, kahvittelut tai syömisen ohessa.

Fabianinkadun The Cock on ollut vakkarini jo useamman vuoden, jos haluan käydä syömässä jossain kivassa, mutten liian hienossa paikassa. Toimii iltaisin, mutta suosittelen myös käymään tuolla lounaalla. Megahyvä salaattibuffa ja päivittäin pari erilaista keittoa, joista toinen on vegaaninen!

Tätä pizzeriaa on kehuttu maasta taivaisiin ja vihdoin sain käytyä siellä itsekin. Voi kyllä, rakastan pizzaa eikä tämä todellakaan pettänyt! Syömäni klassikko Pizza Margherita oli melkein yhtä hyvä, kuin Napolissa syömäni vastaava.

Hippo on vakkarikahviloista vakkarein, koska asun ihan sen lähellä ja aukioloajat ovat todella hyvät. Lisäksi koirani viihtyy siellä, joten tuolla tulee vietettyä helposti kuusikin tuntia putkeen töitä tehden. Edullista kahvia, ihana henkilökunta, hyvä sijainti, koiraystävällinen paikka ja hyvä menu. Ei ihme, että yleensä suuntaan tuonne! Ja edelleen suosittelen Barry´s Special-salaattia, joka tuli taas eilen syötyä. Yllä olevassa kuvassa taas on toinen lemppari, Kale Bowl.

Ullanlinnassa Kapteeninkadulla oleva Paulette on uudehko tuttavuus, mutta ensikäynnistä lähtien olen suositellut sitä tutuille. Pauletessa on mieletön lounas (lämpimiä vaihtoehtoja sekä hyvät ja isot salaatit) ja todella kiva miljöö. Kannattaa käydä!

Meksikolaista ruokaa tarjoava Chalupa on oma quilty pleasure, kun laiskottaa t o d e l l a paljon tai tekee mieli jotain niin sanottua mättöä esimerkiksi illanvieton jälkeisenä päivänä, koska Punavuoren ravintola on todella lähellä ja tilauksen voi tehdä Foodoran kautta. Chalupa ei todellakaan siis ole mitään liian raskasta tai epäterveellistä, koska raaka-aineet ovat tuoreita ja maut aitoja, mutta saatte varmasti ideastani kiinni. Vakkarini on tilata listalta Chalupa Supreme Seitanilla.

Harjussa Rootsin vanhaan tilaan avattu Oh My Goodness on vegaaniruoasta pitävän go to-paikka ja ihan täydellinen paikka opiskeluun tai etäpäivän viettoon. Ruoat ovat ihanan värikkäitä ja super hyviä!

Levainissa olen käynyt vain päiväsaikaan tekemässä töitä sekä kesäiltana viinillä. Leipomotuotteiden lisäksi Levainista saa aamupalaa, lounasta sekä illallista, mutta toimii erinomaisesti kahvilla käymiseen ja alkuillan istuskeluun viinilasillisen ääressä. Töölö on mielestäni kivempi päiväsaikaan ja Punavuori toimii paremmin illalla.

Symppis sisustusmyymälän yhteydessä oleva kahvila-ravintola on miellyttävä paikka mennä lounaalle tai kahville porukalla tai yksin. Lauantaisin on tarjolla myös brunssi Punavuoren ja Sörkän Mokoissa.

Enimmäkseen Relove on tullut minulle tutuksi pelkkänä 2nd Hand Storena, mutta nyt tänne Punavuoreenkin on avattu Töölön tapaan Relove, jossa on myös oma kahvila! Vielä en ole ehtinyt piipahtamaan juuri avatussa Fredan Relovessa, mutta Töölön Relove on tosi kiva, joten tuskin tuokaan pettää!

Paljon hypetetty Ravintola Tanner on miljööltään todella kiva ja viikonloppuisin sekä arkisin päiväsaikaan kiva paikka mennä viettämään aikaa tai mitäpä muutakaan, tekemään töitä yksin tai porukalla. En ole itse asiassa syönyt tuolla kuin kerran (palsternakka-hummusleipä saa täältä peukun!), mutta kaiken kaikkiaan todella kiva paikka, jossa täytyy ehdottomasti käydä myös illastamassa, eikä aina vain kahvilla tai lounasaikaan.

Tämä on oikeastaan olutbaari, mutta paikka on todella tyylikäs ja selkeästi "ravintolamainen" vaikkakin Il Birri on brändännyt itsensä brewpubiksi. Tähän mennessä olen käynyt tuolla vain illallisaikaan, mutta tänään olen menossa testaamaan lounaan ja huomasin pari viikkoa sitten, että tuolla on myös brunssi! Menee ehdottomasti kokeiluun mahdollisimman pian. Tuonne kannattaa myös suunnata ihan vain istumaan iltaa, varsinkin, jos joukossa on erikoisoluiden ystäviä.


Toivottavasti listalta löytyi uusia tuttavuuksia ja vinkkejä paikoiksi, joihin suuntaatte ensi kerralla kahville, lounaalle tai illastamaan. Ja jos teillä on vinkata kivoja kahviloita ja ravintoloita, erityisesti Punavuori-Kaartinkaupunki -akselilla, niin voi kyllä, otan mielelläni suosituksia vastaan!

Mahtavaa tiistaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela