Kasvovesien tehtävä ihonhoidossa - Tämän takia toner kannattaa ottaa käyttöön!

lauantai 16. helmikuuta 2019

*Tuotteet pr-näytteitä, sisältää mainoslinkkejä

Hylkäsin kasvovedet moneksi vuodeksi ja ainoa nestemäinen ihonhoitotuote jota käytin satunnaisesti, oli misellivesi, mutta sitäkin ainoastaan ihon puhdistamiseen silloin, kun vesipesu oli hankalasti toteutettavissa. Ennen korealaiseen ihonhoitorutiiniin tutustumista, eli reilu 1,5 vuotta sitten, mielsin kasvovedet ainoastaan ihon lisäpuhdistamiseen. Tiedätte varmasti sen  tyylin, kun kasvoilta oikein hangataan meikinrippeet vanulappua ja kasvovettä käyttäen. K-beautyyn hurahtaessani otin kasvovedet ja nestemäiset ihonhoitotuotteet takaisin käyttöön, mutta samalla luovuin muun muassa vanulapuista. Tajusin, että kasvojen puhdistustuotteet ovat erikseen ja kasvovedet ja hoitonesteet, eli tonerit ja essencet, ovat ihon hoitamiseen ja kosteutukseen. Boom, elämäni mullistui kerta heitolla ja ihoni alkoi voimaan paremmin ja pääsin eroon ihon pintakuivuudesta.

Usein luullaan virheellisesti, että ihon pintakuivuutta tulisi lähteä hoitamaan paksuilla voiteilla ja esimerkiksi kasvoöljyillä. Todellisuudessa kuivaa ihoa kannattaa lähteä hoitamaan ja ennaltaehkäisemään tuotteilla, joita käytetään puhdistuksen ja kosteusvoiteen välissä - sekä tietenkin yhdistää siihen omalle ihotyypille sopivat puhdistustuotteet ja kosteutusvoiteet. Olen maininnut aikaisemminkin, että iho kannattaa "pumpata" täyteen kosteutta ohuilla ja vesimäisillä tuotteilla, eli kerrostaa kasvovesiä ja hoitonesteitä useampi kerros. Itse käytän usein kasvovettä 2-4 kerrosta ja lisäksi yhdestä kerroksesta muutamaan kerrokseen hoitonestettä riippuen siitä, kuinka kiire ihonhoitorutiini on saada valmiiksi. Eli tiivistettynä, ihon kosteutuksen a ja o ovat ohuet, vesimäiset tuotteet, joita kerrostetaan iholle.

Kosteuttamisen lisäksi kasvovesillä on monta muutakin tarkoitusta ja jos haluaa laittaa ihonhoitorutiininsa toiselle levelille, kannattaa valita pari erilaista kasvovettä osaksi rutiinia. Mielestäni tärkeimmät ovat ihon pH-tasapainoa alentava kasvovesi sekä kasvovesi, joka tehoaa omaan päällimmäiseen iho-ongelmaan, kuten sameaan ihoon, suuriin ihohuokosiin tai pintakuivuuteen. Itseltä löytyy useampi eri kasvovesi, joita käytän fiiliksen ja ihon tarpeiden mukaan, mutta tärkeimmät kasvoveteni ovat pH:ta alentava, superkosteuttava, ihoa kirkastava happoja, tai muita aktiiviaineita, sisältävä kasvovesi. Kuten sanoin, vähemmälläkin pärjää, mutta itse tykkään vetää ihonhoidon vähän yli ja nautin pitkästä, perinpohjaisesta ihonhoitorutiinista.

Jos kasvovesi ei vielä kuulu säännöllisesti osaksi ihonhoitorutiiniasi, kannattaa se ehdottomasti lisätä osaksi ihon hyvinvointia. Sen lisäksi, että kasvovesi alentaa ihon pH:ta ja kosteuttaa, se myös supistaa ja puhdistaa ihohuokosia, suojaa ihoa ympäristösaasteilta, viimeistelee ihon puhdistuksen ja muun muassa ennaltaehkäisee ihonalaisten finnien syntymistä ja valmistelevat ihon vastaanottamaan seuraavat hoitotuotteet. Tästä syystä markkinoilla on lukuisia kasvovesiä erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Olin käyttänyt loppuun edelliset ihon pH:ta alentavat ja kosteuttavat kasvovedet (käytössä on ollut mm. Klairs* ja Secret Key*), joten pääsin vihdoin kokeilemaan uusia tuotteita. Sain Bearelilta kokeiluun pari toneria, joista toinen on Holika Holika Less on Skin Toner*. Kyseinen kasvovesi on kiinnostanut minua siitä lähtien, kun se tuli Bearelin valikoimaan, koska se on koostumukseltaan hypoallergeeninen, alkoholiton ja tuoksuton sekä 90% raaka-aineista on luonnollisia. Ja koko kasvovedessä on ylipäätänsä alle 10 ainesosaa.

Tähän mennessä olen pitänyt Less on Skin Tonerista ihan älyttömästi, koska se on koostumukseltaan hieman geelimäinen, joka helpottaa käsin iholle levittämistä, se imeytyy nopeasti ja purkki on ihan huippu, koska tuotetta annostellaan pumppaamalla. Yleensä kaadan nestemäiset tuotteet kämmenelle, mutta pumppuominaisuus helpottaa todella paljon!

Huxley tuskin on yhdellekään kosmetiikasta kiinnostuneelle vieras, koska sitä on hypetetty niin paljon. Koska olin kuullut siitä niin paljon positiivista, halusin ehdottomasti kokeilla merkiltä kehuttua Huxley Extract It Toner*-kasvovettä. Holika Holikan tapaan tämäkin palauttaa ihon pH-tasapainon sekä kosteuttaa ihoa ja on hypoallergeeninen, mutta tuotteessa on mieto tuoksu. Ainesosissa on todella paljon luonnollisia raaka-aineita, kuten kaktusviikunan uutetta ja siemenöljyä sekä ruusun ja kutrion kukkauutetta. 90% raaka-aineista on luonnollisia.

Siis vitsit, tuota ei ole todellakaan kehuttu liikaa! Koostumus on kasvovedelle tyypillisesti täysin vesimäinen, joten se kannattaa kaataa kämmenelle ja taputella kasvoille. Extract It on helposti kasvoille kerrostettava, koska se on niin ohutta ja imeytyy ihoon lähes välittömästi. Tämä toimii muun muassa 7 Skin Methodiin, eli kasvoveden seitsemänkertaiseen kerrostamiseen, täydellisesti koostumuksensa ja imeytymisnopeuden puolesta. Saatte muuten Bearelilta* koodilla MIKAELA12 12% alennusta normaalihintaisista tuotteista ja koodi on voimassa toistaiseksi!

Olen hehkuttanut Pixi Glow Tonic-kasvovettä*, joka on hellästi glykolihapon avulla kuoriva kasvovesi. Sain vihdoin käytettyä sen loppuun ja pääsin ottamaan käyttöön Retinolia, eli A-vitamiinia sisältävän Pixi Retinol Tonic* kasvoveden. Retinolia on viimeisen vuoden aikana kehuttu täydellisen ihon ihmeaineeksi, koska se on yksi tehokkaimmin ihoa uudistava molekyyli. Tästä syystä Retinoli sopii aina akneihosta ikääntyvälle iholle, koska se häivyttää pieniä juonteita ja tasoittaa ihon pintaa. Ihon uudistamisen lisäksi Retinoli stimuloi luontaisen kollageenin ja elastiinin tuotantoa kasvoilla. Kuten kaikkien happoja tai aktiiviaineita sisältävien kasvovesien kanssa, kannattaa Pixin Retinol Tonicin käyttö aloittaa varovasti ja tarkkailla ihon reagoimista. Alussa iho saattaa reagoida uusiutumiseen esimerkiksi hilseilyllä, mutta kärsivällisellä aloituksella alkuoireet pitäisi välttää.

Jos käyttää muita happoja, kuten AHA tai BHA-happoja sisältäviä tuotteita, tulee Retinoli ja ne käyttää erikseen, koska Retinolin vaikutus häviää happojen käytön yhteydessä. Jos rutiinissa haluaa pitää molemmat tuotteet, kannattaa toinen ajoittaa iltaan ja toinen aamuun. Retinoli myös herkistää ihon auringolle, joten suojakertoimia sisältävät tuotteet ovat suositeltavia tämän kanssa. Tästä syystä koreakosmetiikassa on usein todella korkea, usein noin SPF 50, suojakerroin.

Neljäntenä aktiivisessa käytössäni oleva kasvovesi on luonnonkosmetiikan edullinen Mossa Youth Defence Antioxidants Radiance Toner*, joka sisältää ihoa heleyttäviä ja kirkastavia hedelmähappoja. Luonnonkosmetiikassa on muutenkin ihania kasvovesiä, joten kannattaa tutustua myös niihin! Olen blogissani kehunutkin muutamia luonnonkosmetiikan tonereita, joten kannattaa kurkkia Kauneus-tägiä, jonka alta löytyy muitakin hyviksi kokemiani tuotteita.

Huh, tästä piti tulla lyhyt ja simppeli postaus, jossa vain vinkkaan näistä kasvovesistä, mutta yllättäen taas juttua löytyikin enemmän. Toivottavasti tästä kuitenkin oli apua ja oli mielenkiintoista lukea syvemmin kasvovesistä!

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta.

  Itse olen etsinyt 10 vuotta sopivaa kasvovettä, mutta en ole vieläkään löytänyt sellaista. Olen koittanut perus Niveat, Lumenet ja Biothermit. Luonnonkosmetiikasta olen koittanut kukkaisvesiä ja esim. Madaraa. Jokaisesta kokeilemastani kasvovedestä minulle on tullut otsa täyteen pientä näppyä. Olen koittanut kosteuttavia ja herkälle iholle tarkoitettuja ja vaikka mitä. Viimeinen niitti oli kun kokeilin korealaisesta kosmetiikasta kasvovettä ja minulle tuli POD-ihottuma ja otsa alkoi kukkimaan moneksi kuukaudeksi. Jouduin turvautumaan ihotautilääkärin apuun ja sain lääkevoiteita yms, kaikki muu kosmetiikka piti karsia pois.

  Olen kysellyt kosmetologeilta tästä kasvovesi-asiasta. Jokainen on sanonut juuri sitä, että kasvovesi on yksi tärkeimmistä asioista ihonhoidossa. Kysyin asiaa myös ihotautilääkäriltä, joka taas vastasi, ettei se ole tarpeellinen tuote. Minusta tämä on aika mielenkiintoinen ristiriita.

  Vielä odottelen ihon toipumista kesän ihottumista ja näpyistä. Jospa viimeistään kesällä saisin hyvän ihoni takaisin :) Voi olla, että en enää ota kasvovettä rutiineihini, kun tuntuu ettei se vaan sovi iholleni. Seerumeista taas pidän.

  Aurinkoista sunnuntaita sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkosmetiikassa saattaa olla ainesosia, jotka aiheuttavat allergisia oireita. Korealaisesta kosmetiikasta kannattaa välttää etanatuotteita, jos iho on herkkä reagoimaan, joten ehkä tuo Holika Holikan tässä postauksessa mainitsemani voisi olla sellainen, jota voisit lähteä kokeilemaan? :)

   Veikkaan, että tuo ihotautulääkärin kommentti pohjautui siihen "vanhanaikaiseen" ajattelutapaan, että kasvovesi on osa puhdistusta, ei hoitoa.

   Ihanaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela