Näin laskutan yhteistyöni - Free-Kevytyrittäjä

torstai 17. tammikuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Free-Kevytyrittäjä kanssa

Lähes 11 vuotta sitten aloittaessani blogin, en ajatellut olevani joskus siinä pisteessä, että joku haluaisi maksaa minulle blogikirjoituksesta. Vitsit miten ajat ovat muuttuneet! Ja ainoastaan hyvässä mielessä, koska mielestäni on upeaa, että yritykset näkevät sosiaalisen median mahdollisuudet osana markkinointia ja antavat usein todella vapaat kädet vaikuttajalle yhteistyön toteuttamiseen. Pidän todella paljon kaupallisen sisällön tekemisestä, koska se antaa omat haasteensa julkaisulle - on ajateltava kuplan ulkopuolelle, koska ketä kiinnostaisi pelkkä mainos?

idnostokuva
Nykyään jo pienemmätkin mikrobloggaajat ja -vaikuttajat pääsevät nopeasti siihen pisteeseen, että julkaisusta halutaan maksaa palkkio. Harvemmalla on valmiina takataskussa oma y-tunnus, jonka kautta laskutuksen voisi hoitaa yrityksen nimiin. Ei ole minullakaan, vaikka laitankin säännöllisesti someen liittyviä laskuja eteenpäin yrityksille. Tällä hetkellä toimin kevytyrittäjänä, joka on tilanteeseeni mielettömän hyvä vaihtoehto. Varsinkin, kun olen löytänyt laskuttamiseen palvelun, joka on helppokäyttöinen, nopea ja asiakaslähtöinen. Olen ollut lähes vuoden niin tyytyväinen asiakas, että lähdin itse ehdottamaan heille yhteistyötä. Ja tässä sitä ollaan. Tekemässä yhdessä Free-Laskutuksen kanssa kaupallista yhteistyötä, jonka tulen laskuttamaan heiltä heidän omaa palvelua käyttäen.

Noin vuosi sitten löysin Free-Laskutuksen aivan sattumalta. Halusin löytää asiakaslähtöisemmän laskutuspalvelun yhteistöiden laskuttamiseen ja päätin kokeilla Free-Laskutusta. Eihän siinä mitään menetä, jos kokeilee yhden yhteistyön laskuttamisen heidän kauttaan. Palvelumaksu laskutuksesta on vain 4% ja Free-Laskutus hoitaa puolestasi automaattisesti muun muassa arvolisäveron sekä ennakonpidätyksen itse lataamasi verokortin mukaan. Nykyäänhän kevytyrittäjänä toimiminen on vieläkin helpompaa, koska jokainen voi käyttää samaa, yhden tulorajan verokorttia, kaikkiin tuloihin. Halusin lähteä kokeilemaan Free-Laskutusta myös siksi, että laskujen lähettäminen on ilmaista ja rekisteröitymisen jälkeen palveluun tutustuessani järjestelmä tuntui helpolta. Omia asiakkaita pystyy  tallentamaan valmiiksi, on mahdollisuus verkkolaskun lähettämiseen ja mikä parasta, palkan maksaminen tapahtuu todella nopeasti. Saan aina sähköpostiini ilmoituksen, kun asiakas on maksanut laskuni ja joka kerta palkka on tilitetty minulle samana päivänä! Jopa silloin, kun olin  ennen ensimmäisen laskun lähettämistä erehdyksissäni laittanut tilinumerooni yhden numeron väärin. Sain heti asiakaspalvelusta viestiä, että tarkistanko tilinumeroni ja virheeni korjauksen jälkeen maksu laitettiin heti tulemaan tililleni. Paljon asiakaspalvelutyötä itse tehneenä arvostan laadukasta asiakaspalvelua ja tuon kokemuksen jälkeen tuli heti fiilis, että minusta tulee palvelun vakituinen käyttäjä. Ja niin myös kävi.

Freelancerina ja kevytyrittäjänä toimimisessa on parasta vapaus ja se, että voin itse määritellä sen, kuinka arvokkaana pidän työtäni. Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, että liian halvalla ei saa myydä omaa työtään ja Free-Laskutuksen palvelun kautta on helppo arvioida, kuinka paljon pyytämästäsi summasta jää käteen verojen ja muiden maksujen jälkeen. Ja vinkkinä aloittaville kevytyrittäjille haluan sanoa, että laskuttakaa aina summa+ALV 24% ja muistakaa mainita siitä myös yritykselle. Muuten arvolisävero menee aivan turhaan teidän pussista omaksi tappioksi. Myöskään kevytyrittäjänä YEL-vakuutusta ei tarvitse hankkia, mikäli arvio vuoden työtuloista on maksimissaan 7799,37 euroa (vuonna 2019). Lisää YEL:istä voi kysyä suoraan Free-Laskutukselta, jos sen tarve askarruttaa. YEL-vakuutuksen pystyy hankkimaan Free-Laskutuksen kautta, joten edes sen kanssa ei tarvitse lähteä itse asioimaan toisen palvelun kautta.

Free-Laskutus on todellakin ottanut sydämenasiakseen meidän kevytyrittäjien auttamisen ja heiltä saa apua ja vastauksia niin palvelun käyttöön, kuin muihinkin kevytyrittäjyyteen liittyviin kysymyksiin. Free-Laskutus järjestää myös ilmaisia kevytyrittäjyyskoulutuksia Helsingin toimistollaan joka kuun toinen torstai ja seuraava koulutus on 14. helmikuuta.

Kuten varmasti tuli selväksi, olen tällä hetkellä oikein tyytyväinen toimimiseen kevytyrittäjänä ja hoitamaan laskutukseni laskututuspalvelun kautta. Toki säännöllisesti olen miettinyt oman yrityksen perustamista, mutta toistaiseksi se saa jäädä. Ikinä ei kuitenkaan tiedä miltä työtilanteeni näyttää tulevaisuudessa ja kuinka pian tulee vastaan tilanne, että yrittäjänä toimiminen olisi fiksumpaa. Free-Laskutus on perustamassa rinnalleen kokonaisvaltaisen Free-Yrittäjyys -palvelun, jonka kautta saa oman y-tunnuksen, mutta Free-Yrittäjyys hoitaa puolestasi byrokraattiset asiat sekä muun muassa kirjanpidon. Saa nähdä alkaako "oikea" yrittäjyys palvelun lanseerauksen jälkeen houkuttelemaan, mutta toistaiseksi näin on hyvä. Laskuttamalla laskutuspalvelun kautta yhteistyöni, voin itse keskittyä vain olennaiseen, eli myymiseen, työn tekemiseen ja viimeisimpänä, laskujen lähettämiseen korvauksena työpanoksestani.

Free-Laskutukseen rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä se sido yhtään mihinkään. Palveluun ja sen ominaisuuksiin voi tutustua rekisteröitymällä Free-Laskutuksen extranettiin Facebook-tunnuksilla tai sähköpostilla. Vannon, että palvelu on todellakin yksinkertainen, selkeä ja helppokäyttöinen!

Toimiiko teistä joku kevytyrittäjänä? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksistanne kevytyrittäjyydestä sekä miksei myös yrittäjäksi ryhtymisestä!

Kuvat Jutta Hirsimäki

5 kommenttia:

 1. Kiva, että teit tällasen postauksen, varmasti monelle hyötyä! Itse teen (video)kuvaajana- ja editoijana töitä ja OP:n kautta kevytyrittäjänä. Tykkään siitä syystä juuri tästä, että OP:n asiakkaana kaikki "raha-asiat" on samassa paikassa. Kevytyrittäjyys muutenkin sopii itselle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapauksessasi keskittäminen OP:hen on todellakin fiksua, jos kaikki muutkin raha-asiat ovat siellä :) Kevytyrittäjyys on todellakin tosi hyvä ja turvallinen keino tehdä elantoa säännöllisesti tai satunnaisesti.

   Poista
 2. Hei Mikaela! Kiitos paljon tästä postauksesta, oli hyödyllinen! Olen aloitteleva bloggaaja ja miettinyt, että, jos pääsen siihen pisteeseen, että blogista saisi rahaa, niin miten kaikki paperiasiat hoituvat yms. Hyvä tietää, että on olemassa kevyt yrittäjyys - vaihtoehto ja yrityksiä, jotka hoitavat käytännön paperiasiat puolestasi🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että tykkäsit ja koit tämän hyödylliseksi 😊 Kevytyrittäjyys on niin kätevää ja ihan super, kun ei tarvitse heti osata itse kaikkea käytännön juttuihin liittyvää!

   Poista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä bloggarin laskutuksesta. Tyttäreni on myös innokas someilija ja on pohtinut kevytyrittäjän mahdollisuutta. Tuo vapaus on kyllä varmaan yksi isoimmista syistä miksi ihmiset valitsevat tuon kevytyrittäjyyden.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela