Joulun tunnelmia

tiistai 25. joulukuuta 2018

Sinne se meni - Jouluaatto. Onneksi jäljellä on vielä pari joulun pyhää ja mielestäni joulufiilistelyä saa jatkaa vielä vähintään jouluvalojen kanssa. Tosin tiedän itsestäni, että jouluöveri tulee viimeistään viikon lopulla, vaikka rakastankin joulua todella paljon.

Vuosi vuodelta olen oppinut arvostamaan joulussa omia perinteitä ja stressaamattomuutta. Eilen aloitin päivän aivan rauhassa tekemällä aamutreenin salilla, jonka jälkeen aloin valmistautumaan joulun viettoon lähtemistä ilman tiukkaa aikataulua. Fiilistellen tulevaa päivää kotona ja pitäen olon hyväntuulisena. Tiedän, että riidat, stressi ja muu negatiivisuus jo pelkällä tunnetasolla kuuluvat monien jouluun ja meidänkin perheessä on muutaman jouluaaton aikana riidelty. Ehkä se jouluun liittyvä tunnelataus kiristää tunteita niin helposti ja konflikteja syntyy herkemmin.

Tänä vuonna meillä meni joulu todella kivasti ja pitkälti perinteitä noudattaen. Illallinen venyi jälleen lähes pari tuntia suunnitellusta aikataulusta, illallisen jälkeen otettiin ruokalepo, lähes jokainen söi  aivan liikaa, jälkiruokana oli isoäidin tekemää täydellistä luumucharlottaa ja veljentyttöni ei ollut tänäkään vuonna kovin innoissaan joulupukista. Lahjoja hän tosin availi innokkaasti ja hätyytteli jopa Lyyliä pois hänen lahjojen läheltä. Viimeisinä vuosina on ollut ihanaa seurata pienen tytön joulunviettoa, mutta toisinaan tunnen pientä haikeutta, koska tiedän, ettei joulut tule olemaan tulevaisuudessa täysin samanlaisia. En tiedä, millaiseksi joulunviettomme muovautuu sitten, kun pieniä lapsia tulee perheeseemme enemmän ja aletaanko joulua viettämäään sisarusten kesken enemmän erillään, omien perheiden kesken. Turha tätä on kuitenkaan liikaa miettiä, koska siihen on varmasti vielä aikaa. Parempi keskittyä tähän hetkeen.


Tänään menen vielä käymään Riihimäellä ja ensi yön vietän jo omassa sängyssä. Vaikka perheen kanssa on ihana viettää aikaa, alkaa tällaisten päivien jälkeen kaipaamaan jo omaa kotia ja omaa rauhaa aika pian. Tuntuu myös kivalta palata omiin rutiineihin, vaikkei parin päivän arjesta poikkeaminen olekaan mikään negatiivinen asia vaan päin vastoin. On ihanaa, kun on jotain arjesta poikkeavaa, mutta samalla rutiineista poikkeaminen tekee arjesta, varsinkin arkeen paluusta, mieluisampaa. Ja on aika kiva fiilis, että arvostaa ja pitää omasta arkielämästä niin paljon, että jossain vaiheessa jo kaipaakin sitä.


Nyt jatkan joulun viettoa perheen kanssa ennen Riihimeän kautta kotiin lähtöä. Laitoin muuten Instagramin puolelle pystyyn arvonnan, jossa voi voittaa itselleen ihanan Lumenen VALO-lahjapakkauksen. Kannattaa käydä kurkkaamassa se!

Ihanaa joulupäivää!


4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttänyt teidän joulu♡! Rentouttavia joulupäiviä!

  VastaaPoista
 2. En kestä miten suloisia koiria!!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ei tosin uskoisi ihan kaikkia saman rotuisiksi :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela