Hiukset uuteen uskoon ja kampaaja vastaa kysymyksiin

torstai 6. joulukuuta 2018

Yhteistyössä Hiusstudio Beauty Box
*kampaajapalvelu saatu

Viime viikoilla istahdin kunnolla kampaajan penkkiin ja tehtiin yhdessä viimeisimmän vakkarikampaajani, Hyvinkääläisen Hiusstudio Beauty Boxin Niina, kanssa pientä muutosta hiuksiini. Olen viime vuoden joulukuusta lähtien käynyt huoltamassa ompelupidennykseni Niinalla ja vaikka asun nykyään Helsingissä, en ole todellakaan halunnut luopua Niinasta. Tunnollisesti olen noin viiden viikon välein matkustanut Hyvinkäälle huoltamaan pidennykseni, koska hyvästä kampaajasta ei noin vain halua luopua.

Minulla on ollut ompelupidennys reilun vuoden ja mielestäni se on kaikista paras pidennystekniikka. Laitto ei kestä kauaa, huolto on nopeaa ja helppoa ja oikein tehtynä letti on todella hellävarainen omille hiuksille. Olemme vielä säännöllisesti vaihtaneet ihan vähän letin paikkaa, jotta omat hiukseni ja hiuspohja pääsee säännöllisesti levähtämään letiltä. Muutenkin ompelupidennys on käytössä todella helppo, koska ei tarvitse pelkätä osioiden, kuten teippien, irtoamista ja shampoopesun ja muotoilutuotteidenkin kanssa saa olla huolettomampi. Muutenkin itsellä on mukavampi olo, kun pää ei ole täynnä pidennysosioita vaan kokonaiseen pidennykseen riittää pari-kolme lettiä, johon hiusnauha ommellaan.

Omat hiukseni ovat hieman yli olkapäiden, joten minulla on edelleen kokopään hiustenpidennys. Hiusteni etu- ja pääliosa ovat kuitenkin muita hiuksia huomattavasti lyhyemmät, joten tällä kertaa muutimme hieman tekniikkaa ja laitoimme pääliosaan teippipidennyksiä. Tällä tavalla sain paljon kaipaamaani pituutta hiusten etuosaan, sekä häivytettyä vielä paremmin omien hiusten ja hiustenpidennysten rajaa. Eli nyt päästäni löytyy kaksi letillistä ompelupidennystä sekä vajaa kymmenen vastaparia teippihiusta. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen ja ihan mahtavaa, että kahta pidennystekniikkaa pystyi sekoittamaan näin hyvin ja luonnollisella lopputuloksella!

Omien hiusteni tyvikasvu värjättiin todella lähelle luonnollista hiusväriäni ja suurin muutos tehtiin ainoastaan pidennyshiukseen. Ompelupidennykseen käytimme tällä kertaa BPhairin hiusnauhaa, josta osa sävytettiin tummemmaksi eläväisyyden lisäämiseksi. Teippipidennykset ovat B'longin Pro-teippihiusta, joka on täysin käsittelemätön virgin hair-hiuslaatu. Lisäpituuden lisäksi halusin hieman luonnollista vaaleutta latvaan, joten Niina raidoitti hieman teippihiuksia. Väristä tuli ihan täydellinen ja latva näyttää luonnossa todella luonnolliselta eikä sävyeroa latvan ja tyven välillä ole liikaa.

Hiusstudio Beauty Boxista saa kampaajapalveluiden lisäksi meikkauspalvelut ennen juhlapäivää tai esimerkiksi polttareihin. Tuotemerkkien osalta myynnissä on muun muassa Maria Nila, Balmain HairG beautylab-magneettiripsiä ja miesten hiusten- ja parranhoitosarja Nõberu of Sweden. Kaikki palvelut ja nettiajanvarauksen voit kurkata täältä.

Minulle sai esittää Instagramissa kampaaja-aiheisia kysymyksiä ja tuolissa istuessani sain haastateltua Niinaa ja muita Boxin tyttöjä. Joten tässä vastaukset teitä askarruttaneisiin kysymyksiin:

Mikä avuksi kuivaan päänahkaan ja parhaat keinot sen hoitoon?
Kosteuttavat tuotteet ja hoitoainetta voi laittaa välillä hiuspohjaan asti. Riippuu aika paljon siitä, minkälainen kuivuus, jota hoidetaan sen tarpeiden mukaan. Jos kuivuus on todella paha, kannattaa käyttää täsmähoitoja, kuten lotioneita, kuivalle päänahalle ja esimerkiksi erikoisshampoo. On hyvä myös tarkistaa ovatko omat shampoot varmasti itselle soveltuvia.

Miten usein hopeashampoota kannattaa käyttää?
Noin joka kolmas pesu, koska hopeashampoot muun muassa kuivattaa hiusta todella paljon. Jos huomaa kertymiä hiuksissa, sitten harvemmin. Ja on tärkeää säännöllisesti poistaa kertymät hiuksista syväpuhdistavalla shampoolla. Käyttötiheys riippuu myös merkistä, koska toiset ovat paljon laimeampia.

Erityisesti ennen kampaajalle menoa on hyvä harventaa hopeashampoon käyttöä ja muistaa tehdä hiuksiin syväpuhdistus. Kampaajien hiusvärit voi reagoida epätoivotulla tavalla hopeashampoosta aiheutuneisiin kertymiin.

Kuinka usein muita sävyttäviä tuotteita voi käyttää?
Ei mielellään joka pesussa. Tarvittaessa.

Kuinka usein hiuksia voi vaalentaa/raidoittaa?
Hyvä pitää ainakin parin kuukauden väli vaalennusten välissä.

Voiko suoraväriä käyttää jatkuvasti?
Ei ole haittaa jatkuvalla käytöllä, koska väri jää hiuksen pintaan. Samoin kun hopeashampoossa, on tärkeää poistaa kertymät säännöllisesti.


Parhaat vinkit oman värin takaisinkasvatukseen?
Raidottaminen auttaa paljon, varisnkin, jos latva on tummempi, kuin oma tyvi. Malttia projektiin ja kasvatuksen aikana on tärkeää saada latvaa pehmen sävyiseksi, jotta se sekoittuu omaan luonnolliseen sävyyn. Tarvittaessa kasvatuksen aikana latvaa voi sävyttää tai vaalentaa.

Onko ärsyttävää koskea asiakkaiden likaisiin hiuksiin?
Ei ole. Parempi varsinkin ennen väriä tulla likaisemmilla hiuksilla, koska rasvaisuus suojaa päänahkaa. Ei kampaaja edes ajattele koko asiaa, koska on niin tottunut. Eli ihan turha pestä juuri ennen kampaajaa!

Miten hiusten rasvoittumista voisi estää?
Kokeile eri shampoita ja totuta hius harvempaan pesuväliin. Kuivashampoolla saa myös pidennettyä pesuväliä. 

Haittaako, jos hiukset pesee päivittäin?
Ei haittaa, mutta ei ole suositeltavaa. Jos tuntuu, että haluaa pestä, kokeile ilman shampoota pelkällä hoitoaineella. Hiukset ja hiuspohja kuivuu liian tiheästä pesusta

Lempi hiustenhoitomerkkisi?
Maria Nila shampoissa ja hoitoaineissa. Balmainin kuivashampoo parhaita kokeilemiani kuivashampoita.

Kuinka usein hiukset tulisi leikata?
Jos kasvattaa, ei tarvitse todellakaan kovin usein. Hiukset tulee leikata, kun latva on huonon näköinen. Hiuksista kiinni, kuinka usein vaatii leikkausta ja oma mieltymys vaikuttaa myös. Jotkut pitävät vähän rikkonaisemmasta latvasta, jotkut haluavat todella tasaisen.

Parhaat vinkit hiustenhoitoon kotona?
Hyvät hoitotuotteet ja tehokkaat, hiuksiin jätettävät hoitotuotteet, jotka sopivat omille hiuksille.

Miksi hoitoainetta ei saisi laittaa päänahkaan asti?
Jos on rasvoittuva päänahka, sitten ei kannata. Mutta jos on kuiva päänahka, voi laittaa päänahkaan asti silloin tällöin. Pidennysten kanssa tärkeää, ettei hoitoainetta laita tyveen asti.

Paras pidennystekniikka ohuille hiuksille?
Ompelupidennys tai sitten teippipidennys. Jos pitkät ja ohuet, ompelupidennys yhdellä letillä voi olla jo riittävä. Jos lyhyet, teippipidennys paras ja luonnollisin. Letti/ompelupidennys ei kuluta hentoa hiusta samalla tavalla, kun sinetit tai teipit.

Pidennysten hoito?
Paras käyttää ainoastaan pidennyksille tarkoitettuja tuotteita ja kysyä kampaajalta neuvoa.

Hiusstudio Beauty Boxiin on hiljattain tullut myyntiin vegaaniset Maria Nila hiustenhoitotuotteet, joita minä sekä kaikki Boxilaiset rakastavat. Kannattaa käydä kurkkaamassa minun Instagram (@Mikaelakosk), johon laitoimme yhdessä Maria Nilan kanssa yllä olevissa kuvissa näkyvän tuotepaketin jakoon! Käy kurkkaamassa osallistumisohjeet Instagram-profiilistani löytyvästä kuvasta.

Ihanaa itsenäisyyspäivää ja muistakaa osallistua arvontaan Instagramissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela