Tekojen tiistai

tiistai 27. marraskuuta 2018

Spontaani kehu tuntemattomalle, oman paikan tarjoaminen bussissa, kiittäminen hyvästä palvelusta, mukava viesti ystävälle, muutama euro hyväntekeväisyyteen... Tänään tiistaina vietetään Suomessa ensimmäistä Tekojen tiistaita, jonka tavoite on hyvän levittäminen tekojen kautta ja kohdistaa huomio yhteisöön. Tekojen Tiistai eli Giving Tuesday on saanut alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 2012 vastapainona Black Fridaylle.

"#TekojenTiistai on juuri sitä, mitä sinä päätät siitä tehdä.

Se on kampanja, jonka tavoitteena on kohdistaa huomio yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta. Tavoitteena on yhdistää ihmisiä lisäämällä tietoisuutta antamisesta ja lahjoittamisesta.

Tekojen Tiistai on osa kansainvälistä #GivingTuesday-kampanjaa, joka alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2012. Suomeenkin viime vuosina rantautuneelle Black Friday -päivälle vastapainoksi perustettu kampanja pyrkii lisäämään keskustelua ja tietoisuutta antamisesta – ajan, avun, hyvänmielentekojen sekä lahjoitusten muodossa.

Kampanja on kerännyt osallistujia yli 150 maasta ja noussut maailmalla jopa joulua tärkeämmäksi lahjoitustapahtumaksi."
-Tekojen tiistai

Päivä ei mielestäni tarvitse sen enempää selittelyä, mutta halusin osaltani tuoda tätä päivää tietoisuuteen ja toivottavasti jo ensi vuonna #tekojentiistai olisi laajemmin näkyvillä. Itse aion tänään käyttää päivän hyville, pienille teoille ja toivottavasti sinäkin lähdet mukaan itsellesi sopivalla tavalla. Instagramissa päivää voi seurailla hashtageilla #givingtuesday ja #tekojentiistai.

Olitko kuullut päivästä aikaisemmin ja aiothan lähteä mukaan edes yhdellä pienellä teolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela