Muutama vinkki vastuulliseen Black Fridayhin

perjantai 23. marraskuuta 2018

*Sisältää mainoslinkkejä

Black Fridayta on kritisoitu pari viime päivää todella näyttävästi ja muun muassa muutamat merkit ovat sulkeneet myymälänsä Black Fridayn ajaksi kapinoidakseen kulutusta vastaan. Mielestäni tuo on todella hieno ele ja haluankin kannustaa omiakin seuraajia vastuullisuuteen Black Fridayna. Päivä on leimaantunut kulutusjuhlaksi, jolloin lähes jokainen sekoaa ostamaan päättömästi. Mielestäni tuomitsemisen sijaan olisi tärkeämpää nähdä päivässä mahdollisuudet kannustamaan ihmisiä vastuulliseen kulutukseen. Toki suurin osa kaupoista haluaa takoa rahaa ja toivovat, että kulutus on ihan päätöntä, mutta median ja vaikuttajien osalta asia voitaisiin kääntää positiivisempaan valoon. Ei osoitella sormella ja tuomita, jos joku hankkii jotain Black Fridayn aikana, vaan kannustaa hyödyntämään tuo päivä kestävämpiin hankintoihin, koska alennusprosenttien ansiosta voi olla mahdollisuus panostaa hieman enemmän.

Jotta Black Fridaysta saisi kaiken irti vastuullisemmin, halusin jakaa muutaman vinkin, joka kannattaa pitää mielessä ostopäätöstä tehdessä:

1. Osta jotain kauan hankinnan alla ollutta. Esimerkiksi laadukkaita kahvinkeittimiä, ajattomia talvitakkeja tai hyvät treenitrikoot voi bongata hyvällä alennuksella Black Fridayna. Vaikka olisi ylikuluttamista vastaan, on mielestäni fiksua tehdä nämä hankinnat alennuksen aikana. Ja se muutaman kymmenenkin prosentin alennus voi mahdollistaa isomman panostuksen laatuun, joka edistää kestävämpää kehitystä, kun tuotteella on pidempi elinkaari.

2. Suuntaa askeleesi ruokakauppaan. Ehkä tällä kertaa tarjouksesta löytyisi elintarvikkeita, jotka eivät normaalisti päädy ostoskoriin korkean hinnan vuoksi. Tai tarjoukset mahdollistaisivat sen, että siivun kauppasummasta voisi laittaa esimerkiksi luomutuotteisiin tai lähiruokaan.

3. Hanki muille, älä itselle. Jos joulun lisäksi lähiaikoina on esimerkiksi läheisten syntymäpäiviä, kannattaa tarjoukset hyödyntää lahjoja hankkiessa.


4. Täydennä loppumaisillaan olevia. Kosmetiikan osalta suosittelen hyödyntämään myymälöiden ja verkkokauppojen tarjoukset. Esimerkiksi itse aion hankkia Black Fridayta hyödyntäen loppumaisillaan olevan vakkaripeitevoiteeni. Etenkin luonnonkosmetiikka saattaa olla aika hintavaa, joten sen osalta kannattaa ehdottomasti hyödyntää tarjoukset.


Muun muassa seuraavista kosmetiikan nettikaupoista kannattaa hyödyntää tarjoukset:


Mádara Cosmetics: Koko verkkokaupan valikoima -40% ajalla 23. - 26.11.2018. Kaikkiin yli 60€ tilauksiin lisätään tilaajalahjana täysikokoinen Deep Moisture Eye Contour Cream (arvo 27€).

Jolie.fi: -30%: Cultivator's, Evolve Organic Beauty, Mádara, Neal's Yard Remedies, Rahua, Sóley, Warpaint, Iroisie. -25%: INARI Arctic Beauty, Oilixia, Pai Skincare. -20%: Absolution, Alima Pure, Esse (Core-linjan kosteusvoiteet (light, deep, rich, ultra),100ml putsarit (gel + cream + refining) + serum 15ml), Little Butterfly London, Leahlani, Patyka, The Ohm Collection, Whamisa, Zuii.

Bearel.fi: Kaikki tuotteet -25-50%. (Mm. Mizon -30%, The Skin House -30%, Neogen -30%, Secret Key -30%.)

Biodelly.fi: Koodilla bf18 saa 25% alennuksen kaikista tuotteista 23.-26.11.2018.

Nobebeauty.fi: Koko verkkokaupan valikoima -25-65 % alennuksella. Tarjoukset voimassa 23-25.11.2018.

Oletkaunis.fi: Verkkokaupan valikoima jopa -80 % alennuksella 23-26.11.2018.

Houseoforganic.fi: Vaihtuvia alennustuotteita sunnuntaihin 25.11.2018 saakka.

Eleven.fi: Mm. - 20% alennus 60 euron ostoksista, 25% alennus 150 euron ostoksista ja 30% alennus 200 euron ostoksista, NYX Osta 3, maksa 2 ja valikoima tuotteita -50%.

Bangerhead.fi: Kaikki tuotteet -25%.

Naturelle.fi:  Koodilla BLACK18 -25% lähes koko valikoimasta 25.11.2018 asti.

Cocopanda.fi: Lähes kaikki tuotteet -27-80%.


5. Suosi kotimaisia valmistajia. Black Fridayn rahavirran voi suunnata suomalaiseen designiin, vaatevalmistajiin ja muihin pienyrityksiin, kuten kosmetiikan valmistajiin.

6. Älä osta ostamisen ilosta. Kaupoille ei tarvitse mennä väkisin kiertelemään eikä nettikauppoja selailla, jos ei tarvitse mitään. Eikä myöskään tarvitse ostaa vain, koska halvalla saa.

***

Toivottavasti tämä postaus herätteli ja mahdollisesti jättämään muutamat turhat heräteostokset kauppaan. Ostamisen ei tarvitse olla mörkö, kunhan sen tekee vastuullisesti. Kivaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Mulla on ollut kirjanmerkeissä muistissa kauan yhdet Vagabondin nilkkurit. Nyt ne tuli Black friday tarjoukseen, joten tilaukseen lähti. Samoten Vagabondin saappaat, kun viime vuonna heitin taas yhdet halpis merkin saappaat roskiin, kun oli jo toiset jotka hajos. Eli nuo on mun mielestä perusteltuja hankintoja ja jos ei ookkaan hyvät niin palautan. :) Katson vielä Vilasta yhtä villapuseroa mitä katsoin jo aiemmin, että jos sen ostaisin myös kun on alennuksessa, takkia kävin myös kokeileen, mutta ei ollutkaan täydellinen joten se jää kauppaan. :)
  Viime vuonna ostin joululahjoja.
  Mies on tätä päivää vastaan, hän ei tuntunut ymmärtävän, kun sanoin hälle nämä samat perustelut. Eli jos on joku tuote, mitä on pitkään katsonut ja vois ostaa myös normi hinnalla, niin silloin on ihan ok ostaa se näin alennuksesta. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Hirveä hamstraus on typerää, mutta jos olisit ostanut tuotteen muutenkin vaikka eilen tai ensi viikolla, mikset ostaisi sitä tänään alennuksella? Esimerkiksi juuri laadukkaissa kengissä jo se 15-25% alennus on tuntuva ja ylijäävän summan voi käyttää vaikka yhteiseen tekemiseen puolison tai ystävien kanssa :) Tai laittaa säästöön!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela